Вие сте тук

Мианмар

 • Екскурзия Мианмар- Скритите тайни

  Екскурзия Мианмар- Скритите тайни

  TUI Nr. MY-SIC-22

  Янгон- Баган- Мандалай- Пиндайа- езерото Инле-Янгон

  Скритите тайни на Мианмар, 10 дни

  Янгон- Баган- Мандалай- Пиндайа- езерото Инле-Янгон

  Екскурзия с международна група на английски

  MY-SIC-22

   

  Ден 1: Янгон

  Посетете пагодата Шведагон по залез слънце

  Пагодата Шведагон е една от главните забележителности на Янгон и едно от най- свещените места в страната. Тук могат да бъдат видени  реликви от косата на Буда. Гледката към Шведагон и  светилищата е изключително красива по залез слънце, заради златната ступа, която отразява отблясъците на  слънчевите лъчи.

  Нощувка в Янгон.

   

  Ден 2: Янгон/ Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Разглеждане на забележителности в Янгон

  Пагодата Суле е с височина 48 метра и се отличава със своята осмоъгълна ступа. Суле е  ядрото, около което британците са построили града си през 1880 г. 

  Пагодата Ботатаунг е кръстена на военните лидери, които са съпровождали мощите на Буда, донесени от Индия преди 2000 години. Този античен паметник на културата е бил напълно разрушен по време на втората световна война, след което е възстановен по почти същия модел.

  Пагодата Чауктатгуи

  Тук се намира полулегнала статуя на Буда, която е почти толкова голяма, колкото огромният  Shwethalyaung Буда в Баго. Статуята се помещава в Пагодата Чауктатхуи, само на няколко километра североизточно от Шведагон Пая. Изненадващо, тя не е много известна и промотирана, но без съмнение си заслужава да се види,особено ако нямате възможност да отиде до Баго, за да разгледате Shwethalyaung Буда.

  Посетете националният музей

  Националният музей съдържа множество интересни експонати, сред които 8- метровият лъвски трон, използван от цар Тхибау Мин- последният цар на Бирма. На основния етаж от сградата можете да намерите бижута, старинни черно- бели фотографии на палата Мандалай и Янгон, а също и  кралски реликви.

  Посетете пазара Bogyoke Aung San, познат още като пазара Scott, който има над 2000 сергии и е може би най- доброто място в Янгон, където можете да разгледате всички местни занаяти.

  Нощувка в Янгон.

   

  Ден 3: Янгон- Баган / Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Трансфер; Полет от Янгон до Баган; Трансфер.

  Разглеждане на забележителности в Баган

  Град Баган представлява грандиозна шир, простираща се до река Айейарвади, покрита с десетки над 800- годишни храмове и руини. Въпреки, че обитателите на Баган датират още от началото на християнската ера, градът влиза в своя златен период със завладяването на Татон през 1057 г.

  Shwezigon Paya

  Цар Анаврахта започнал строежа на пагодата Shwezigon, за да може да сложи вътре някои от реликвите на Буда. Конструкцията била завършена от неговия последовател, цар Киансита межу 1086 и 1090 година. Първоначално пагодата се е намирала в северния край на града. Нейната струпа, с грациозна форма на камабана се е превърнала в прототип и модел за строежа на всички струпи в Мианмар.

  Храмът Gubyaukhyi във Веткий- Инн

  Този храм е построен през ранния 13 век и е реновиран през 1468 г. Красивите цветни картини, олицетворяващи предишния живот на Буда и различната архитектура го превръщат в интерсно за посещение място.

  Храмът Gubyaukgyi в Мианкаба

  Построен през 1113 г от сина на Кианзитта, Раджакумар, този храм е известен със своите добре запазени мазилки, датиращи от 12 век, които са едни от най- оригиналните в Баган.

  Храмът Мануха

  Храмът е построен през 1059 година от Цар Мануха- царят на Татон, който е доведен в плен в Баган от цар Анаврахта. Тук се намират три седящи и една полегнала статуи на Буда. Смята се, че сградата е построена от Мануха в израз на недоволството му от пленничеството му в Баган.

  Наблюдавайте залеза над Баган

  Насладете се на панорамна гледка на залеза над равнините на Баган от някоя от платформите на пагодите.

  Нощувка в Баган.

   

  Ден 4: Баган/ Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Екскурзия до пещерата Попа

  Пещерата Попа е смятана за дом на най- важните духове в Мианмар. Посетителите се изкачват нагоре по покритите стълби, наблюдавани от любопитни маймуни, населяващи тази зона. На върха се намира манастир и храм с неповторима гледка.

