Вие сте тук

Кариби

 • Екскурзия Колумбия: Най- доброто

  Екскурзия Колумбия: Най- доброто

  TUI Nr. ТУИ:SAT 12

  Bogotá – Armenia – Coffee Triangle – Cartagena

  Когато чуете "Колумбия" в съзнанието Ви изникват две неща: кафе и разнообразна култура. Започвайки от зелените хълмове на Андите, карибското крайбрежие с красивите низини, през Тихия океан с неговите лавови плажове, та чак до районите на Амазонка и Ориноко- Колумбия има какво да Ви предложи.

  Ден 1: Богота

  Трансфер летище- хотел.

  Ще Ви посрещнат на летището в Богота и ще Ви трансферират до хотела Ви.

  Богота е столицата на Колумбия и е основана през 1538 г. от испанеца Gonzalo de Quesada Jiménez под името Santa Fe. Тук величието на разпадащата се колония се среща с жизнеността на модерния метрополис. Чистият въздух, свежите утрини, топлите следобеди и прохладните вечери Ви карат да забравите, че тук не съществуват сезони. Античните сгради са разположени в тихи, старинни отдалечени квартали.

  Нощувка в срeден клас Hotel Augusta 3*+  или подобен хотел (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel De la Opera 4*+  или подобен хотел (стандартна стая).

   

  Ден 2: Богота

  Закуска.

  Полудневен градски тур.

  Посещение на катедралата Zipaquirá.

  Сутринта започва с разходка из колониалната част на града La Candelaria, за да разгледаме площада Bolivar, капитолията, съдебната палата, кметството и да се насладим на добре запазената испанска архитектура. След това ще посетим златния музей, където можете да се насладите на голямо разнообразие от златни и сребърни изделия, изработени от различните пре-колумбийски култури. Тръгваме към подземната солна катедрала в Zipaquirá. Всичко започва преди повече от 200 години, когато немският учен Humboldt установил, че планините около Zipaquirá са богати на сол и препоръчал на колумбийците да изкопаят тунели около склоновете. Ще се разходим през солната гробница, през 14-те зали, които са свързани от система от тунели. Потопени в тъмно синя, сива или сребриста светлина, те напомнят за страданията на Христос по пътя към неговото разпятие. В 12-тата камера се намираме на около 80 метра под земята. Това е и най- ниската географска точка. На няколко крачки разстояние  е най- важната част от това място- 16- метров осветен кръст, направен от сол блести  и осветява 120- метровата катедрала.Следва опознавателно посещение на  фамилна ферма и запознаване с местните порядки и начин на живот.Включен е обяд.

   

  Ден 3: Bogota-Armenia

  Закуска.

  Трансфер хотел- летище.

  Полет от Богота до Armenia.

  Трансфер от летището до хотела.

  Ще Ви посрещнат в Armenia и ще Ви трансферират до хотела.Следва следобедна среща със специалисти в обработка  на кафе.Можете по желание да наберете и изпечете зърна кафе,а също така да си приготвите и се насладите на собственоръчно направено кафе.

  Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая).

  Ден 5: Tриъгълникът на кафето

  Закуска.

  Целодневна екскурзия до долините Cocora, Salento, Filandia.

  Днес маршрутът ни минава през омайната природа на кафеената зона в долината Cocora. Тази част е покрита с множество „восъчни” палми, с височина над 60 метра. След обяд (не е включен в цената) ще посетим Salento, идилично селище с типична архитектура. Най- накрая стигаме до Filandia. Това място е разположено върху един хълм, чиято най- главна точка предоставя прекрасен изглед към Cordillera. В ясни дни можете да видите  покритите със сняг върхове в близкия национален парк.

  Трансфер до хотела.

  Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 6: Armenia- Bogotá- Cartagena

  Закуска.

  Трансфер от хотела до летището.

  Полет Armenia – Bogotá/ Полет Bogotá – Cartagena/ Трансфер летище- хотел.

  Трансфер до летище Armenia и полет до Cartagena през Богота. Островните вериги и плажовете около града, го превръщат в известна туристическа дестинация.

  Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

  Ден 7: Cartagena

  Закуска.

  Полудневен градски тур включващ посещение на крепостта Сан Фелипе,разходка по прекрасния исторически център и разглеждане на манастира Сан Педро.

  Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

  Ден 8: Cartagena

  Закуска.

  Трансфер хотел- летище. Полет Cartagena – Bogotá..

   

   

  Следните входни такси са включени в нашето пакетно предложение: Gold Museum, катедралата Zipaquira, фосилите, девическият манастир Ecce Homo, археологическият център “Infiernito”, Filandia, кафе плантация “San Alberto” и дегустация на кафе, манастира La Popa и манастира San Pedro.

  Цена на човек в двойна стая в среден клас хотел:2009 лева

  цена на човек в двойна стая в комфортен клас хотел:2186 лева

  Присъединявате се към международна група с екскурзовод на английски език.

   

 • Eкскурзия Мексико: Приключение в Юкатан

  Кариби, Meксико: Приключение в Юкатан

  ТУИ екскурзия: MEX5

  Със своята изключително красива природа, гъстата джунглова растителност, километрични плажове и екзотичен облик, полуостров Юкатан привлича все повече посетители. Открийте Юкатан със следващото ни предложение за вълнуваща екскурзия.

   

  Ден 1: Cancun – Ek Balam– Chichen Itzá

  Ще Ви вземат от хотела Ви в Канкун./ Следва посещение на археологическата част в Ek Balam. Тук ще се насладите на конна езда и кратка разходка с колело до красив ценот, където ще имате възможност да поплувате. / Продължаваме към Chichen Itza.

   

  Ден 2: Chichen Itzá – Mérida

  Посещение на една от впечатляващите археологически части на  Yucatán- Chichen Itzá. Следобед се отправяме към Mérida, за да посетим историческия център.

   

  Ден 3: Calcetoh- екологично селище Vergel- Uxmal

  Ще посетим пещерната система на Calcetoh . Подгответе се за преживяване, което ще видите веднъж в живота си. След това продължаваме към Vergel, където група от фермери ще Ви представят традиционни земеделски методи на местните маи. Вечерта пристигаме в Uxmal.

   

  Ден 4: Uxmal – Valladolid – Rio Lagartos

  Рано сутринта ще посетим археологическата част на Uxmal. Продължаваме до колониалния град Valladolid, за да посетим една от местните колекции на изкуствата в Casa de Venados. Продължаваме пътуването си до Rio Lagartos, където ще пренощуваме. По желание можете да предприемете нощен тур с лодка, с която ще можете да наблюдавате и крокодили.

   

  Ден 5: Rio Lagartos – Cobá

  Рано сутринта ще посетим биосферния резерват „Rio Lagartos”. По време на разходката ни през мангровите гори, ще можете да се насладите на фламингота и други водни птици. Следва посещение на Cobá за обяд и разглеждане на археологическата част. Продължаваме до Tulúm за последната вечер от нашето пътуване.

