Вие сте тук

Чили

Екскурзия Чили

TUI Nr. ТУИ: SAT 11

на човек, в двойна стая, с вътрешни полети Сантяго-Калама-Сантяго-Пунта аренас-Сантяго

от 4259 лв. Запитване

Eкскурзия Чили

Чили се намира между Андите и Тихия океан и представлява уникална брегова линия с дължина от 4. 300 км. За много хора Чили представлява все още една бяла точка на картата. Богатата природа на това място го превръща в изключително атрактивна дестинация. Тук най- сухата пустиня на света граничи с богати гори и фантастични гледчери и фиорди. Европейското влияние може да бъде видяно и в градовете, в хората, в тяхната култура и история. Ето защо Чили днес е една от най- развитите страни на Южна Америка.

 

Ден 1: Сантяго

Трансфер летище- хотел

Полудневен градски тур (4 часа)

Пристигаме на летище Santiago de Chile. Следва трансфер до хотела Ви.

Santiago de Chile е град на контрасти между останки от колониалното му минало до ултрамодерните високи сгради на финансовия център. Столицата на Чили определено има с какво да Ви изненада.

Градската обиколка започва с посещение на църквата San Francisco, която е построена между 1572 и 1618 година. Ще минем през Barrio Paris & Londres- квартал, който е с харалтерна европейска архитектура и тесни павирани улички.

След това ще минем през Club Hípico- една от най- красивите писти за конна езда, известна със своята архитектура от ранните векове.

Продължете вашето пътуване през Barrio Concha y Toro. Още от пръв поглед се вижда, че консктрукциите на сградите са много подобни на тези в Barrio Paris y Londres. Докато се разхождате през главната улица, ще можете да видите останки от аристократичното минало на столицата. През 1989 г. този район бил известен като “Zona Tipica”. Ще се впечатлите от готическия, неоколониалния и баухаусовите конструкции.

След това ще посетите Plaza de Armas и катедралата. На няколко крачки ще видите главната поща, националния исторически музей и кметството на Сантяго. От тук се насочваме към известния Alameda- известно колоритно авеню в Сантяго, водещо към сърцето на града. По пътя ще имате възможността да разгледате “Palacio de la Moneda”- седалището на правителството, различни паметници и публични сгради.

След това турът продължава през хълма San Cristóbal. От една от главните точки можете да се насладите на едни от най- прекрасните гледки над Сантяго и Андите. Завършваме тура с посещение на оживена търговска част Providencia.

 

Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая)

Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Marina Las Condes 4* или подобен (стандартна стая)

Ден 2: Сантяго

Закуска

Свободен ден

При желание, днес можете да резервирате допълнителна екскурзия:

Целодневна екскурзия до Valparaiso и  Viña del Mar

 

Пристигаме в Valparais. Ще минем през главния площад, където можете да разгледате паметника от военноморската битка през 1879 година. Шофирайки през южната част на града, ще видите старите фуникулери- релсово транспортно средство с въжена тяга за превозване на хора и товари, когато релефа не позволява друг вид транспорт.

Продължаваме към долната част на града през търговската му част, откъдето по крайбрежната магистрала тръгваме към курортното градче Viña del Mar. Стигаме до плажа Concón, където ще можете да разгледате различни рибни щандове, представящи огромното разнообразие от морска храна. Летните къщички и ресторанти са разпръснати по цялото крайбрежие. Преди да се върнем към Santiago, ще имате възможността да се посетите един от главните площади - Plaza Vergara и търговската улица.

Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Providencia 3* или подобен (стандартна стая).

Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Atton Vitacura 4* или подобен (стандартна стая).

 

Ден 3: Santiago – Calama – San Pedro de Atacama

Закуска

Трансфер хотел- летище

Полет Сантяго- Калама

Трансфер до San Pedro de Atacama/ Пешеходна обиколка на San Pedro de Atacama/ Тур из Лунната долина.

Трансфер до летището за полета ви до Calama (не е включен). Ще бъдете посрещнати от нашия местен представител. Следва трансфер ( час и половина) до San Pedro de Atacama.

San Pedro de Atacama и най- важния археологически център в Чили, разположен на около 2438 метра над морското равнище, обграден от зелен оазис. Това място е било центъра на палеолитната цивилизация. Със своите тесни улици, пазещи усещането за старинност и със своята колониална църква, построена през далечната 1577 година, селището е център на индианската култура в пустинята Атакама.

В късния следобед тръгваме за Лунната долина- точно навреме, за да хванем красивия залез. Това място ще Ви очарова със своята тишина, лунният пейзаж и покритите със снег вулкани, които се виждат на заден фон. Последните слънчеви лъчи оцветяват долината с красиви оранжеви, червени и розови багри. Не пропускайте това уникално изживяване!

 

Междинен клас хотел: нощувка в Hosteria San Pedro 3*  или подобен (сюпириър стая).

Комфортен клас хотел: Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая).

 

Ден 4: San Pedro de Atacama

Закуска, Обяд

Целодневен тур до Salar de Atacama, Miscanti и лагуните  Meniques и Toconao, включващ обяд.

 

Днес ще посетите огромното езеро Atacama Salt Lake- вътрешно море, датиращо от милиони години.  Насладете се на уникално приключение, с посещение на несъмнено най- сухата пустиня на света. По пътя към Аржентина, ще посетите лагуните Miscanti & Meñiques, разположени между два големи вулкана. 

След това продължаваме към малкото индианско селище Toconao. Жителите на Toconao правят красиви малки скулптури от белите вулканични камъни, които могат да бъдат намерени в кариерата до селището. Обядът е включен. Връщаме се до хотела.

