Вие сте тук

Мианмар

Екскурзия Мианмар- Скритите тайни

TUI Nr. MY-SIC-22

На човек в двойна стая за 10 дневна екскурзия без полет от България

от 2619 лв. Запитване

Скритите тайни на Мианмар, 10 дни

Янгон- Баган- Мандалай- Пиндайа- езерото Инле-Янгон

Екскурзия с международна група на английски

MY-SIC-22

 

Ден 1: Янгон

Посетете пагодата Шведагон по залез слънце

Пагодата Шведагон е една от главните забележителности на Янгон и едно от най- свещените места в страната. Тук могат да бъдат видени  реликви от косата на Буда. Гледката към Шведагон и  светилищата е изключително красива по залез слънце, заради златната ступа, която отразява отблясъците на  слънчевите лъчи.

Нощувка в Янгон.

 

Ден 2: Янгон/ Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Разглеждане на забележителности в Янгон

Пагодата Суле е с височина 48 метра и се отличава със своята осмоъгълна ступа. Суле е  ядрото, около което британците са построили града си през 1880 г. 

Пагодата Ботатаунг е кръстена на военните лидери, които са съпровождали мощите на Буда, донесени от Индия преди 2000 години. Този античен паметник на културата е бил напълно разрушен по време на втората световна война, след което е възстановен по почти същия модел.

Пагодата Чауктатгуи

Тук се намира полулегнала статуя на Буда, която е почти толкова голяма, колкото огромният  Shwethalyaung Буда в Баго. Статуята се помещава в Пагодата Чауктатхуи, само на няколко километра североизточно от Шведагон Пая. Изненадващо, тя не е много известна и промотирана, но без съмнение си заслужава да се види,особено ако нямате възможност да отиде до Баго, за да разгледате Shwethalyaung Буда.

Посетете националният музей

Националният музей съдържа множество интересни експонати, сред които 8- метровият лъвски трон, използван от цар Тхибау Мин- последният цар на Бирма. На основния етаж от сградата можете да намерите бижута, старинни черно- бели фотографии на палата Мандалай и Янгон, а също и  кралски реликви.

Посетете пазара Bogyoke Aung San, познат още като пазара Scott, който има над 2000 сергии и е може би най- доброто място в Янгон, където можете да разгледате всички местни занаяти.

Нощувка в Янгон.

 

Ден 3: Янгон- Баган / Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Трансфер; Полет от Янгон до Баган; Трансфер.

Разглеждане на забележителности в Баган

Град Баган представлява грандиозна шир, простираща се до река Айейарвади, покрита с десетки над 800- годишни храмове и руини. Въпреки, че обитателите на Баган датират още от началото на християнската ера, градът влиза в своя златен период със завладяването на Татон през 1057 г.

Shwezigon Paya

Цар Анаврахта започнал строежа на пагодата Shwezigon, за да може да сложи вътре някои от реликвите на Буда. Конструкцията била завършена от неговия последовател, цар Киансита межу 1086 и 1090 година. Първоначално пагодата се е намирала в северния край на града. Нейната струпа, с грациозна форма на камабана се е превърнала в прототип и модел за строежа на всички струпи в Мианмар.

Храмът Gubyaukhyi във Веткий- Инн

Този храм е построен през ранния 13 век и е реновиран през 1468 г. Красивите цветни картини, олицетворяващи предишния живот на Буда и различната архитектура го превръщат в интерсно за посещение място.

Храмът Gubyaukgyi в Мианкаба

Построен през 1113 г от сина на Кианзитта, Раджакумар, този храм е известен със своите добре запазени мазилки, датиращи от 12 век, които са едни от най- оригиналните в Баган.

Храмът Мануха

Храмът е построен през 1059 година от Цар Мануха- царят на Татон, който е доведен в плен в Баган от цар Анаврахта. Тук се намират три седящи и една полегнала статуи на Буда. Смята се, че сградата е построена от Мануха в израз на недоволството му от пленничеството му в Баган.

Наблюдавайте залеза над Баган

Насладете се на панорамна гледка на залеза над равнините на Баган от някоя от платформите на пагодите.

Нощувка в Баган.

 

Ден 4: Баган/ Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Екскурзия до пещерата Попа

Пещерата Попа е смятана за дом на най- важните духове в Мианмар. Посетителите се изкачват нагоре по покритите стълби, наблюдавани от любопитни маймуни, населяващи тази зона. На върха се намира манастир и храм с неповторима гледка.