   

  Ден 6: Tulum – Punta Venado – Cancun

  След закуска ще посетим Tulúm. След това тръгваме към Punta Venados за разходка с АТВ през джунглата, кратка пешеходна разходка и гмуркане в един от  красивите ценоти. По време на шнорхелинга в карибските води можете да се насладите на втората най- голяма рифова бариера в света. / Включени са лека храна и безалкохолни напитки./  Връщане в хотела Ви в Канкун.

  Ден

  Програма

  Изхранване

  STANDARD

   

  Ден 1

  Cancun- Ek Balam- Chichen Itzá

  -

  Villas Arqueolуgicas Chichen Itzб

   

  Ден 2

  Chichen Itzá- Mérida

  Закуска

  Casa Balam

   

  Ден 3

  Calcetoh- екологично селище Vergel- Uxmal

   

  Закуска

  Hotel Uxmal Resort Maya

   

  Ден 4

  Uxmal- Valladolid-  Rio Lagartos

  Закуска/ Обяд

  Hotel Tabasco Rio

   

  Ден 5

  Rio Lagartos- Cobá

  Закуска/ Обяд

  Marites Tulum

   

  Ден 6

  Tulum- Punta Venado - Cancun

   

  Закуска

  -

   

  Брой души 2 4 6 8
  Цена на човек 2667 евро 1459 евро 1777 евро 1037 евро

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Закуски
  • Обяд
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане

   

 • Екскурзия Мексико: Среща с маите

  Екскурзия Мексико: Среща с маите

  TUI Nr. MEX7

  Кариби, Meксико

  Кариби, Meксико: Среща с маите

  ТУИ почивка: MEX7

  Светът на маите е свят на вековна история, колорит, множество културни и природни богатства. Уверете се сами със следващото ни предложение за незабравима екскурзия.

  Ден 1: Ще Ви посрещнат на летището в Канкун и ще Ви трансферират до хотела Ви.

  Ден 2: Закуска в хотела.

  Тръгваме към Chichen Itza, познат като руините на маите в Мексико. Посещение на пирамидата "The Castle", Ballgame Ground, обсерваторията, площадът с хилядата колони, храмът на ягуара, ценотът „Свещенният извор”. Обядът е включен. Продължаваме към Мерида- белият град, където ще нощуваме.

  Ден 3: Закуска в хотела.

  Тръгваме към Uxmal, където ще посетим археологическата част и нейните чудеса: пирамидата Guesser, Nun's Quadrangle, палата на говернаторите, съда Ballgame. Следобед продължаваме към красивия град Campeche, където ще пренощуваме.

  Ден 4: Закуска в хотела.

  Днес ще посетим Palenque, една от най- важните археологически части от културата на маите. След този дълъг ден ще пренощуваме в града.

  Ден 5: Закуска в хотела.

  Днес ще отидем до мексиканската граница с Гватемала, където ще вземем лодка  по реката Usumacinta, за да изследваме Yaxchilan, скрита в джунглата археологическа част с някои от най- добре запазените дърворезби от културата на маите. Продължете надолу по реката, за да достигнете Bethel от страната на Гватемала. Продължаваме към хотела в Peten.

  Ден 6: Закуска във хотела

  Днес ще посетим град Tikal Maya, изгубения свят, храм IV, главния площад, Q комплекса. Обядът е включен. След това се връщаме до хотела .

  Ден 7: Трансфер до летището Mundo Maya, откъдето следва полет до Канкун (билетите не са включени в цената). Ще Ви посрещнат на летището в Канкун и ще Ви трансферират до вашия хотел.

  Ден 8: Закуска в хотела. Трансфер до летище Канкун.

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Cancun или на Playa del Carmen.

  Ден

  Програма

  Изхранване

  STANDARD

  1

  Пристигане в Cancun

  -

  WESTIN CANCUN

   

  2

   

  Cancun – SS Chichen Itza – Merida

  закуска

  EL CASTELLANO

   

  3

   

  Merida – SS Uxmal – Campeche

   

  закуска

  DEL MAR

   

   

  Campeche – SS Palenque

   

  закуска

  MISION PALENQUE

   

  5

   

  Palenque – SS Yaxchilan (BT) – Flores

   

  закуска

  VILLA MAYA

   

  6

   

  Flores – SS Tikal – Flores

   

  закуска

  VILLA MAYA

   

  7

  Трансфер до летището Mundo Maya, полет до Канкун

  закуска/ обяд

  WESTIN CANCUN

   

  8

  Закуска в хотела. Трансфер до летище Канкун

  -

  -

   

  Брой души 2
  Цена на човек 1088 евро

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

   

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Закуски
  • Обяд
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане
 • Почивка във Варадеро с полет от София

  Почивка във Варадеро с полет от София

  TUI Nr. TUI-VAR-1

  Куба, Варадеро

  Почивка във Варадеро с полет от София

  Период: 08.12. – 16.12.2014

   

  Пакетни цени на човек в двойна стая с включени полети от София,  трансфери,  1 транзитна нощувка в Берлин, 7 нощувки във Варадеро на посоченото изхранване.

   

  Хотели по програмата:

   

  Sol Sirenas Coral Resort (4*), Varadero   ! TОП ОФЕРТА !

  Bestprice Room, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Bestprice, All Inclusive

  Стая „Bestprice” на All Inclusive - 1189 EUR на човек

   

  Mercure Playa de Oro (4*), Varadero

  Standard Room, Bad oder Dusche, WC, Balkon, Klimaanlage, All Inclusive

  Стандартна стая на All Inclusive - 1283 EUR на човек

   

  ClubHotel Riu Varadero (4,5*), Varadero 

  Standard Room Best Price, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая  „Bestprice” на All Inclusive - 1343 EUR на човек

   

  Brisas Del Caribe (4*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Double Seaside Mainbuilding North, Bad oder Dusche, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, Meerseite, All Inclusive

  Двойна стая с изглед море на All Inclusive - 1141 EUR на човек

   

   

  Be Live Turquesa (4*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Standard Room, Bad, WC, Balkon, Klimaanlage, All Inclusive

  Стандартна стая на All Inclusive – 1150 EUR на човек

   

  Memories Varadero (4*), Varadero

  Deluxe, Bad oder Dusche, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая Делукс на All Inclusive – 1189 EUR на човек

   

  Melia Las Antillas (4*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Junior Suite Standard, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, Gartenblick, All Inclusive

  Джуниър Суит  на All Inclusive – 1256 EUR на човек

   

  Melia Varadero (4*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Standard Room Best Price, Bad, WC, Balkon, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая  „Bestprice” на All Inclusive - 1256 EUR на човек

   

  Blau Marina Varadero Resort (4*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Double Standard Garden View, Bad, WC, Balkon, Klimaanlage, Gartenseite, All Inclusive

  Стандартна стая на All Inclusive - 1263 EUR на човек

   

  Melia Peninsula Varadero (4*), Varadero

  Best-Price Room, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая  „Bestprice” на All Inclusive - 1265 EUR на човек

   

  Barcelo Solymar (4,5*), Varadero

  Superior in bungalow, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusiv

  Стая Супериор в бунгало на All Inclusive – 1297 EUR на човек

   

  Ocean Varadero El Patriarca (4,5*), Varadero ! TОП ОФЕРТА !