Нощувка в междинен клас хотел: Hosteria San Pedro 3* или подобен (сюпириър стая)

Нощувка в комфортен клас хотел: Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая)

 

Ден 5: San Pedro de Atacama

Закуска

Свободен ден

Можете да добавите екскурзия по избор до гейзерите El Tatio

Рано сутринта (около 4 часа) ще тръгнете североизточно, за да посетите впечатляващите гейзери  Tatio с височина от 4321 метра. Димящите гейзери  са в своя пик между 6:30 и 8:30 часа.

Осигурени са кутии със закуска, които ще бъдат раздадени на гейзерите.

Междинен клас хотел:

Нощувка в Hosteria San Pedro 3* или подобен (сюпириър стая)

Конфортен клас хотел:

Нощувка в Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая)

Ден 6: San Pedro – Calama – Santiago de Chile

Закуска

Трансфер хотел- летище

Полет до Santiago de Chile

Трансфер летище- хотел

Полудневен винен тур до Undurraga

Трансфер от хотела в San Pedro до летище Calama. Полет до Santiago de Chile. Пристигате на летището в Santiago de Chile, след което следва трансфер до хотела. Винарната е основана от Don Francisco Undurraga през 1885 г. Той бил един от пионерите във винопроизводството в Чили. Много млад, той пътувал до Европа, където изучавал право и рисуване. Когато се върнал в Чили, той донесъл вина от Франция (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir) и от Германия (Riesling и  Gewürztraminer). В памет на своята съпруга, той нарекъл винарната „Санта Ана”. Под наблюдението на френски експерт в производството на вино, той засадил първите си лозя. Те лесно се адаптирали към климата на Чили. Viña Undurraga много внимателно отглежда своите лозови насаждения. Селскостопанската дейност е рзпределена в четири площи от около 2500 дка. Винарната е заобиколена от парк, създаден от френски художник. Посещение на старите изби и красивата Casona. Накрая ще имате възможност и да дегустирате някои от вината. 

Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая)

Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Marina las Condes 4* или подобен (стандартна стая)

Ден 7: Santiago – Punta Arenas – Puerto Natales

Закуска

Трансфер хотел- летище

Полет Santiago – Punta Arenas

Полудневен градски тур

С автобус от Punta Arenas до Puerto Natales

Трансфер от автобусната спирка до хотела.

Трансфер до летището Santiago за полета до Punta Arenas. На пристигане обратно следва полудневен тур от Punta Arenas.

Пунта Аренас, който е един от най- южния континентален град на Южна Америка, основан през 1848 г. на брега на магелановия проток. Ще видите авенюто на независимостта с множеството паметници, разположени тук и Cerro La Cruz- точка, предлагаща прекрасен изглед към цветните покриви на Punta Arenas’, проходът Магелан и островът Tierra del Fuego в далечината.

Следва трансфер  до автобусния терминал, откъдето ще вземете автобус до Puerto Natales- началната точка за екскурзии до очарователния национален парк Torres del Paine, минавайки през дивите патагонски степи с неговите огромни ферми за овце и букови гори, контрастиращи с предимно гладкия пейзаж.

На пристигане в Puerto Natales ще ВИ трансферират от автобусната спирка до хотела.

Нощувка в : Hotel Martin Guslinde 3* или подобен- стандартна стая.

Нощувка в: Hotel Costaustralis 4* или подобен-градски изглед.

Ден 8: Puerto Natales – Torres del Paine

Закуска

Целодневна екскурзия до националния парк Torres del Paine

Днес ще видите един от районите с най- красивите гледки. Той покрива зона от 113,000 хектара и е наречен биосферен резерват от ЮНЕСКО през 1978 г. Спускащи се водопади, бучащи поточета, блестящи езера и назъбени планини са само част от това, което Paine може да Ви предложи. По пътя Ви наобратно ще посетите легендарната пещера Milodon. В тази впечатляваща естестетвена пещера е открит един от най- големите праисторически фосили. Насладете се на разходка по езерото Grey Lake и впечатляващи гледки към гледчера Grey.

Междинен клас хотел: Hotel Martin Guslinde 3* или подобен / стандартна стая

Комфортен клас хотел: Hotel Costaustralis 4* или подобен /стая с градски изглед

 

Ден 9: Puerto Natales – Punta Arenas

Закуска

Хотел- автобусна спирка

Публичен автобус от Puerto Natales до  Punta Arenas (без местен екскурзовод)

Трансфер автобусна спирка- хотел

Трансфер от хотела до местния автобусен терминал, откъдето ще се качите  на публичен автобус до Пунта Аренас. Следва трансфер до вашия хотел. Свободен следобяд.

Нощувка в Hotel Rey Don Felipe 3* или подобен (стандартна стая)

Нощувка в Hotel Cabo de Hornos 4* или подобен (стандартна стая)

Ден 10: Punta Arenas – Santiago de Chile

Закуска

Трансфер хотел- летище

Полет Punta Arenas – Santiago

Трансфер летище- хотел

Трансфер до летище Punta Arenas. Полет обратно до Santiago, пристигате в Santiago и следва трансфер до хотела.

Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая).

Нощувка в Hotel Marina las Condes 4* или подобен (стандартна стая).

 

Ден 11: Santiago de Chile

Закуска

Трансфер хотел- летище

Трансфер до летище Сантяго и полет обратно

Ценова информация:

От януари до март 2018 г.

Междинен клас хотел: 2569 USD/ на човек, в двойна стая

Комфортен клас хотел: 2871 USD/ на човек, в двойна стая

От октомври до ноември 2018 г.

Междинен клас хотел:  2474 USD/ на човек, в двойна стая

Комфортен клас хотел: 2871 USD/ на човек, в двойна стая

 

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.