Продължете разглеждането на забележителности от предишния ден.

Нощувка в Баган.

 

Ден 5: Баган- Мандалай/ Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Трансфер. Полет от Баган до Мандалай. Трансфер

Разглеждане на забележителности в Мандалай

Посещение на Mahamuni Paya

Махамуни Пая е построен първоначално от цар Бодаупайа през 1784 г., когато един павиран път е построен от  двореца му до източната порта на Пая. В центъра на храма се намира многопочитаната статуя на Махамуни, донесена чак от Мраук У през 1784 г.

Посещение на  Shwenandaw Kyaung

Някога тази сграда е била част от палат, където са живели цар Миндон и неговата кралица. След смъртта на Миндон, през 1880 г. цар Тибау Мин е направил тук манастир.

Kuthodaw Paya

Централната ступа тук е направена по модел на

Shwezigon Payа, която се намира в Нуаунг У близо до Баган. Kuthodaw Paya  е наричана и най- голямата „книга” в света , защото около централната ступа има 729 мраморни плочи, върху които е гравирано цялото съдържание на Трипитака.

Посетете хълма Мандалай

Виещите се стълби ви отвеждат до панорамна гледка над двореца, Мандалай и осеяната с пагоди провинция. Известният монах У Канти е участвал в конструирането на много от сградите около хълма в годините след основаването на града.

Нощувка в Мандалай.

 

Ден 6: Мандалай/ Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Екскурзия до Амарапура, Сагаинг и Инва (Ава)

Можете да посетите три от бившите столици, всяка от които има своя уникална атмосфера. В ранни зори започва пътуването до Амарапура и манастира Махагандайон, където всяка сутрин монаси и поклонници се редят, за да получат милостиня и храна от будистите.

След това се отправете към Сагаинг- духовният център на Мианмар. Стотици ступи, манастири и храмове посрещат желаещите да медитират и да се отдадат на размисъл. Разгледайте някой от най- известните храмове- Сън У Шин, У Мин Тонсей и Каунг Хму Дау.

След това с ферибот ще стигнете до град Инва (Ава), разположен по бреговете на река Ирравади. Някога Инва е бил кралска столица, а сега е тих и спокоен провинциален оазис. Можете да покарате конски впряг около спокойните покрайнини, да посетите Багая Каяунг- красив манастир, построен от тиково дърво, Маха Аунгмиай и кулата Нан Мийнт. По пътя си поспрете, за да погледате как местните занаятчии изработват известните метални купи за милостиня. Най- накрая се върнете до Амарапура, за да завършите деня с посещение на У Бейн- живописен мост над езерото Таунгтаман, с дължина повече от километър. По здрач, мостът се пълни с монаси и местни хора, връщащи се към вкъщи или дошли просто за да се насладят на залеза.

Нощувка в Мандалай.

 

Ден 7: Мандалай- Хехо- Пиндайа/ Закуска в хотела

Закуска в хотела.

Трансфер. Полет от Мандалай до Хехо. Трансфер от Хехо до Пиндайа

Посетете пещерите на Пиндая

Тези пещери  се намират в едно варовиково било, с изглед към езеро. Във вътрешността на скалите има повече от 8000 образа на Буда, изработени от алабастър, тик, мрамор, тухли и цимент и са аранжирани в такъв стил, че да формират лабиринт в пещерните зали.

Шве У Мин

Това е група от ниски ступи под веригата от пещерите Пиндая. Шве У Мин се превръща в домакин на цветен фестивал на пагодите в началото на февруари и март. Посетете местния пазар и фабриката за хартиени чадъри.

Нощувка в Пиндая.

 

Ден 8: Пиндая- езерото Инле

Закуска в хотела

Трансфер от Пиндая до езерото Инле. Трансфер с лодка

Екскурзия с лодка по езерото Инле

Езерото Инле се намира в провинцията Шан. Неговите красиви спокойни води са обсипани с плаваща растителност и множество канута. Тук се намират и 17 селца, разположени на кокили. Високи хълмове обграждат езерото от всички страни. Можете да се насладите на впечатляваши гледки и да наблюдавате как опитни рибари използват различни техники за гребане, за да се придвижват по водите на езерото.Посете плаващите градини, пазара и селцето Интха, което се намира близо до Инле.

Нощувка в Инле.