  Deluxe Room, Bad oder Dusche, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая Делукс на All Inclusive - 1585 EUR на човек

   

  Paradisus Princesa del Mar Resort Spa (5*), Varadero  ! TОП ОФЕРТА !

  Juniorsuite, Bad, WC, Balkon, Klimaanlage, Kingsize Bett, Gartenseite, All Inclusive

  Джуниър Суит  на All Inclusive - 1354 EUR на човек

   

  Iberostar Laguna Azul (4,5*), Varadero

  Promo Room, Bad, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стая  „Bestprice” на All Inclusive – 1387 EUR на човек

   

  Iberostar Playa Alameda (4*), Varadero

  Standard, Bad, Dusche, WC, Balkon oder Terrasse, Klimaanlage, All Inclusive

  Стандартна стая на All Inclusive – 1399 EUR на човек

 • Екскузрия Мексико: Забележителностите на Мексико

  Кариби, Meксико: Забележителностите на Мексико

  TUI почивка: MEX6

  Няма друго място в Северна или Централа Америка, което да може да предложи толкова много разнообразни приключения на туристите. Потопете се в културата на Мексико с нашето предложение за единадесетдневна екскурзия.

   

  Ден 1: Пристигане на летище Мексико.

  Трансфер от летището в Мексико до хотела. Следва свободен следобед.

   

  Ден 2: Градски тур в Мексико.

  Днес започваме нашето приключение. Ще се потопим в мексиканската култура с посещение на столицата и световноизвестния антропологичен музей.

   

  Ден 3: Teotihuacán и Guadalupe Basilic.

  Закуска. Днес тръгваме на екскурзия до най- посещаваните археологически местенца в страната: пирамидите Teotihuacán, които са разположени близо до столицата. На връщане ще имаме възможност да усетим силното влияние на католическата религия с посещение на Guadalupe Basili, която се намира на едно от най- известните поклонически места в страната.

   

  Ден 4: От Mexico до Oaxaca

  Закуска. Трансфер до летището и полет от Mexico до Oaxaca.

   

  Ден 5: Monte Albán

  Закуска. Днес ще се насладим на археологическата част на Monte Albán в долината Oaxaca и е едно от световните наследства на ЮНЕСКО.

   

  Ден 6: OaxacaMitlaTuleVillahermosa

  Закуска. Все още имаме възможността да посетим археологическата част на Mitla и впечатляващия Arbol del Tule. След това ще се придвижим до летището, то следва вътрешен полет от Oaxaca до Villahermosa.

   

  Ден 7: VillahermosaPalenque - Mérida

  Закуска. Днес следва един много активен ден. Рано сутринта започваме с екскурзия до Palenque. Palenque е културно наследство със среден размер, много по- малко от , Chichen Itza или  Copán, но тук могат да бъдат видени някои от най- впечатляващите архитектури, скулптури и барелефи от културата на маите. След това посещение, се отправяме към летището, откъдето следва и нашият вътрешен полет до Мерида. Настаняване в хотела в Мерида.

   

  Ден 8: Uxmal  и Kabah

  Закуска. Днес ще посетим две от най- важните културни наследства от маите. И двете представят най- доминиращия стил архитектура за региона- „Puuc”. И двете културни наследства за свързани  от дълъг 18 км пешеходен козуей. Връщаме се обратно до Мерида за дълга нощна разходка.

  Ден 9. Mérida- Chichén Itzá- Cancún

   

  Закуска. Напускаме Мерида, след което ще посетим Chichén Itzá, основната фокусна точка в северната част на низината Мая с впечатляващи паметници, включително и пирамидата  “El Castillo”. Продължаваме към Канкун.

   

  Ден 10. Cancun

  Имате цял ден на разположение да се насладите на прекрасния курорт.

   

  Ден 11: Трансфер до Канкун

  Закуска. В уреченото време ще вземем трансфер до летище Канкун.

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Канкун или на Playa del Karma.

  Ден

   

  Програма

  Изхранване

  STANDARD

  Ден 1

  Пристигане на летището в Мексико

  -

  Casa Blanca

   

  Ден 2

  Градски тур в Мексико

  Закуска

   

  Casa Blanca

   

  Ден 3

  Teotihuacán и Guadalupe Basilic

  Закуска

   

  Casa Blanca

   

  Ден 4

  От Mexico до Oaxaca

  Закуска

   

  Misiуn de los Аngeles

   

  Ден 5

  Екскурзия до Monte Albán

  Закуска

   

  Misiуn de los Аngeles

   

  Ден 6

  Oaxaca- Mitla- Tule- Villahermosa

  Закуска

   

  Viva Villahermosa

   

  Ден 7

  Villahermosa- Palenque- Mérida

  Закуска/ Обяд

  Los Aluxes

   

  Ден 8

  Uxmal  и Kabah

   

  Закуска/ Обяд

  Los Aluxes

   

  Ден 9

  Mérida- Chichén Itzá-

  Cancún

   

  Закуска/ Обяд

  Krystal Cancun

   

  Ден 10

  Cancun-свободен ден

   

  Закуска

   

  Krystal Cancun

   

  Ден 11

  Трансфер до Канкун

  Закуска

   

  -

   

  Брой души 2
  Цена на човек 1158 евро

   

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Изхранване (както е описано в програмата)
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане
 • Екскурзия Куба: Истинската

  Екскурзия Куба: Истинската

  TUI Nr. MAR 1

  Хавана - Сиенфуегос - Тринидад - Варадеро

  Куба: Екскурзия Истинската Куба / 9 дни/ 8 нощувки

  Екскурзия с международна група на английски/ испански/немски език

  MAR 1

   ЗИМА 2016/2017

  ХАВАНА  (МУЗЕЯТ НА РОМА) – ДОЛИНАТА ВИНАЛЕС – ИНДИАНСКАТА ПЕЩЕРА – СИГАР – САНКТИ СПИРИТУС – СИЕНФУЕГОС – ТРИНИДАД – НАЦИОНАЛЕН ПАРК МОНТЕМАР – ФЕРМА ЗА КРОКОДИЛИ – ПЛАНИНАТА ЕСКРАМБРЕЙ – ДОЛИНАТА НА ЗАХАРНИТЕ МЕЛНИЦИ

  Куба е най-големият остров в Карибите, със столица Хавана. Тя е мултинационална страна с интересна култура и история, които я правят една от най-популярните дестинации в Карибите. Столицата Хавана с два милиона население привлекателна за туристите с множеството  културни, архитектурни и исторически забележителности. Тук ще намерите музеи, дворци, църкви и крепости. Да посетиш Куба е като да се върнеш във времето назад. Тук все още се намират следи от богатството на захарните барони, от американските туристи от 50-те, и социализма на 70-те, всичко това създава една неповторима атмосфера. Не трябва да пренебрегвате и богатия нощнен живот с множеството салса барове и джаз клубове.