  Продължете разглеждането на забележителности от предишния ден.

  Нощувка в Баган.

   

  Ден 5: Баган- Мандалай/ Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Трансфер. Полет от Баган до Мандалай. Трансфер

  Разглеждане на забележителности в Мандалай

  Посещение на Mahamuni Paya

  Махамуни Пая е построен първоначално от цар Бодаупайа през 1784 г., когато един павиран път е построен от  двореца му до източната порта на Пая. В центъра на храма се намира многопочитаната статуя на Махамуни, донесена чак от Мраук У през 1784 г.

  Посещение на  Shwenandaw Kyaung

  Някога тази сграда е била част от палат, където са живели цар Миндон и неговата кралица. След смъртта на Миндон, през 1880 г. цар Тибау Мин е направил тук манастир.

  Kuthodaw Paya

  Централната ступа тук е направена по модел на

  Shwezigon Payа, която се намира в Нуаунг У близо до Баган. Kuthodaw Paya  е наричана и най- голямата „книга” в света , защото около централната ступа има 729 мраморни плочи, върху които е гравирано цялото съдържание на Трипитака.

  Посетете хълма Мандалай

  Виещите се стълби ви отвеждат до панорамна гледка над двореца, Мандалай и осеяната с пагоди провинция. Известният монах У Канти е участвал в конструирането на много от сградите около хълма в годините след основаването на града.

  Нощувка в Мандалай.

   

  Ден 6: Мандалай/ Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Екскурзия до Амарапура, Сагаинг и Инва (Ава)

  Можете да посетите три от бившите столици, всяка от които има своя уникална атмосфера. В ранни зори започва пътуването до Амарапура и манастира Махагандайон, където всяка сутрин монаси и поклонници се редят, за да получат милостиня и храна от будистите.

  След това се отправете към Сагаинг- духовният център на Мианмар. Стотици ступи, манастири и храмове посрещат желаещите да медитират и да се отдадат на размисъл. Разгледайте някой от най- известните храмове- Сън У Шин, У Мин Тонсей и Каунг Хму Дау.

  След това с ферибот ще стигнете до град Инва (Ава), разположен по бреговете на река Ирравади. Някога Инва е бил кралска столица, а сега е тих и спокоен провинциален оазис. Можете да покарате конски впряг около спокойните покрайнини, да посетите Багая Каяунг- красив манастир, построен от тиково дърво, Маха Аунгмиай и кулата Нан Мийнт. По пътя си поспрете, за да погледате как местните занаятчии изработват известните метални купи за милостиня. Най- накрая се върнете до Амарапура, за да завършите деня с посещение на У Бейн- живописен мост над езерото Таунгтаман, с дължина повече от километър. По здрач, мостът се пълни с монаси и местни хора, връщащи се към вкъщи или дошли просто за да се насладят на залеза.

  Нощувка в Мандалай.

   

  Ден 7: Мандалай- Хехо- Пиндайа/ Закуска в хотела

  Закуска в хотела.

  Трансфер. Полет от Мандалай до Хехо. Трансфер от Хехо до Пиндайа

  Посетете пещерите на Пиндая

  Тези пещери  се намират в едно варовиково било, с изглед към езеро. Във вътрешността на скалите има повече от 8000 образа на Буда, изработени от алабастър, тик, мрамор, тухли и цимент и са аранжирани в такъв стил, че да формират лабиринт в пещерните зали.

  Шве У Мин

  Това е група от ниски ступи под веригата от пещерите Пиндая. Шве У Мин се превръща в домакин на цветен фестивал на пагодите в началото на февруари и март. Посетете местния пазар и фабриката за хартиени чадъри.

  Нощувка в Пиндая.

   

  Ден 8: Пиндая- езерото Инле

  Закуска в хотела

  Трансфер от Пиндая до езерото Инле. Трансфер с лодка

  Екскурзия с лодка по езерото Инле

  Езерото Инле се намира в провинцията Шан. Неговите красиви спокойни води са обсипани с плаваща растителност и множество канута. Тук се намират и 17 селца, разположени на кокили. Високи хълмове обграждат езерото от всички страни. Можете да се насладите на впечатляваши гледки и да наблюдавате как опитни рибари използват различни техники за гребане, за да се придвижват по водите на езерото.Посете плаващите градини, пазара и селцето Интха, което се намира близо до Инле.

  Нощувка в Инле.

   

  Ден 9: Езерото Инле- Хехо-Янгон

  Закуска в хотела.

  Разходка с лодка по западния бряг на езерото до стълбище, отвеждащо до скрития храм Индеин. Разположен на брега на езерото, този храмов комплекс се състои от стотици малки ступи, заобиколени от мъх и зеленина.