 

Ден 9: Езерото Инле- Хехо-Янгон

Закуска в хотела.

Разходка с лодка по западния бряг на езерото до стълбище, отвеждащо до скрития храм Индеин. Разположен на брега на езерото, този храмов комплекс се състои от стотици малки ступи, заобиколени от мъх и зеленина.

Трансфер с лодка; От Инле до Хехо; Полет от Хехо до Янгон; Трансфер.

Нощувка в Янгон

 

Ден 10: Янгон/

Закуска в хотела. Свободен ден

 

Цена в евро

на човек

2+ души

Доплащане

Ед. стая

Вариант A

1339

254

Вариант B

1519

429

 

*Всички цени са на човек в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. Присъединявате се към международна група- идеален начин да се срещнете с нови хора от цял свят. Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

Примерени варианти за полет от София са с Qatar Airlines или Turkish Airlines. Със Singapore Airlines можете да летите от Истанбул. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

Хотел

Вариaнт A

Вариaнт B

Вариaнт C

Янгон

Hotel 7 Mile
Standard room

Central Hotel Yangon
Superior room
Clover Hotel City Center
Superior room

East Hotel Dining Art & Craft
Deluxe room

Avenue 64 Hotel
Superior [TWN]
Inya Lake Hotel
Superior room
Summit Parkview Hotel
Superior room

Sedona Hotel Yangon
Superior room
Chatrium Hotel Royal Lake Yangon
Deluxe room

Kandawgyi Palace Hotel
Deluxe room

Баган

Sky Palace Hotel Bagan
Superior room
Kaytumadi Dynasty
Standard room

Bagan Thande Hotel
Superior room
Thazin Garden Hotel
Deluxe room

Blue Bird Hotel, Bagan
Deluxe room
Amazing Bagan Resort
Deluxe room

Mандалай

Ayarwaddy River View Hotel
Superior City View
Hotel Yadanarbon
Superior room

Shwe Taung Tarn Hotel
Superior room
Smart Hotel
Superior room
Ayarwaddy River View Hotel
Deluxe City View
Mandalay City Hotel
Superior room

Mandalay Hill Resort
Superior Palace View

Пиндая

Conqueror Hotel
Superior Room
Pindaya Inle Inn
Bamboo Hut

Conqueror Hotel
Superior Room
Pindaya Inle Inn
Bamboo Hut

Conqueror Hotel
Superior Room
Pindaya Inle Inn
Bamboo Hut

Езерото Инле

Paramount Inle Resort
Superior Teak Wood
Golden Island Cottages II
Superior Bungalow
Hupin Hotel Inle Khaung Daing
Superior room

Golden Island Cottages I
Superior Bungalow
Inle Resort
Garden Cottage

Pristine Lotus Spa Resort Inle
Inle Lotus Villa
Shwe Inn Tha Floating Resort
Deluxe room

 

Дати за провеждане 2014/2015 г.:

08 Aug 2014

15 Aug 2014

22 Aug 2014

29 Aug 2014

05 Sep 2014

12 Sep 2014

19 Sep 2014

26 Sep 2014

03 Oct 2014

10 Oct 2014

17 Oct 2014

24 Oct 2014

31 Oct 2014

   

07 Nov 2014

14 Nov 2014

21 Nov 2014

28 Nov 2014

05 Dec 2014

12 Dec 2014

19 Dec 2014

26 Dec 2014

02 Jan 2015

09 Jan 2015

16 Jan 2015

23 Jan 2015

30 Jan 2015

06 Feb 2015

13 Feb 2015

20 Feb 2015

27 Feb 2015

06 Mar 2015

13 Mar 2015

20 Mar 2015

27 Mar 2015

03 Apr 2015

10 Apr 2015

17 Apr 2015

24 Apr 2015

01 May 2015

08 May 2015

15 May 2015

22 May 2015

29 May 2015

05 Jun 2015

12 Jun 2015

19 Jun 2015

26 Jun 2015

03 Jul 2015

10 Jul 2015

17 Jul 2015

24 Jul 2015

31 Jul 2015

07 Aug 2015

14 Aug 2015

21 Aug 2015

28 Aug 2015

04 Sep 2015

11 Sep 2015

18 Sep 2015

25 Sep 2015

02 Oct 2015

09 Oct 2015

16 Oct 2015

23 Oct 2015

30 Oct 2015

     
 

 

 

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.