Вие сте тук

Бразилия

 • Екскурзия Перу и Бразилия

  Екскурзия Перу и Бразилия

  TUI Nr. TUI: SAT 4

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima – Iguassu – Rio de Janeiro

  Екскурзия: Перу и Бразилия

  ТУИ почивки: TUI: SAT 4

   

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

   

   

  Бразилия- безкрайна амазонска джунгла, прекрасни плажове, Рио де Женейро, карнавали и самба. И това не е всичко, Бразилия е много повече. Със своите огромни площи и контрасти, Бразилия е привлекателна сила за множество хора. С площ от 8, 5 милиона квадратни километра, Бразилия е може би голяма колкото Европа и покрива половината от южноамериканския континент. Климатът се променя от постоянна горещина към тропичен на север, през всички субтропични варианти до умерен на юг. От 16 век, след като португалците са започнали да се заселват в страната, Бразилия се е превърнала в магическа атракция за чужденците. Започвайки от златото, през гумата и кафето до  днес, когато всичко в Бразилия се върти около ритъма и екзотиката, привличащи туристите. Хората в Браилия показват много щастие, доброта и спонтанност.

   

  Ден 1: Лима

  Трансфер от летището до хотела

  Пристигате на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод, който ще Ви заведе до хотела за чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel La Hasienda Miraflores 3*+ или подобен хотел (standard room)

  Хотел комфорт клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room)

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Меню: Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет от Лима до Куско

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley

  Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е едно от най- важните и най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар в Чинчеро.- Огромен набор от различни ръчно изработени стоки се организира от местните жители, които показват и продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме El Mirador de Racchi за да се насладим на прекрасната гледка към Свещенната долина.Включен е обяд в типична местна гостилница. Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел:

  Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт:

  Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

   

  Ден 9: Лима- Игуасу

  Закуска/Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Игуасу

  Трансфер летище- хотел/ Трансфер от хотела до летището в Лима. Полет до Игуасу и трансфер до хотела.

   

  Игуасу- една от най- известните забележителности в района несъмнено са магнетичните водопади Игуасу, формирани от река Игуасу, която се издига в Куритиба на изток и се извива на запад през 1320 километровия щат Парана. Петнадесет километра преди да се свърже в река Парана минава през рязко неравен терен, буйна гора и се разделя на 275 водопада, падащи над U-образна пропаст широка 2700 м, от средна височина около 60 метра. На другата страна на Бразилия  ще видите водопади с височина осемстотин метра. И от двете страни гледката е превъзходна по всяко време на годината.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

  Ден 10: Игуасу

  Закуска/ Посещение на Бразилската и Аржентинската страна на водопадите.

   

  Ще тръгнете от хотела си от бразилската страна с моторна лодка и пресечете националния парк Игуасу към бразилските водопади. Тръгвате по пътеките, водещи до каскадите и след това по пътеката, водеща близо до дъното на дяволското гърло. Ще можете да се насладите на прекрасни изгледи. След това вземате асансьор, за да се върнете обратно на пътя и след това се качвате на моторна лодка, която ще Ви отведе до аржентинската страна на водопадите.

  Следва кратка спирка в посетителския център и продължавате към Inferior Circuit, водопадите ниско долу по реката…стигате до Superior Circuit, каскадите по горната част на реката. Ecological Jungle Train (джунгловият влак) Ви отвежда до най- впечатляващата част на водопадите- дяволското гърло. След посещение следва трансфер до бразилската част на водопадите.

   Междинен клас хотели: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

   

   

  Ден 11: Игуасу- Рио де Жанейро

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Игуасу- Рио де Жанейро / Трансфер летище- хотел

   

  Трансфер от хотела до летището за полета до Рио де Жанейро. Пристигане в Рио и трансфер до хотела, чек- ин и посещение на плажа Копакабана.

   

  Рио де Жанейро е основан през 1556 г., градът на Свети Себастиян от Рио де Жанейро се превърнал в столицата на бразилската колония през 1776 година. През 1808 кралското португалско семейство се заселило в Рио. Това довело до прогрес и градът се превърнал в главна културна, политическа и икономическа точка на португалската империя. През 1889 г., когато републиката е провъзгласена, Рио се превърнал в столица на страната, какъвто и останал до 1960 г., когато конструкцията на новата столица, Бразилия. Рио е разположен на ивица с дължина 15 мили, между планина и море. Само тридесет мили делят центъра на Фламенго от обширния Recreio, обграден от сини морета от една страна и от красиви хълмове от другата.  Между тях лежи колоритната CARIOCA, с почти 8 милиона местни хора, танцуващи „живота си” в ритъма на самбата. Точна така и би следвало да бъде в Рио, който е обграден от естествена красота от всички страни.

  Екскурзия по избор: Рио през нощта- вечерно шоу

  Посетете фолклорно фестивално шоу, където ще можете да се насладите на представленията на опитни танцьори, артисти, самба групи с невероятно красиви костюми.

   

  Среден клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (superior room).

   

   

  Ден 12: Rio de Janeiro

  Закуска/ Полудневен градски тур включващ планината Sugarloaf

  Следобедът започва с полудневен тур, включващ посещение на Sugarloaf.

  Центърът на Рио е и сърцето на неговия бизнес. Той е и тази част от града, където колониалния Рио се среща с модерните небостъргачи. Минавайки край Rio Branco авеню, ще видите църквата Candelaria, построена през 1898 година. Седалищата на най- важните бразилски банки и търговски предприятия са разположени на това авеню. Ще имате възможността да видите и операта, площадът Carioca, църквата Santo Antonio, построена през 17 век. Ще усетите и контраста между модерните сгради като Petrobras и катедралата. Нещо повече- ще имате възможността да видите акведукта на Рио, построен през 18 век, който в днешно време свързва центъра на Santa Teresa и старата жилищна част. След това ще шофирате през една от най- важните точки от този тур: паркът Flamengo, откъдето имате възможността да видите Sugar Loaf.

  Това място ще Ви даде възможност за приключение, което никога няма да забравите- поглеждайки надолу към Рио от върха на Sugar Loaf , се намира една от най- красивите гледки на света.

   

   

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 13: Rio de Janeiro

  Закуска/ Трансфер хотел- летище и полет обратно.

  Цена на човек в двойна стая/ Междинен клас хотел: 2213 USD

  Цена на човек в двойна стая/ Хотел комфорт клас: 2657 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.