  Трансфер с лодка; От Инле до Хехо; Полет от Хехо до Янгон; Трансфер.

  Нощувка в Янгон

   

  Ден 10: Янгон/

  Закуска в хотела. Свободен ден

   

  Цена в евро

  на човек

  2+ души

  Доплащане

  Ед. стая

  Вариант A

  1339

  254

  Вариант B

  1519

  429

   

  *Всички цени са на човек в двойна стая за посочената програма. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Екскурзоводското обслужване е на английски език. Присъединявате се към международна група- идеален начин да се срещнете с нови хора от цял свят. Доплащането за единична стая е в случай, че желаете да бъдете настанени самостоятелно в отделни стаи. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Примерени варианти за полет от София са с Qatar Airlines или Turkish Airlines. Със Singapore Airlines можете да летите от Истанбул. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  Хотел

  Вариaнт A

  Вариaнт B

  Вариaнт C

  Янгон

  Hotel 7 Mile
  Standard room

  Central Hotel Yangon
  Superior room
  Clover Hotel City Center
  Superior room

  East Hotel Dining Art & Craft
  Deluxe room

  Avenue 64 Hotel
  Superior [TWN]
  Inya Lake Hotel
  Superior room
  Summit Parkview Hotel
  Superior room

  Sedona Hotel Yangon
  Superior room
  Chatrium Hotel Royal Lake Yangon
  Deluxe room

  Kandawgyi Palace Hotel
  Deluxe room

  Баган

  Sky Palace Hotel Bagan
  Superior room
  Kaytumadi Dynasty
  Standard room

  Bagan Thande Hotel
  Superior room
  Thazin Garden Hotel
  Deluxe room

  Blue Bird Hotel, Bagan
  Deluxe room
  Amazing Bagan Resort
  Deluxe room

  Mандалай

  Ayarwaddy River View Hotel
  Superior City View
  Hotel Yadanarbon
  Superior room

  Shwe Taung Tarn Hotel
  Superior room
  Smart Hotel
  Superior room
  Ayarwaddy River View Hotel
  Deluxe City View
  Mandalay City Hotel
  Superior room

  Mandalay Hill Resort
  Superior Palace View

  Пиндая

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Езерото Инле

  Paramount Inle Resort
  Superior Teak Wood
  Golden Island Cottages II
  Superior Bungalow
  Hupin Hotel Inle Khaung Daing
  Superior room

  Golden Island Cottages I
  Superior Bungalow
  Inle Resort
  Garden Cottage

  Pristine Lotus Spa Resort Inle
  Inle Lotus Villa
  Shwe Inn Tha Floating Resort
  Deluxe room

   

  Дати за провеждане 2014/2015 г.:

  08 Aug 2014

  15 Aug 2014

  22 Aug 2014

  29 Aug 2014

  05 Sep 2014

  12 Sep 2014

  19 Sep 2014

  26 Sep 2014

  03 Oct 2014

  10 Oct 2014

  17 Oct 2014

  24 Oct 2014

  31 Oct 2014

     

  07 Nov 2014

  14 Nov 2014

  21 Nov 2014

  28 Nov 2014

  05 Dec 2014

  12 Dec 2014

  19 Dec 2014

  26 Dec 2014

  02 Jan 2015

  09 Jan 2015

  16 Jan 2015

  23 Jan 2015

  30 Jan 2015

  06 Feb 2015

  13 Feb 2015

  20 Feb 2015

  27 Feb 2015

  06 Mar 2015

  13 Mar 2015

  20 Mar 2015

  27 Mar 2015

  03 Apr 2015

  10 Apr 2015

  17 Apr 2015

  24 Apr 2015

  01 May 2015

  08 May 2015

  15 May 2015

  22 May 2015

  29 May 2015

  05 Jun 2015

  12 Jun 2015

  19 Jun 2015

  26 Jun 2015

  03 Jul 2015

  10 Jul 2015

  17 Jul 2015

  24 Jul 2015

  31 Jul 2015

  07 Aug 2015

  14 Aug 2015

  21 Aug 2015

  28 Aug 2015

  04 Sep 2015

  11 Sep 2015

  18 Sep 2015

  25 Sep 2015

  02 Oct 2015

  09 Oct 2015

  16 Oct 2015

  23 Oct 2015

  30 Oct 2015

       
   

   

   

   

 • Екскурзия Най-доброто от Мианмар

  Екскурзия Най-доброто от Мианмар

  Янгон- Баган- Мандалай- Пиндая- Езерото Инле

  Най-доброто от Мианмар, 8 дни

  Янгон- Баган- Мандалай- Пиндая- Езерото Инле

  Индивидуална екскурзия Мианмар

  Оферта номер: MY-T-09

   

  Ден 1: Янгон

  Самостоятелно пристигане в Янгон. Трансфер до хотела. Нощувка в Янгон.