  Екскурзията „Истинската Куба” предлага най-хубавото и интересното от Куба. Ще се движим от запад на изток към перлата на Карибите, красивия град Тринидад. Ще посетим исторически забележителности, много от които са част от Световното наследство на ЮНЕСКО, както и много природни красоти. След обиколката ще отпочинем в красивия курорт Варадеро (хотелите са All Inclusive).

  ПРОГРАМА

   

  ДЕН 1                                                                                                                                   Настаняване: Хавана

  Пристигане в Хавана. Посрещане на летище от местния екскурзовод, трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.

  Вечеря по желание.

   

  ДЕН 2                                                                                                                                  Настаняване: Хавана

  Хавана – Музея на Рома  - Хемингуей

  След закуска се отправяме на целодневна обиколка на Хавана, един от най-красивите градове в Латинска Америка. Започваме с панорамна обиколка на модерна Хавана. Пресичаме известната крайморска променада „Малекон”, любимо място за срещи на местните жители. Ще разгледаме красивите резиденции на „Пасео”, след което ще спрем на Площад „Revolution”, където се намира мемориала на Хосе Марти. На връщане ще спрем, за да разгледаме известния гробищен парк „Колон”. Пристигане в стария град. Ще посетим „Музея на рома”, където ще се запознаем с целия процес на производство, ботилиране и отлежаване на тази световноизвестна напитка. Ще приключим визитата с дегустация, като ще можете да си закупите бутилки оригинален кубински ром. Също така ще дегустирате и ще можете да си закупите типичната за Куба напитка наречена „Гуарапо”. След посещението на музея, ще се разходим пеша из стария град, който е под егидата на ЮНЕСКО от 1988 г. Ще посетим площад „Аrmas”, Гобернаторския дворец, ще разгледаме антикварния пазар, където можете да си закупите интересни сувенири. Ще се разходим по площад “Сан Франсиско”, където ще разгледаме сградата на старата стокова борса и църквата “Св. Франсис от Асис”. След това ще посетим Стария площад – “La Plaza Vieja”. Обядът ще бъде сервиран в типичен местен ресторант. След обяда ще се разходим „по стъпките на Хемингуей”: ще посетим известния хотел „Амбос Мундос”, където е написана книгата „За когото бие камбаната”. Ще се качим да разгледаме хотелската стая на известния писател и тематичната експозиция там. След  това ще посетим любимите места на Хемингуей – баровете „La Bodeguita del Medio“ и „La Floridita“, където са се родили известните коктейли „Мохито” и „Дайкири”. Ще посетим външната експозиция на Музея на Революцията, където се намира известния кораб „Гранма”, с него Фидел и другите  революционери са започнали революцията. Следобеда се завръщаме в хотела. Свободно време.

  Закуска в хотела. Обяд по желание.

  Възможност за вечеря и посещение на известното шоу Тропикана на Buena Vista Social Club.

   

  ДЕН 3                                                                                                                                  Настаняване: Хавана

  Хавана – Долината Виналес – Хавана

  След закуска ще се отправим на целодневна екскурзия  до западните части на страната, провинция Пинар дел Рио, на 170 км от Хавана, долината Виналес, която е под егидата на ЮНЕСКО от 1999г. Провинция Пинар дел Рио е известна също като „зелената” част на страната. Пътят ни се вие сред богати тютюневи плантации. Мекият климат е ключът към качествения кубински тютюн, от който се правят известните пури. Днес ще научите за производството на кубински пури и даже можете да завиете една две от тях. Ще посетим къщата на кубинско семейсто занимаващо се от години с производство на тютюн. Ще разгледаме плантацията, сушилните и самия процес на производство. Ще се научим да различаваме качествения от некачествения тютюн и как да се завиват известните пури.

  Следващата ни спирка по пътя е долината Виналес. Ще спрем за панорамни снимки и да се насладим на спиращата дъха гледка на красивата долина и планините Моготес в даличината. Обядът ще бъде сервиран в семеен ресторант. След обяда ще се изкачим при Индианската пещера и ще плуваме с лодка по подземната река. Преди да си тръгнем ще разгледаме известния стенопис „Mural  de la Prehistoria”, който впечатлява със уникалната си технология и огромини размери. Късния следобед ще се завърнем в Хавана. Свободна вечер.

  Закуска в хотела. Обяд и вечеря по желание.

   

  ДЕН 4                                                                                                                                  Настаняване: Санкти Спиритус

  Хавана – Санта Клара – Санкти Спиритус

  След закуската в хотела, ще се отправим на нашето пътуване към Санта Клара. Градът се намира в централната част на страната и достига своята значимост по време на Кубинската революция. Тук се решава съдбата на революцията, когато през декември 1958 г. Че Гевара със своя отряд превзема брониран вклак, който пренася снаражения. Ще посетим известния брониран влак и мавзолея на Че Гевара. Възможност за обяд в местен ресторант. След обяда продължаваме пътуването си към Санкти Спиритус, малък колониален град основан през 1514г., който е запазил почти изцяло автентичния си вид. Най-старият мост в Куба, мостът „Yayabo”, се намира на пешеходно разстояние от хотела. По желание посещение на музея „Guayabera”. Открийте нощният живот на града, посетете известният бар “Casa de la Ttova”, където можете да се смесите с местните хора и да потанцувате салса.

  Закуската и вечерята в хотела са включени в програмата. Обядът е по избор.

   

  ДЕН 5                                                                                                                                  Настаняване: Сиенфуегос

  Санкти Спиритус – Планините Ескамбрей – Долината на захарните мелници – Тринидад – Сиенфуегос

  Закуска в хотела. Днес ще тръгнем от втората по големина планина в Куба, Планината Ескамбрей. Тя е известна не само със своята богата флора и фауна, но и играе важна роля в образуването на климата на  острова. Докато северната част на острова има влажен субртропически климат с богата растителност (тук има множество кафеени плантации), южната част на острова има сух климат. Тук растителността е основно храстовидна и се отглежда растението Агаве. Нашето пътуване ще ни отведе до южната част на планината, до Кубинската Финка. Ще посетим ферма, където можете да наблюдавате нормалното ежедневие на селските работници. Можете да пояздите кон. По желание обяд във фермата (ще имате възможност да опитате типични кубински ястия). След кратка Карибска сиеста, ще се отправим към Долината на захарните мелници, а след това до имението „Манага Изнага”. Ако желаете можете да изкачите седеметажната кула и да се насладите на красивата панорама. Продължаваме пътуването си към Тринидад, малък колониален град основан преди 500 години, който дължал богатствата си на захарните плантации. Тук ще открием едно друго  лице на Куба. Това е пътуване не само в пространството, но и във времето, защото Тринидад е запазил атмосферата  на колониалните времена. Разхождайки се по виещите се улички, ще се върнете назад във времето. Градът е под егидата на ЮНЕСКО. Ще посетим площад „Mayor”, Кулата на контрабандистите,  катедралата, площад  “La Santissima Trinidad”, Музея на Романтизма. Музеят е разположен в прекрасната резиденция на най-богатото семейство в града. След визитата в музея ще слезем към стария град, където ще посетим известния бар “Canchanchara”, и тук ще опитаме местния коктейл „Канчанчара”. Напускаме Тринидад и се отправяме към Сиенфуегос, друг град в списъка на ЮНЕСКО със защитените исторически места. Пристигане в Сиенфуегос и настаняване в хотела. Свободна вечер.

