Вие сте тук

Колумбия

 • Екскурзия Колумбия: Най- доброто

  Екскурзия Колумбия: Най- доброто

  TUI Nr. ТУИ:SAT 12

  Bogotá – Armenia – Coffee Triangle – Cartagena

  Когато чуете "Колумбия" в съзнанието Ви изникват две неща: кафе и разнообразна култура. Започвайки от зелените хълмове на Андите, карибското крайбрежие с красивите низини, през Тихия океан с неговите лавови плажове, та чак до районите на Амазонка и Ориноко- Колумбия има какво да Ви предложи.

  Ден 1: Богота

  Трансфер летище- хотел.

  Ще Ви посрещнат на летището в Богота и ще Ви трансферират до хотела Ви.

  Богота е столицата на Колумбия и е основана през 1538 г. от испанеца Gonzalo de Quesada Jiménez под името Santa Fe. Тук величието на разпадащата се колония се среща с жизнеността на модерния метрополис. Чистият въздух, свежите утрини, топлите следобеди и прохладните вечери Ви карат да забравите, че тук не съществуват сезони. Античните сгради са разположени в тихи, старинни отдалечени квартали.

  Нощувка в срeден клас Hotel Augusta 3*+  или подобен хотел (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel De la Opera 4*+  или подобен хотел (стандартна стая).

   

  Ден 2: Богота

  Закуска.

  Полудневен градски тур.

  Посещение на катедралата Zipaquirá.

  Сутринта започва с разходка из колониалната част на града La Candelaria, за да разгледаме площада Bolivar, капитолията, съдебната палата, кметството и да се насладим на добре запазената испанска архитектура. След това ще посетим златния музей, където можете да се насладите на голямо разнообразие от златни и сребърни изделия, изработени от различните пре-колумбийски култури. Тръгваме към подземната солна катедрала в Zipaquirá. Всичко започва преди повече от 200 години, когато немският учен Humboldt установил, че планините около Zipaquirá са богати на сол и препоръчал на колумбийците да изкопаят тунели около склоновете. Ще се разходим през солната гробница, през 14-те зали, които са свързани от система от тунели. Потопени в тъмно синя, сива или сребриста светлина, те напомнят за страданията на Христос по пътя към неговото разпятие. В 12-тата камера се намираме на около 80 метра под земята. Това е и най- ниската географска точка. На няколко крачки разстояние  е най- важната част от това място- 16- метров осветен кръст, направен от сол блести  и осветява 120- метровата катедрала.Следва опознавателно посещение на  фамилна ферма и запознаване с местните порядки и начин на живот.Включен е обяд.

   

  Ден 3: Bogota-Armenia

  Закуска.

  Трансфер хотел- летище.

  Полет от Богота до Armenia.

  Трансфер от летището до хотела.

  Ще Ви посрещнат в Armenia и ще Ви трансферират до хотела.Следва следобедна среща със специалисти в обработка  на кафе.Можете по желание да наберете и изпечете зърна кафе,а също така да си приготвите и се насладите на собственоръчно направено кафе.

  Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая).

  Ден 5: Tриъгълникът на кафето

  Закуска.

  Целодневна екскурзия до долините Cocora, Salento, Filandia.

  Днес маршрутът ни минава през омайната природа на кафеената зона в долината Cocora. Тази част е покрита с множество „восъчни” палми, с височина над 60 метра. След обяд (не е включен в цената) ще посетим Salento, идилично селище с типична архитектура. Най- накрая стигаме до Filandia. Това място е разположено върху един хълм, чиято най- главна точка предоставя прекрасен изглед към Cordillera. В ясни дни можете да видите  покритите със сняг върхове в близкия национален парк.

  Трансфер до хотела.

  Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 6: Armenia- Bogotá- Cartagena

  Закуска.

  Трансфер от хотела до летището.

  Полет Armenia – Bogotá/ Полет Bogotá – Cartagena/ Трансфер летище- хотел.

  Трансфер до летище Armenia и полет до Cartagena през Богота. Островните вериги и плажовете около града, го превръщат в известна туристическа дестинация.

  Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

  Ден 7: Cartagena

  Закуска.

  Полудневен градски тур включващ посещение на крепостта Сан Фелипе,разходка по прекрасния исторически център и разглеждане на манастира Сан Педро.

  Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

  Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

  Ден 8: Cartagena

  Закуска.

  Трансфер хотел- летище. Полет Cartagena – Bogotá..

   

   

  Следните входни такси са включени в нашето пакетно предложение: Gold Museum, катедралата Zipaquira, фосилите, девическият манастир Ecce Homo, археологическият център “Infiernito”, Filandia, кафе плантация “San Alberto” и дегустация на кафе, манастира La Popa и манастира San Pedro.

  Цена на човек в двойна стая в среден клас хотел:2009 лева

  цена на човек в двойна стая в комфортен клас хотел:2186 лева

  Присъединявате се към международна група с екскурзовод на английски език.