   

  Ден 2: Янгон

  Закуска в хотела

  Разглеждане на забележителностите на Янгон

  Янгон лежи в плодородната делта на широката река на Янгон, южен Мианмар. Градът е станал столица през 1885 година, когато британците завладели горен Мианмар и краткия период на Мандалай като кралство на Бирма приключил.  Започнете деня си в Пагодата Суле- блестящ осмоъгълен храм, точно в центъра на града. Екскурзията ще продължи с посещение на националния музей, за да научите малко повече за Мианмар. Разгледайте 8- метровия трон Sihasana Lio, използван от последния крал на Бирма, а също и другите впечатляващи артифакти от историята и културата на Бирма. Поспрете и до пазара Скот, където можете да намерите стоки от всички части на Мианмар. Следобеда посетете  пагодата Ботатаунг, кръстена на военните лидери, които са съпровождали мощите на Буда, донесени от Индия преди 2000 години. Този античен паметник на културата е бил напълно разрушен по време на втората световна война, след което е възстановен по почти същия модел.

  Посетете пагодата Chaukhtatgyi. Тук се намира полулегнала статуя на Буда, която е почти толкова голяма, колкото огромния  Shwethalyaung Буда в Баго. Статуята се помещава в Пагодата Чауктатхуи, само на няколко километра североизточно от Шведагон Пая. Изненадващо, тя не е много известна и промотирана, но без съмнение си заслужава да се види, особено ако нямате възможност да отидете  до Баго, за да разгледате Shwethalyaung Буда.

  Нощувка в Янгон.

   

  Ден 3: Янгон- Баган/ Закуска в хотела

  Разглеждане на забележителности в Баган

  Град Баган представлява грандиозна шир, простираща се до река Айейарвади, покрита с десетки над 800- годишни храмове и руини. Въпреки, че обитателите на Баган датират още от началото на християнската ера, градът влиза в своя златен период със завладяването на Татон през 1057 г. Посещението на Баган е задължителен елемент за всяка екскурзия до Мианмар.

  Shwezigon Paya

  Цар Анаврахта започнал строежа на пагодата Shwezigon, за да може да сложи вътре някои от реликвите на Буда. Конструкцията била завършена от неговия последовател, цар Киансита межу 1086 и 1090 година. Първоначално пагодата се е намирала в северния край на града. Нейната струпа, с грациозна форма на камбана се е превърнала в прототип и модел за изграждане на всички струпи в Мианмар.

  Храмът Gubyaukhyi във Веткий- Инн

  Този храм е построен през ранния 13 век и е реновиран през 1468 г. Красивите цветни картини, олицетворяващи предишния живот на Буда и различната архитектура, го превръщат в интересно за посещение място.

  Храмът Gubyaukgyi в Мианкаба

  Построен през 1113 г от сина на Кианзитта, Раджакумар, този храм е известен със своите добре запазени мазилки, датиращи от 12 век, които са едни от най- оригиналните в Баган.

  Храмът Мануха

  Храмът е построен през 1059 година от Цар Мануха- царят на Татон, който е доведен в плен в Баган от цар Анаврахта. Тук се намират три седящи и една полегнала статуи на Буда. Смята се, че сградата е построена от Мануха в израз на недоволството му от пленничеството му в Баган.

  Наблюдавайте залеза над Баган

  Насладете се на панорамна гледка на залеза над равнините на Баган от някоя от платформите на пагодите.

  Нощувка в Баган.

   

  Ден 4 Баган- Мандалай/ Закуска в хотела

  Трансфер. Полет от Баган до Мандалай. Трансфер.

  Разглеждане на забележителности в Мандалай.

  Последната столица на Бирма- Мандалай е все още един от най- големите градове в Мианмар и културен и духовен център. Съседния Сагаинг е дом на повече от 60 % от монасите на страната, а занаятчиите на Мандалай се оказват най- добрите в Мианмар. Рано сутринта се отправете към Махамуни Пайа. Образът на Махамуни, гравиран тук е може би най- почитаният в цял Мианмар, съв своите цели  15 см златно покритие. Поклонници идват ежедневно тук в 4 сутринта, за да наблюдават уникалната церемония по измиване на лица. Преди обяд, посетете уъркшоп за производство на ръчни стоки, специализиран в едно от изкуствата, с които е познат градът: леене на бронз, гравиране на мрамор, на дърво и кукловодство. Следобедният тур включва някои от най- интересните храмове и палати на града.