  Закуска в хотела. Обяд по избор.

   

  ДЕН 6                                                                                                                                  Настаняване: Варадеро

  Сиенфуегос – „Заливът на прасетата” – Гуама – Варадеро

  Закуска в хотела. Панорамна обиколка по известния Малекон, ще разгледаме красивите вили покрай морето. Ще спрем при “Palacio del Valle” – красива резиденция с богата архитектура. След което ще се отправим към центъра на града, на пешеходна обиколка. Сиенфуегос е основан от френски преселници и  архитектурата му има  класически европейски облик. Ще се разходим по главния булевард, ще посетим площад “Jose Marti”, Губернаторския дворец, тетъра “Thomas Terry” известен със своята акустика, катедралата. След това се отправяме към един от най-важните национални паркове в Куба – Полуостров Запата, дом на множество птици и диви животни. Първата ни спирка е известният „Залив на прасетата”, където е започнала американската инвазия. Мястото е известно също със прекрасните си плажове и красива природа. Обяд по желание в ресторант на брега. Можете също така да поплувате и да се гмуркате в Карибско море. След което продължаваме към Гуама. Основна атракция на националния парк. Ще разгледаме лагуната (Laguna de Tresoro) с моторница. След което ще посетим селището “Taino Aboriginal“, за да видим как са живеели местните индианци преди Колумб. Ще се върнем отново в пристанището с моторната лодка, за да посетим най-голямата ферма за крокодили в страната. Най-смелите от вас могат да подържат в ръка бебе крокодилче. Отпътуване за Варадеро, пристигане в късния следобед.

  Край на екскурзоводското обслужване.

  Закуска в хотела. Обяд по желание. Вечеря във Варадеро, като част от All Inclusive програмата на хотела.

   

  ДЕН 7 – 8                                                                                                                           Настаняване: Варадеро

   Свободно време във Варадеро. Хотелите са на база All Inclusive. Водните спортове в хотелите са безплатни – каяк, сърф. Дневната анимация и вечерните шоу програми, няма да ви оставят да скучаете.

   

  ДЕН 9

  Свободно време сутринта. Освобождавне на стаята до обяд. Можете да използвате услугите на хотела до времето на вашия трансфер. Можете да доплатите за „Late check out” на място. Следобед трансфер до летището.

   

  Програмата може да бъде удължена с допълниелни нощувки, ако желаете по-дълъг престой във Варадеро!

  Хотелите в Хавана и Варадеро могат да бъдат сменени по ваш избор в зависимост от наличността, при допълнително заплащане.

   

  Цените включват:

  • 3 нощувки в Хавана; 1 нощувка в Санкти Спиритус; 1 нощувка в Сиенфуегос; 3 нощувки във Варадеро в избрани хотели в двоини и единични стаи. Поради недостатъчния брой хотели в провинцията, не можем да гарантираме определена категория хотели в Санкти Спиритус и Сиенфуегос. Настаняването се осъществавя в типичен „туристически” клас хотели, като хотелите могат да бъдат семенени според наличността.
  • В нощувките са включени закуски. Може да се доплати за пълен пансион. Хотелите във Варадеро са на база All Inclusive
  • Всички трансфери са с климатизиран транспорт.
  • В цената са включени входните такси на посещаваните обекти.
  • Местни екскурзоводи на английски/испански/немски/португалски/италиански/френски. (Има възможност за екскурзоводи на турски/руски/чешки/румънски и др. езици при запитване). Всяка група от туристи на определен език, тръгва индивидуално!
  • Посрещане на летище. Асистънс по време на екскурзията и престоя в Хавана и Варадеро. 24-часов телефон за връзка на английски и испански език.

  Цените не включват:

  • Самолетен билет от Бългaрия
  • Кубинска летищна такса ( 25 CUC)
  • Застраховка
  • Туристическа карта
  • Допълнителни екскурзии, които не са описани в програмата
  • Бакшиши и разходи от лично естество

  Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France или през Амстердам с KLM. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  Цени на човек в Двойна стая в лева

  Икономичен пакет

  3* хотели

  Хавана/Варадеро

  Стандартен пакет

  4* хотели Хавана/Варадеро

  Пакет Супериор

  4* супериор

  Хавана/Варадеро

  Пакет Премиум

  5* хотели

  Хавана/Варадеро

  Дати / доп. нощувки във Варадеро

  Двойна

  стая

  Тройна

  стая

  Двойна

  стая

  Тройна

  стая

  Двойна

  стая

  Тройна

  стая

  Двойна

  стая

  Тройна

  стая

  02,09,16,23,30 Окт; 06,13,20,27 Ноемв.; 04,11 Дек.

  1860 / 67

  1843/65

  1912/83

  1895/79

  2035/ 101

  1999/ 96

  2190/ 119

  2156/ 114

  Коледа – 18 Дек

  1982/ 83

  1965/79

  2104/ 105

  2087/ 100

  2435/ 189

  2399/ 180

  2695/ 241

  2660/ 232

  Нова Година – 25 Дек., 01 Ян.

  1930/ 52

  1912/ 65

  2035/ 83

  2017/79

  2295/ 144

  2260/ 136

  2399/ 154

  2364/ 147

  08, 15,22 Ян.

  1860 / 67

  1843/65

  1912/83

  1895/79

  2190/ 143

  2156/ 136

  2312/ 154

  2277/ 147

  29 Ян, 05,12,19,26 Феб; 05,12,19 Март

  1860 / 67

  1843/65

  1912/83

  1895/79

  2190/ 143

  2156/ 136

  2365/ 168

  2330/ 161

  Великден- 26 Март, 02 Апр.

  1947/ 83

  1930/ 79

  2086/ 106

  2069/ 101

  2225/ 137

  2190/ 131

  2295/ 145

  2260/ 138

  09, 16,23,30 Апр.

  1860 / 67

  1843/65

  1912/83

  1895/79

  2138/ 137

  2104/ 131

  2190/ 145

  2156/138

  Допл. за единична стая

  575/ 100

  767/131

  767/131

  958/298

  Допл. за пълен пансион

  236

  236

  236

  280

  Основния пакет може да бъде разширен с доп.нощувки в Хавана и Варадеро срещу доплащане. Минимален брой участници 2 души!

  Тройна стая означава, че третия човек се настанява на допълнително легло!

  Намаления за групи

  При групи има следните намаления на човек (стойността се изважда от стандартната цена за човек)

  4-5 души

  6-7 души

  8-9 души

  10+души

  За групи в периода 02.10.14 -30.04.15

  349 на чов.

  419 на чов.

  506 на чов.

  593 на чов.

