Вие сте тук

Камбоджа

Екскурзия в Камбоджа

TUI Nr. CMB-SIC-21

На човек в двойна стая за 5 дневна екскурзия без полет от България

от 507 лв. Запитване

Екскурзия: Сърцето на Камбоджа,  5 дни

PHNOM PENH - SIEM REAP

Екскурзия с международна група на английски

ТУИ екскурзия CMB-SIC-21

Начало- всеки понеделник, минимум двама туристи.    

 

Ден 1, Пном Пен

В този ден ще разгледате хаотичния, динамичен и привлекателен град Пном Пен. Внушителните старинни булеварди и крайбрежни алеи днес са изпълнени с жуженето на улични търговци, забързани пешеходци и пъргави мотори. Вашата екскурзия ще започне със среща с културното наследство на Камбоджа. Ще посетите кралския дворец (ROYAL PALACE), който все още е резиденция на краля (крал Norodom Sihamoni) както и Сребърната пагода, известна още като Пагодата на Смарагдовия Буда. Ще продължите с посещение на Националния музей, който представя изключително богата колекция от кхмерско изкуство. След изкуството ще се потопите в модерното ежедневие на града с разходка из един от двата пазара- Централния пазар или Руския пазар.

След срещата с Пном Пен ще се върнете в едни от най-мрачните времена в историята на Камбоджа. Извън града насред пасторален пейзаж ще видите Полетата на смъртта или Чун Ек и Музеят на геноцида. За четири години режимът на червените кхмери на Пол Пот успява да  убие 1.7 млн. души чрез насилие, болести, глад или схвръхнатоварване с работа.

Нощувка в Пном Пен.

 

Ден 2, Пном Пен- Сием Реап (закуска в хотела)

Трансфер от Пном Пен до Сием Реап. Свободно време. Нощувка в Сием Реап.

 

Ден 3, Сием Реап (закуска в хотела)

Посещение на величествените храмове на Изгубения град Анкор.

Анкор Ват е перлата в короната на кхмерската архитектура и националният символ на Камбоджа. Това е най-големият и най-добре запазен храм, с най-голямо религиозно значение.  Той впечатлява както със своя мащаб и красиви пропорции така и с деликатното майсторство на каменните форми. За да стигнете до храма, първо ще пресечете огромния ров. Следва широкият павиран път, обграден от внушителни парапети, украсени със седемглави дракони. Влизайки в главната сграда ще преминете през множество галерии и вътрешен двор, за да стигнете до централния олтар. От там ще се насладите на прекрасните гледки към входа на храма и околните пейзажи. Не забравяйте да разгледате изящните каменни резби, които покриват почти цялата площ на храма. Стените на външната галерия пък са украсени с най-дългия в света барелеф, изобразяващ сцени от индуистката митология. Анкор Ват е великолепен по вяко време на деня, но не бива да пропускате да го видите по залез или изгрев слънце, когато играта на светлината оживява каменните фигури.

 

Посещение на Анкор Том

Древният град Анкор Том обхваща територия от 10 кв.км. и е ограден от каменна стена и широки ровове. Тук ще намерите някой от най-популярните забележителности на Анкор. Влезте в града през монументалната Южна порта. Павираният път е обграден от двете страни със статуи на демони и богове, носещи седемглави дракони. Продължете към украсените с драматични барелефи тераса на слоновете и тераса на прокажените крале, които някога са били място а публични церемонии. Ще посетите руините на храмовете Baphuon, Phimeanaka и двореца Royal Enclosure преди да се отправите към храма Bayon. Това е един от най-популярните и обичани храмове в Анкор. Тук можете да се насладите на галериите, украсени с добре запазени барелефи и да се изкачите по тесните стълби към централния олтар, където ще се сблъскате с огромни каменни глави, които ви се усмихват загадъчно от всички стани.

Нашият съвет: Посетете някой от храмовете по залез и се насладете на гледките от високите тераси на каменните пантеони.

Нощувка в Сием Реап.

 

Ден 4, Сием Реап (Закуска в хотела)

Продължавате екскурзията в Анкор.

 

Посещение на  Chau Say Tevoda

CHAU SAY TEVODA е построен през втората четвърт на дванайсти век и е посветен на Шива и Вишну

Посещение на Thommanon

Храмът е огледален на  Chau Say Tevoda  и е построен по същото време, отново посветен на Шива и Вишну.

Посещение на храма Banteay Kdei

Масивен будистки храм, който датира от втората половина на дванайсти век. Banteay Kdei е обграден от четири концентрични стени като най-външните са с размер 500 на 700 метра.

Посещение на  Sras Srang

Намира се точно срещу Banteay Kdei, с размери 800 на 400 м. Този храм някога е бил от дърво, но днес само каменните основи, останали в центъра на комплекса маркират  силуета на някогашното великолепие.

Посещение на Prasat Kravan

Петте тухлени кули са построени през 921 г. като индуистко светилище. Забележителни са с барелефите, изсечени в тухлите на вътрешните стени.

Нощувка в Сием Реап

 

Ден 5, Сием Реaп (Закуска в хотела)

Свободно време

 

Екскурзията може да се комбинира с обиколка на Виетнам. Друг вариант е почивка в хотел на плажа на Кампонг Сом или Сиануквил- малко популярни дестинации с уникална красота.

От България до Камбоджа можете да летите с Катарски Авиолинии.За повече информация можете да ни изпратите запитване.

 

Цени

В евро на човек

в двойна стая           

2+ души 

Доплащане за

Единично настаняване

Вариант A

259                    

58

Вариант B

287

85

Вариант C

356

153

 

Всички цени са на човек в евро по курса на БНБ (1.95593) при настаняване в двойна стая в съответния хотел от таблицата по-долу. Единично настаняване се допуска при минимум трима туристи. Цените включват изхранване според описанието на програмата.

 

Хотели по програмата:

 

Hotel

Вариант A

Вариант B

Вариант C

Phnom Penh

Pacific Hotel Phnom Penh
Deluxe
Princess Hotel Phnom Penh
Superior

Ohana Hotel
Deluxe with Balcony

Phnom Penh Hotel
Superior
The Frangipani Royal Palace Hotel & Spa
Deluxe

Siem Reap

Casa Angkor Hotel
Standard
Angkor Holiday Hotel
Superior
Royal Empire Hotel
Superior

Khemara Angkor Hotel
Deluxe
Angkor Riviera Hotel
Superior (No Extra Bed)

Borei Angkor Resort & Spa
ROH [Deluxe/Landmark/Special Rate]
Sokha Angkor Resort
Deluxe City View [WW except JAP & Cruise Market]

 

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.