  Посетете Shwenandaw Kyaung-някога тази сграда е била част от палат, където са живели цар Миндон и неговата кралица. След смъртта на Миндон, през 1880 г. цар Тибау Мин е направил тук манастир.

  Продължете екскурзията с Kuthodaw Paya- централната ступа тук е направена по модел на

  Shwezigon Payа, която се намира в Нуаунг У близо до Баган. Kuthodaw Paya  е наричана и най- голямата „книга” в света , защото около централната ступа има 729 мраморни плочи, върху които е гравирано цялото съдържание на Трипитака.

  Последната спирка е хълма Мандалай. Виещите се стълби ви отвеждат до панорамна гледка над двореца, Мандалай и осеяната с пагоди провинция. Известният монах У Канти е участвал в конструирането на много от сградите около хълма в годините след основаването на града.

  Нощувка в Мандалай.

   

  Ден 5: Мандалай- Хехо- Пиндайа

  Закуска в хотела. Трансфер. Полет от Мандалай до Хехо

  От Хехо до Пиндайа

  Посетете пещерите на Пиндая

  Тези пещери  се намират в едно варовиково било, с изглед към езеро. Във вътрешността на скалите има повече от 8000 образа на Буда, изработени от алабастър, тик, мрамор, тухли и цимент и са аранжирани в такъв стил, че да формират лабиринт в пещерните зали.

  Шве У Мин

  Това е група от ниски ступи под веригата от пещерите Пиндая. Шве У Мин се превръща в домакин на цветен фестивал на пагодите в началото на месеците февруари и март. Посетете местния пазар и фабриката за хартиени чадъри.

  Нощувка в Пиндая.

   

  Ден 6: Пиндая- езерото Инле

  Закуска в хотела. От Пиндая до езерото Инле. Трансфер с лодка

  Екскурзия с лодка по езерото Инле

  Езерото Инле се намира в провинцията Шан. Неговите красиви спокойни води са обсипани с плаваща растителност и множество канута. Тук се намират и 17 селца, разположени на кокили. Високи хълмове обграждат езерото от всички страни. Можете да се насладите на впечатляваши гледки и да наблюдавате как опитни рибари използват различни техники за гребане, за да се придвижват по водите на езерото. Посетете плаващите градини, пазара и селцето Интха, което се намира близо до Инле.

  Нощувка в Инле.

   

  Ден 7:Езерото Инле- Хехо-Янгон

  Закуска в хотела. Екскурзия с лодка от езерото Инле до Индейн и селището Сае Ма

  Разходка с лодка по западния бряг на езерото до стълбище, отвеждащо до скрития храм Индеин. Разположен на брега на езерото, този храмов комплекс се състои от стотици малки храмове, заобиколени от мъх и зеленина. От Индеин до Сае Ма отнема около 45 минути. Разходете се пеша през оризовите полета, спирайки, за да изследвате селището и местното училище.

  Трансфер с лодка; От Инле до Хехо; Полет от Хехо до Янгон; Трансфер.

  Нощувка в Янгон.

   

  Ден 8 Янгон/ Закуска в хотела

  Трансфер.

   

  Цена в евро на човек

  1 човек

  2 души

  3-6 души

  7-11 души

  Допл. ед. стая

  Вариант А

  2221

  1349

  1201

  1052

  244

  Вариант В

  2555

  1516

  1364

  1222

  414

  Вариант С

  3116

  1792

  1644

  1503

  697

   

  Всички цени са в евро на човек настанен в двойна стая в избраната категория хотели за целия период. Цените се изчисляват в лева по курс 1.95583. Доплащането за човек настанен в единична стая, става при група започваща от двама души нагоре. Екскурзоводското обслужване е на английски език. Цените подлежат на препотвърждение към датата на запитване. Цените не включват самолетен билет от/до България.

  Примерени варианти за полет от София са с Qatar Airlines или Turkish Airlines. Със Singapore Airlines можете да летите от Истанбул. Изпратете ни запитване за актуални цени на самолетните билети.