  Груповите намаления важат за групи записани на една дата! Няма намаления при доплащането за единични стаи и удължаване на престоя!

   

  Възможна е промяна в цените поради промяна в курса на USD спрямо лева!

  Хотели по програмата:

  Икономичен пакет:

  Hotel Copacabana 3*, Havana

  Hotel Aguas Azules 3*, Varadero

  Стандартен пакет:

  Comodoro 4*, Havana

  Brisas del Caribe 4*, Varadero

  Пакет Супериор

  Occidental Miramar 4*, Havana

  Memories Varadero 4*, Varadero

  Пакет Премиум

  Quinta Avenida 5*, Havana

  Blau Marina Varadero 5*, Varadero

 • Екскурзия Мексико: Магията на Мексико

   

  Karibi, Mexico: Магията на Мексико

  TUI почивка: MEX2

  Открийте магическия Мексико със следващото ни предложение за десет дневна екскурзия.

  Ден 1: Пристигаме в Мексико.

  Пристигаме на летището в Мексико- трансфер до хотела- нощувка.

   

  Ден 2: Градски тур из Мексико- Посещение на музей- Teotihuacán – Basilica

  По време на градския тур ще посетим “Zócalo” (главният площад), катедралата и президентския палат. Следва посещение с екскурзовод на антропологичния музей. Продължаваме с тур до пирамидите на слънцето и луната в Teotihuacán и завършваме деня с посещение на Basilica de Guadalupe.

   

  Ден 3: Mexico – Puebla - Oaxaca

  Тръгваме към Santa Maria Tonantzintla, след това към  Puebla, където ще посетим параклиса Rosario и главния площад. Обядът е включен. Продължаваме към Oaxaca, където ще останем за две  нощувки с включена американска закуска.

   

  Ден 4: Monte Alban – Mitla – посещение на дървото Туле

  Посещение на Monte Alban, най- важната археологическа зона, свързана с културата на сапотеките. След което ще отидем да видим дървото Туле. Връщаме се до Oaxaca, за да разгледаме града. Преминаваме през Chiapa de Corzo, където ще можете да се насладите на стилния фонтан Mudejar. Продължаваме до San Cristobal. Тук имаме две нощувки, които вкючват американска закуска.

   

  Ден 5: Oaxaca – Sumidero Canyon - San Cristóbal de las Casas

  Рано сутринта тръгваме за Tuxtla Gutierrez (включена е кутия с обяд). С автобус до Sierra Madre, след което продължаваме с лодка до каньона Sumidero- преминаваме през Chiapa de Corzo и ще се насладим на стилния фонтан Mudejar. Ще посетим и San Cristobal. Следват две нощувки, включващи американски закуски.

   

  Ден 6: San Cristóbal de las Casas

  Посещение на San Juan Chamula и Zinacatán, типични индиански градове, където ще можете видите някои архаични езически ритуали, изпълнявани от местните хора. Свободен следобед. Препоръчваме посещение на градския пазар, катедралата и църквата Santo Domingo.

   

  Ден 7: San Cristóbal de la Casas - Agua Azul – Palenque

  Отправяме се към водопадите Agua Azul, за да се насладим на тюркоазените води. Продължаваме към Palenque, където ще пренощуваме. Включена американска закуска.

   

  Ден 8: Palenque – Campeche

  Посещение на Palenque- една от най- важните археологически части от епохата на маите. Ще разгледаме храмът отвън, както и надписите върху гробницата на крал Пакал. Връщаме се към Campeche за нощувка, включваща вечеря и американска закуска.

   

  Ден 9: Campeche – Uxmal - Merida

  Панорамен градски тур в Campeche, след което се връщаме към Uxmal. Посещение на археологическата част. Включен обяд. Продължаваме към Мерида за следващия панорамен градски тур и нощувка с включена вечеря и американска закуска.

   

  Ден 10: Merida - Chichen Itza - Cancun

  Тръгваме към Chichen Itza, най- познатите руини от маите в Мексико. Посещение на пирамидата, позната като „The Castle”, Ballgame Ground, обсерваторията и ценота Sacred Well (свещеният извор); включен обяд. Насочваме се към Канкун, като по пътя ще посетим извора IKIL.

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Cancun или на Playa del Carmen.

  Ден

  Програма

  Изхранване

  STANDARD

  1.

  Пристигаме в Мексико

  -

  Casa Blanca / Plaza Florencia

  2.

  Градски тур из Мексико- Посещение на музей- Teotihuacán – Basilica

   

  Закуска

  Casa Blanca / Plaza Florencia

  3.

  Mexico – Puebla - Oaxaca

  Закуска

  Misión de los Angeles / Fortín Plaza

  4.

  Monte Alban – Mitla – посещение на дървото Туле

   

  Закуска

  Misión de los Angeles / Fortín Plaza

  5.

  Oaxaca – Sumidero Canyon - San Cristóbal de las Casas

  Закуска

  Casa Mexicana / Diego de Mazariegos

  6.

  San Cristóbal de las Casas

  Закуска

  Casa Mexicana / Diego de Mazariegos

  7.

  San Cristóbal de la Casas - Agua Azul – Palenque

  Закуска

  Ciudad Real / Villa Mercedes

  8.

  Palenque – Campeche

  Закуска

  Plaza Campeche / BW Del Mar

  9.

  Campeche – Uxmal - Merida

  Закуска

  El Castellano / El Conquistador

  10.

  Merida - Chichen Itza - Cancun

  Закуска

  -

   

  Брой души 2
  Цена в двойна стая 1258 евро/човек

   

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Изхранване (според описанието)
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане
 • Екскурзия Мексико: Лукс в Yucatan

  Екскурзия Мексико: Лукс в Yucatan

  TUI Nr. МЕX4

  Мексико, Юкатан

  Лукс в Yucatan

  Със своята изключително красива природа, километрични плажове, гъста джунглова растителност и екзотичен облик, полуостров Юкатан привлича все повече посетители. Открийте Юкатан със следващото ни предложение за вълнуваща екскурзия.

  Ден 1: Cancun – Ek Balam - Valladolid

  Ще Ви вземат от хотела Ви в Канкун или Ривиера Мая. Посещение на археологическата част на Ek Balam. Продължаваме  до Hacienda San Francisco Tzacalha. Две Нощувки в хотел Hacienda San Francisco Tzacalha.

   

  Ден 2: Свободна сутрин- Izamal- Tzacalha

  Свободна сутрин в Hacienda или ранно наблюдение на птици (не е включено в цената)/ Посещение на Izamal  и стария манастир San Bernardino de Sienna/ Време за обяд в типичен юкатански ресторант (не е включено в цената)/ Обратно до Hacienda San Francisco Tzacalha, където по желание ще имате възможност да посетите работилница за керамика/ Нощувка.

   

  Ден 3: Xcambó и San Cristano – Mérida

  Посещение на археологическата част на Xcambó и малкото селце San Cristano/ Разходка с лодка през мангровите гори и посещение на местните  солници/ Връщане до Мерида /Две нощувки в Hacienda Mérida или подобен хотел.