  * Изхранването е това, посочено в маршрута

  ** Намаление за 3-ти човек в тройна стая: на запитване.

   

  Хотел

  Вариант A

  Вариант B

  Вариант C

  Янгон

  Hotel 7 Mile
  Standard room

  Central Hotel Yangon
  Superior room
  Clover Hotel City Center
  Superior room

  East Hotel Dining Art & Craft
  Deluxe room

  Avenue 64 Hotel
  Superior [TWN]
  Inya Lake Hotel
  Superior room
  Summit Parkview Hotel
  Superior room

  Sedona Hotel Yangon
  Superior room
  Chatrium Hotel Royal Lake Yangon
  Deluxe room

  Kandawgyi Palace Hotel
  Deluxe room

  Баган

  Sky Palace Hotel Bagan
  Superior room
  Kaytumadi Dynasty
  Standard room

  Bagan Thande Hotel
  Superior room
  Thazin Garden Hotel
  Deluxe room

  Blue Bird Hotel, Bagan
  Deluxe room
  Amazing Bagan Resort
  Deluxe room

  Mандалай

  Ayarwaddy River View Hotel
  Superior City View
  Hotel Yadanarbon
  Superior room

  Shwe Taung Tarn Hotel
  Superior room
  Smart Hotel
  Superior room
  Ayarwaddy River View Hotel
  Deluxe City View
  Mandalay City Hotel
  Superior room

  Mandalay Hill Resort
  Superior Palace View

  Пиндая

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Conqueror Hotel
  Superior Room
  Pindaya Inle Inn
  Bamboo Hut

  Езерото Инле

  Paramount Inle Resort
  Superior Teak Wood
  Golden Island Cottages II
  Superior Bungalow
  Hupin Hotel Inle Khaung Daing
  Superior room

  Golden Island Cottages I
  Superior Bungalow
  Inle Resort
  Garden Cottage

  Pristine Lotus Spa Resort Inle
  Inle Lotus Villa
  Shwe Inn Tha Floating Resort
  Deluxe room

   

   

   

   

 • Екскурзия Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд

  Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд

  Ханой, Дананг, Хой Ан, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Май Ту, Сием Реп, Анкор Том, Пномпен, Банкок, Аютая, Банг Па, Шанг Май, Лампун, Лампанг, Сукотай, Баган, Янгон, Мианкабар, Мандалай

   

  САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 21 дни

  Цена: 2940 евро (в лева по курса на БНБ)

  Допълнителни разходи: летищни такси, визи, такса обслужване за обработка визи, застраховка

   

  1 ДЕН София- Москва- Ханой

  Сборен пункт на летище София в 11.00 ч., Терминал 2. Самолетен полет София - Москва в 12.55 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва - Ханой в 19.50 ч.

   

  2 ДЕН Ханой

  Пристигане в Ханой в 08.55 ч. сутринта.  Посрещане, трансфер до хотела и по възможност - настаняване. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой - градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят:

  - Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус;

  - Храма на литературата, построен през 1070 г. от Император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите;

  - Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой;

  - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители

  Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание -  посещение на най-известното шоу във Виетнам - „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

   

  3 ДЕН Ханой-Халонг Бей

  Закуска. От 08.00 ч. - екскурзия с автобус до известния залив Халонг, до където се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на кораба „Емералд” за круиз. По време на разходката ще имате възможност да се насладите на невероятната природа, като ще минете покрай островите Тронг, Май, Ам, Чен и Сонг Троп, известен като “Небесният остров”. Обяд в местен ресторант на един от островите. Връщане в Ханой и нощувка.

   

  4 ДЕН Ханой-Дананг-Хюе

  Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Ханой - Дананг. Пристигане в Дананг - четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния Музей „Чам”, където могат да бъдат видяни едни от най - фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на  града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р.Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр.Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай „Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря и нощувка в Хюе.

   

  5 ДЕН Хюе-Сайгон

   - 26.03.2014  Закуска. Сутринта - разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата “Тиен Му” и гробницата на Император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр.Хюе. Следва обиколка на гр.Хюе, столица на Виетнам, за повече от 140 години подслонилa древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите:

  - Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, Библиотека и музей;

  - Двореца на Император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на Императора, построена през 1864г.-1867г. Трансфер до летището и вътрешен полет Хюе - Сайгон (Хо Ши Мин). Пристигане в Сайгон. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Сайгон.

   

  6 ДЕН Сайгон

  Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин (Сайгон) и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) Вечеря и нощувка в Сайгон.

   

  7 ДЕН Сайгон- Май Ту-Сайгон

   Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. С автобус ще пътувате до гр. Май Ту – столица на провинция Тиен Гианг, известна с риболова и отглеждането на ориз, кокосови орехи, банани, манго и цитрусови плодове, откъдето ще вземете корабче и ще направите разходка, като ще имате възможност да разгледате Плаващия пазар „Кай Би”, често особено оживен около 06.00 ч. сутринта. Така че тръгването от Сайгон този ден ще бъде рано сутринта. След разглеждането на пазара ще продължите към град Май Ту, където ще посетите фабрика за кокосови сладкиши, ще имате възможност да се запознаете с бита на местните хора – да поговорите с тях, да опитате плодовете от плодните им градини и да се насладите на кратко музикално шоу с фолклорна музика. Ще имате възможност да направите разходка с лодка по естествения канал Бао Дин, да видите наколните къщи и плантациите за плодове по бреговете на реката. Продължавате с разходка с лодка под сянката на кокосовите палми по естествения канал Тан Тах в Бен Тре към Острова на Костенурката. Посещение на местно семейство, където ще научите какъв е земеделския бит на местните хора. Разходка из плантацията за плодове на остров Той Сон. На връщане към Сайгон ще посетите храма „Кай Дай”. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сайгон.

   

  8 ДЕН Сайгон- Сием Реап-Анкор Ват

   Закуска. Трансфер до летището и в 08.35 ч. - полет Сайгон - Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в 09.55 ч. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на Император Сър­­вар­мен, управлявал от 1112 г.-1152 г. и др. Този ден ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

   

  9 ДЕН Сием Реап-Анкор Ват

  Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма Тарчом. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

   

  10 ДЕН Сием Реап- Пном Пен

  След закуска с експресен кораб ще пътуваме до Пном Пен.  След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец, Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

   

  11 ДЕН Пном Пен- Банкок

  Закуска. Трансфер до летището и в 08.40 ч. - полет Пном Пен - Банкок. Пристигане в Банкок в 10.50 ч. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Свободно време. Вечерта, по желание - вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.

   

  12 ДЕН Банкок- Аютая- Банг Па-Банкок

  Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р.Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 - 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. Връщане в Банкок с автобус. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим храма на Зората. На връщане ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта - свободно време или по желание - посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити - кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.

   

  13 ДЕН Банкок- Чианг Май- Чианг Рай- Чианг Май

   Закуска. Трансфер до летището и в 10.30 ч. - полет Банкок - Чианг Май. В 12.00 ч. - кацане в Чианг Май. Следва разглеждане на красивият град, разположен на 300 м надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна.

  (Историята на създаването на Чианг Май отвежда на север, към град Чианг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Чианг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Чианг Май - “новият град”).

  Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание - разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря - кантоке - традиционна тайландска храна и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка.


  14 ДЕН Чианг Май  - Лампанг

  След закуска тръгваме от Чианг Май  към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчи, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към изоставения пазар на Tунг  Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Пристигаме в провинция Лампанг около обяд. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Отправяме се към Питсанулок и посещаваме главния храм на града Ват Махатарт – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарай. В края на деня се настаняваме в града в хотел. Нощувка.

   

  15 ДЕН Лампанг- Банкок

   След закуска продължаваме към историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Трансфер до летището и полет Чианг Май - Банкок. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Банкок.

   

  16 ДЕН Банкок-Ягон

   След закуска - полет Банкок - Янгон. Пристигане в Янгон. Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Янгон.

   

  17 ДЕН Ягон- Баган

   Закуска. Трансфер до летището и полет Янгон - Баган. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. Следва трансфер до хотела и настаняване. След обяд -  туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

   

  18 ДЕН Баган- Мандалай

  След закуска - посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Мандалай.

   

  19 ДЕН Мандалай- Янгон

   Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на  туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Вечерта - трансфер от хотела до летището за обратния полет Баган -  Янгон. Пристигане в Янгон, трансфер до хотела и настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Янгон.

   

  20 ДЕН Янгон-Банкок

  След закуска - трансфер до летището в Янгон и в 08.45 ч. – самолетен полет Янгон - Банкок. Пристигане в Банкок в 10.20 ч.  Трансфер до хотела в Банкок и настаняване.Свободно време в Банкок с възможност за разглеждане на града. Нощувка в Банкок.

   

  21 ДЕН Банкок-Москва-София

   Закуска. Трансфер до летището и в 10.15 ч. - полет Банкок - Москва. Кацане на летище Шереметиево в Москва в 16.35 ч. Полет Москва – София в 20.05 ч. Пристигане на летище София в 22.00 ч. 