   

  Ден 4: Uxmal и Mérida

  Сутринта ще посетим археологическата част на Uxmal/ Свободен следобед в Мерида- самостоятелна разходка или с екскурзовод.

   

  Ден 5: Улична храна- Chichen Itzá

  Тази сутрин ще имате възможност да се насладите на кулинарен тур на улична храна/Разберете малко повече за пазарите на Мерида и уличната храна. Следобеда ще се върнем до Chichen Itzá. Нощувка в Hacienda Chichen или сходен хотел.

   

  Ден 6: SS Chichen Itza - Riviera Maya

  Днес ще посетите впечатляващата археологическа част на Chichen Itza/ Следобед настаняване в избран от Вас хотел.

  Брой души 2 4 6
  Цена на човек 2777 евро 1698 евро 1338 евро

   

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Cancun или на Playa del Carmen.

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Закуски
  • Обяд
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане

   

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

 • Eкскурзия Мексико: Това е Мексико

  Eкскурзия Мексико: Това е Мексико

  TUI Nr. MEX1

  Кариби, Meксико

  Кариби, Meксико: Това е Мексико!

  ТУИ екскурзия: MEX1

  Няма друго място в Северна или Централа Америка, което да може да предложи толкова много разнообразни приключения на туристите. Потопете се в културата на Мексико с нашето предложение за единадесетдневна екскурзия.

  Ден 1: Пристигане

  Трансфер от летището в Мексико до вашия хотел. Следва свободен следобед.

   

  Ден 2: Градски тур на Мексико и посещение на антропологичния музей.

  Закуска. Градски тур из Мексико и разглеждане на забележителностите, включително световноизвестния антропологичен музей.

   

  Ден 3: Mexico- Queretaro- San Miguel de Allende

  Закуска. Тръгване от Queretaro- град със световно културно наследство, панорамна разходка и разглеждане на забележителностите на града. Продължаваме до San Miguel de Allende и тур около града.

   

  Ден 4: San Miguel de Allende - Dolores Hidalgo - Guanajuato

  Закуска. Панорамен тур на Dolores Hidalgo. Продължаваме към Guanajuato- град със световно културно наследство и дом на годишния международен фестивал „Cervantes”. с Екскурзоводна разходка и разглеждане забележителностите на града.

   

  Ден 5: GuanajuatoZacatecas

  Закуска. Отправяме се към Zacatecas, красив рудодобивен град със световно културно наследство.

   

  Ден 6: ZacatecasGuadalajara

  Закуска. Отправяме се към град Guadalajara- домът на мариачито и текилата. Посещение на

  град Tlaquepaque- градът на едни от най- сложните занаяти.

   

  Ден 7: GuadalajaraTequilaGuadalajara

  Закуска. Градски тур из Guadalajara и разглеждане на този прекрасен град. Продължаваме към Tequila- световноизвестен град, познат с най- добрите дестилационни фабрики за текила. Посещение на една такава фабрика и запознаване с процеса на производство на известната напитка. Връщане  в Guadalajara.

   

  Ден 8: GuadalajaraPatzcuaroMorelia

  Закуска. По пътя ще продължим към  Patzcuaro , град известен със своята колониална красота.  Продължаваме към  Morelia, град с исторически център.

   

  Ден 9: MoreliaMexico – свободен следобед

  Закуска. Ще посетим Morelia, град със световно културно наследство, известен със своите розови каменни сгради в колониален стил.

   

  Ден 10: Mexico  – CuernavacaTaxco

  Закуска. Посещение на Cuernavaca с разглеждане на забележителностите на града. След като пристигнем ще разгледаме някои от занаятчийските работилници.

   

  Ден 11: TaxcoAcapulco

  Закуска. Ранно отпътуване до туристическото пристанище на Acapulco. Пристигане  по обяд. Свободен следобед.

   

  Ден 12: Свободен ден. Яхтена обиколка в залива Acapulco.

  Закуска. Свободен ден. Следобед следва яхтена обиколка в залива. Трансферът от хотела до кея и обратно не е включен.

   

  Ден 13: Свободен ден.

  Закуска. Свободен ден.

   

  Ден 14: Трансфер от хотела до летище Juan Alvares Intl в Acapulco/Полет от Acapulco до Merida/ Трансфер от летището в Merida до хотела.

  Закуска. В планираното време следва трансфер до летището. Вътрешният полет от Acapulco до Merida не е включен. След трансфера до хотела Ви в Мерида, имате на разположение цял свободен следобед.

   

  Ден 15: Mérida - Uxmal - Mérida.

  Закуска. Свободно време. Около 13 ч. тръгваме за Uxmal- едно от най- големите  и важни археологически наследства  от културата на маите. Връщане до Мерида.

   

  Ден 16: Mérida - Chichén Itzá - Cancun.

  Отправяме се към Chichén Itzá, най- известният град на маите в Mexico. Посещение на археологически наследства и свещенният кладенец (Sacred Cenote). Следва обяд. Продължаваме към Cancun. Трансфер до летището в Канкун.

   

  Ден Програма Изхранване STANDARD SUPERIOR
  1.

  Пристигане на летището в Мексико. Трансфер до хотела.

  -

  Casa Blanca / Plaza Florencia / Regente

  Camino Real Polanco / Melia Reforma / Hilton Reforma

  2

  Градски тур на Мексико и посещение на антропологичния музей.

  Закуска

  Casa Blanca / Plaza Florencia / Regente

  Camino Real Polanco / Melia Reforma / Hilton Reforma

  3

   

  Mexico- Queretaro- San Miguel de Allende

  Закуска

  Misión / Real de Minas

  La Puertecita / Casa de Sierra Nevada

  4

  San Miguel de Allende - Dolores Hidalgo – Guanajuato

  Закуска

  Misión Guanajuato / Holiday Inn Express / Real de Minas

  Quinta Las Acacias / Camino Real

  5

   

  Guanajuato – Zacatecas

  Закуска

  Emporio Zacatecas / Casona de los Vitrales

  Quinta Real / Santa Rita / Mesón de Jobito

  6

   

  Zacatecas - Guadalajara

  Закуска

  De Mendoza / Morales / Plaza Génova

  Quinta Real / Villa Ganz

  7

   

  Guadalajara - Tequila - Guadalajara

  Закуска

  De Mendoza / Morales / Plaza Génova

  Quinta Real / Villa Ganz

  8

  Guadalajara - Patzcuaro - Morelia

  Закуска

   

  Hotel Catedral / Hotel Casino

   

  Los Juaninos

  9

  Morelia - Mexico DF - afternoon at leisure

  Закуска

  Casa Blanca / Plaza Florencia / Regente

  Camino Real Polanco / Melia Reforma / Hilton Reforma

  10

  Mexico DF - Cuernavaca - Taxco

  Закуска

  Hotel de la Borda

  Posada de la Misión / Montetaxco

  11

  Taxco - Acapulco

  Закуска

   

   

  12

  Свободен ден. Яхтена обиколка в залива Acapulco.