   

  ПОЯСНЕНИЯ:

  1. В цената са включени:

  • самолетни билети за международните полети: София – Москва – Ханой и Банкок – Москва – София с „Аерофлот”;
  • самолетни билети за вътрешните полети: Ханой- Дананг, Хюе-Сайгон и Сайгон-Сием Реп;
  • самолетни билети за полетите: Пномпен–Банкок; Банкок–Шанг Май; Шанг Май–Банкок; Банкок–Янгон (Мианмар); Янгон–Баган; Баган–Янгон; Янгон–Банкок;
  • всички трансфери летище – хотел – летище;
  • 19 нощувки, 19 закуски и 11 вечери в хотели  3* и 4*;
  • 2 обяда в местен ресторант (3-ти и 12-ти ден);
  • 1 обяд преди полета до Банкок (15-ти ден);
  • 1 вечеря - кантоке (традиционна тайландска храна) - 13-ти ден;
  • 1 вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (17-ти ден);
  • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
  • екскурзия с автобус до залива Халонг (3-ти ден);
  • корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) - 3-ти ден;
  • разходка с корабче по р.Хуонг Гианг в гр.Хюe (5-ти ден);
  • екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг (7-ми ден);
  • разходка с лодка в делтата на р. Меконг (7-ми ден);
  • експресно корабче от Сием Реп до Пномпен (10-ти ден);
  • екскурзия с автобус до Аютая (12-ти ден);
  • разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);
  • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от фирма „2М-КО”, който превежда на местния екскурзовод);
  • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
  • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;

  2. В цената не се включват:

  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 445 евро (към 08.10.2012 г.);
  • виза за Виетнам – 80 щ.долара;
  • виза за Камбоджа – 20 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
  • виза за Мианмар – 50 щ.долара;
  • виза за Тайланд – 60 евро (2 бр.- двукратно влизане);              
  • такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45 лв - за лица до 65 год., за лица от 65 год. до 80 год. - 90 лв;
  • всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на туристическия агент):

   - посещение на „Куклено шоу във вода” - 9 щ.долара (2-ри ден);

   - посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (6-ти ден)

   - вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (11-ти ден);   

   -  посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) - 12-ти ден;                                                         

          - с вечеря    -  45 евро

          - без вечеря -  30 евро   

  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­57 щ.долара (плаща се в офиса на ТА). 

         *Забележки:

               1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.10.2013 г.

               2. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се  плащат в офиса на ТА

              3. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

                 4. Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд не   съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

   

  3. Цената 2 940 евро е за турист в двойна стая. За единична стая се  доплащат 690 евро.

  4.  Начин на плащане:

               - в брой (в офиса на ТА)

               - по банков път

   

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • 2 снимки (паспортен формат - актуални) - за визата за Виетнам
  • 2 снимки (паспортен формат - актуални) -  да се носят на летището (за виза за Камбоджа)
  • 1 снимка (паспортен формат - актуална) - за визата за Тайланд
  • 3 снимки - за виза за Мианмар (паспортен формат - 35 мм/45 мм, снимките да са на бял фон, на матова висококачествена фотохартия; лицето да заема 70%-80%; снимките да са в анфас; ако се носят очила - да няма отблясъци и да се виждат очите; снимките да са от последните 6 месеца);
  • служебна бележка от местоработата или документ от пенсионното; ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата;
  • За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

   

  Дати за провеждане 15.11.2014, 21.03.2015, 14.11.2015

  ЦЕНАТА 2940 евро Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

   

  ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

   

  ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТАЙЛАНДСКА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА

   

   

  ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 евро

  (или в лева по курса на БНБ за деня)

   

   

  Информация за хотелите (или подобни):

  Ханой - Viet Hotel

  Хюе - Hue Asia Hotel

  Сием Реп - Casa Angkor Hotel   http://www.casaangkorhotel.com/

  Пном Пен - Juliana Hotel   http://www.julianahotels.com/phnompenh/

  Банкок - Baiyoke sky hotel  4*    www.baiyokehotel.com

  Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.

  Мандалай - Nadi Myanmar Hotel  3*

  Баган - Mianmar Treasure Resort  4*   www.myanmartreasureresorts.com/index-bagan.html

  Янгон - Queens Park Hotel”   3*    www.qpyangon.com

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ТУРОПЕРАТОРЪТ сключва застраховка “медицински разходи при акутно заболяване и злополука на туриста” със Застрахователно Акционерно Дружество “БУЛСТРАД-ЖИВОТ Виена Иншуранс Груп”, адрес: ул.”Св.София” № 6, София 1000.

  ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключена задължителна  туристическа застраховка „Отговорност на Туроператора” в застрахователна компания „ЗД ЕВРОИНС” АД, адрес: бул.”Христофор Колумб” № 43, г.София, застрахователна полица № 03700100000379 от 28.01.2014 г.