  Закуска

  Calinda Beach

  Quinta Real Acapulco

  13

  Свободен ден

  Закуска

  Calinda Beach

  Quinta Real Acapulco
  14

  Трансфер от хотела- летище Juan Alvares Intl в Acapulco/Полет от Acapulco до Merida/ Трансфер от летището в Merida до хотела

  Закуска

  El Castellano / Conquistador

  Hyatt Regency
  15

  Mérida - Uxmal - Mérida.

  Закуска;

  Вечеря

  El Castellano / Conquistador

  Hyatt Regency

  16 Mérida - Chichén Itzá - Cancun.

  Закуска;

  Обяд
   

   

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Cancun или на Playa del Carmen.

  Standard хотели

  Брой души

  2

  Двойна стая

  1639 евро/човек

  Superior хотели

  Брой души

  2

  Двойна стая

  2458 евро/човек

   

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

   

  В цената са включени:

  • Нощувки в горе описаните хотели с включени местни такси
  • Закуски
  • Обяд
  • Такси обслужване и бакшиши за обслужващия персонал по летища, хотели и т.н.
  • Входни такси
  • Лицензиран местен англоговорящ тургид.
  • Климатизирано превозно средство с включени пътни и парко- такси
  • Трансфери, посещения и екскурзии

   

  В цената не са включени:

  • Полети и летищни такси
  • Разходи от личен характер
  • Вътрешни полети
  • Напитки
  • Храна и напитки, неупоменати в програмата
  • Ако полетите са между 22:00 часа и 06:59 часа е възможно да бъде начислено доплащане
  • За дати по време на активния сезон (Коледа, Нова година) е възможно да бъде начислено доплащане

   

 • Живописният и впечатляващ свят на маите.

  Кариби, Meксико: Живописният и впечатляващ свят на маите

  ТУИ почивка: MEX3

  Светът на маите е свят на вековна история, колорит, множество културни и природни богатства. Уверете се сами със следващото ни предложение за незабравима екскурзия.

  Ден 1: Ще Ви вземат от летището в Канкун. Следва трансфер до хотела Ви.

  Ден 2: Закуска в хотела. Тръгваме към Chichen Itza, най- познатите руини на маите в Мексико. Посещение на пирамидата, позната като „The Castle”, Ballgame Ground, обсерваторията, площадът с хилядата колони, храмът на ягуара, ценотът „Свещенният извор”. Обядът е включен. Продължаваме към Мерида- белият град, където ще нощуваме.

  Ден 3: Закуска в хотела. Тръгваме към Uxmal, където ще посетим археологическата част и нейните чудеса: пирамидата Guesser, Nun's Quadrangle, палата на говернаторите, съда Ballgame. Следобед продължаваме към красивия град Campeche, където ще пренощуваме.

  Ден 4: Закуска в хотела. Днес ще посетим Palenque, една от най- важните археологически части от културата на маите. След този дълъг ден ще пренощуваме в града.

  Ден 5: Закуска в хотела. Отправяме се към водопадите Agua Azul, за да се насладим на тюркоазените води. След като се полюбуваме на гледката, продължаваме към San Cristobal de las Casas, един от най- очарователните градове в Мексико. Нощувка.

  Ден 6: Закуска в хотела. Ще посетим San Juan Chamula и  Zinacantan- типични индиански градове, за да разгледаме някои от религиозните обичаи, които хората пазят и до днес. Следобед ще минем през каньона Sumidero, чиято най- висока точка е 1000 метра. Връщаме се в San Cristobal, където ще нощуваме.

  Ден 7: Закуска в хотела. През Chiapas ще достигнем границата с Guatemala и ще продължим докато достигнем езеро Atitlan, в която зона се намира и хотелът, в който ще нощуваме.

  Ден 8: Закуска в хотела. Тръгваме към Chichicastenango- местен град от гватемалските планински възвишения, където повечето цветни пазари и сергии работят в четвъртък и неделя. След посещението продължаваме към Antigua, където се намира и хотелът ни.

  Ден 9: Закуска в хотела. Свободен ден, в който ще можете да се насладите на град Antigua.

  Ден 10: Закуска в хотела. Тръгваме от Antigua, пресичайки границата, за да посетим Copan.

  Ден 11: Закуска в хотела. Тръгваме от Copan до крайбрежието Guatemalan Caribbean. По пътя ще посетим археологическата част на Quirigua, където могат да бъдат намерени някои от най- известните в света останки от маите. След посещението продължаваме към Puerto Barrios. Следобед пристигаме в Livingston, където и ще отседнем.

  Ден 12: Закуска в хотела. Сутринта тръгваме с лодка през Rio Dulce, един изключителен екологичен рай. Продължаваме с автобус до Peten, където и ще отседнем.

  Ден 13: Закуска в хотела. Посещение на град Tikal, храм IV, изгубения град и Main Square. Обядът е включен в пътуването. След това се връщаме обратно в хотела.

  Ден 14: Трансфер до летище Mundo Maya, откъдето следва и полет до Канкун. Ще Ви вземат от летище Канкун и ще Ви трансферират до хотела Ви.

  Ден 15: Закуска в хотела. Трансфер до летище Канкун

  Можете да комбинирате това обиколно пътуване с почивка в някой от нашите хотели в Cancun или на Playa del Carmen.

   

  Ден

  Програма

  Изхранване

  STANDARD

  1

  Ще Ви вземат от летището в Канкун.

  -

  WESTIN

  2

  Cancun - SS Chichen Itza - Merida

  закуска

  EL CASTELLANO

  3

  Merida - SS Uxmal – Campeche

  закуска

  DEL MAR

  4

  Campeche - SS Palenque

  закуска

  MISION PALENQUE

  5

  Palenque - SS Aagua Azul – San Cristobal de las Casas

  закуска

  RINCON DEL ARCO

  6

  San Cristobal L – San Juan Chamula - Zinacantan – Sumidero Canyon (BT) - San Cristobal

  закуска

  RINCON DEL ARCO

  7

  San Cristobal - La Mesilla - Atitlan

  закуска

  VILLA SANTA CATARINA

  8

  Atitlan - SS Chichicastenango пазара - Antigua

  закуска

  VILLA COLONIAL

  9

  Свободен ден в Anitgua

  закуска

  VILLA COLONIAL

  10

  Antigua - SS Copan

  закуска

  MARINA COPAN

  11

  Copan - SS quirigua - Livingston

  закуска

  VILLA CARIBE

  12

  Livingston – Rio Dulce - Flores

  закуска

  VILLA MAYA

  13

  Flores - SS Tikal - Flores

  закуска

  VILLA MAYA

  14

  Трансфер до летище Mundo Maya, откъдето следва и полет до Канкун.

  закуска

  -

   

  Брой души 2
  Двойна стая/цена 1848 евро/човек

  *Всички цени са на човек/ в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. За други езици трябва да направите запитване.  Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Маршрутът подлежи на промяна и може да бъде съобразен с полета, с който ще пристигнете в Мексико. Примерен вариант за полет е от София през Париж с Air France. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

   

Страници