Вие сте тук

Перу

 • Най- доброто от Перу

  Най- доброто от Перу

  TUI Nr. ТУИ:SAT 2

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima

  Екскурзия: Най- доброто от Перу

  ТУИ: SAT 2

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

  Ден 1: Лима

  Трансфер летище- хотел

  Пристигане на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела и чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в hotel la Hasienda Miraflores 3*+ или подобен хотел (standard room) .

   

  Хотел комфорт клас:Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room).

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет от Лима до Куско.

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е една от най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар в Чинчеро. . Огромен набор от различни ръчно изработени стоки се организира от местните жители, които показват и продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме през  El Mirador de Racchi за да се насладим на прекрасна гледка към Свещенната долина.Включен е и обяд в типична местна гостилница . Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  ден 9: Лима

  Закуска/ Трансфер хотел- летище

  Среден клас хотели/Цена на човек в долари: 1518

  Комфортен клас хотели/ Цена на човек в долари: 1870                                                          

   

  Включени в екскурзията входове: San Francisco Monastery Lima, Larco Herrera Museum Lima, Cusco, Катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Мачу Пикчу, Aguas Calientes-Machu Picchu и шатъл, Andahuaylillas, Racchi, Pucara, плаващите острови Uros, остров Taquile

   

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.

  Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

 • Екскурзия Перу и Аржентина

  Екскурзия Перу и Аржентина

  TUI Nr. TUI: SAT 5

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima – Iguassu – Buenos Aires

  Екскурзия: Най-доброто от Перу и Аржентина

  13 дни от Лима до Буенос Айрес

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, в луда треска за злато. Най- желаното от тях съкровище, обаче бил изгубеният град на инките- Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

  Аржентина е вторият най- голям щат на южна Америка и е с площ над 2.8 милиона квадратни километра. Страната разполага с 33 милиона жителя и около половината от тях живеят в покрайнините на Буенос Айрес, един от най- космополитните градове в света. Аржентина е прекрасна земя на контрасти, където изключителното за други места е почти банално тук. Тя е дом на много диви животни, има уникална култура и кипи от разнообразие от пейзажи. Три големи области формират страната: Андите на запад, северната и западната част, както и широките равнини на Патагония на юг. Страната, разпростираща се по дължина има три климатични зони: тропична на север, умерена в центъра и полярна на юг. Индианските аборигени живеят в района на Андите в северозападната и в североизточната част на провинция Misiones. Останалата част от населението се състои главно от европейски имигранти. Официалният език е испански, но в по- големите градове говорят и английски.

   

  Ден 1: Лима

  Трансфер летище- хотел

   

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона души, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен хотел (standard room).

  Хотел комфорт клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room).

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет от Лима до Куско (не е включен в цената)

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

   

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е една от най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то  е запазило своето културно наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат видени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей. След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите типичния пазар Picas в град Пикас. Тук всеки вторник, четвъртък и неделя се провежда традиционен местен пазар. Местните жители организират пазар, на който продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме през руините на Ollantaytambo и ще посетим града с неговите останки, светилища и стълби, построени към небосклона. Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

   

  Ден 3: Юкай- Мачу Пикчу- Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу.

   

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, където започва Вашата обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познато още като изгубения град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се на тур с екскурзовод, продължаващ около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

   

  Ден 4: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

   

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това ще посетим  близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

   

  Среден клас:Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт:Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

  Ден 5: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

   

  Целодневен тур от Куско до Пуно Ви отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 м над морското равнище. След това продължаваме към Пуно, който е в дясно от езерото Титикака. По пътя си ще посетим град Andahuaylillas, руините на Racchi и малкото градче Pucara.

  Обяд в типичен местен ресторант по пътя (включен в цената). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно е езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина и комбинира красиви гледки, култура и история.

   

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 6: Пуно

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд.

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, където ще можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй терасовидни руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд на остров Такуиле е включен в офертата.

   

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет Джулиака- Лима (не е включен в цената)

  Трансфер летище- хотел/ Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)/ Трансфер от хотела до летището в Juliaca.

  Полет до Лима и трансфер до хотела.

   

  Следобед ще изследвате града. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата са все още едни от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава. Залите на музея са организирани и тематично разделени. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

  Закуска/ Свободен ден/ Междинен клас хотел:

  Нощувка в хотел Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Свободен ден.

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Конфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4 или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 9: Лима- Игуасу

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Игуасу (не е включен в цената)

  Трансфер летище- хотел/ Трансфер от хотела до летището в Лима. Полет до Игуасу и трансфер до хотела.

  Игуасу- една от най- известните забележителности в района несъмнено са магнетичните водопади Игуасу, формирани от река Игуасу, която се извива на запад през 1320 километровия щат Парана. Петнадесет километра преди да се влее в река Парана, Игуасу минава през силно неравен терен, буйна гора и се разделя на 275 водопада, падащи над U-образна пропаст широка 2700 м, от средна височина около 60 метра. На другата страна на Бразилия  ще видите водопади с височина осемстотин метра. И от двете страни гледката е превъзходна по всяко време на годината.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая).

  Конфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая).

   

  Ден 10: Игуасу

  Закуска/ Посещение на Бразилската и Аржентинската страна на водопадите

  Ще тръгнете от хотела си от бразилската страна с моторна лодка и ще пресечете националния парк Игуасу към бразилските водопади. Тръгвате по пътеките, водещи до каскадите и след това по пътеката, водеща близо до дъното на дяволското гърло. Ще можете да се насладите на прекрасни изгледи. След това  с лифт ще се върнете обратно на пътя и след това се качите на моторна лодка, която ще Ви отведе до аржентинската страна на водопадите.

  Следва кратка спирка в туристическия център и продължавате към Inferior Circuit- водопадите ниско долу по реката…стигате до Superior Circuit- каскадите по горната част на реката. Ecological Jungle Train (джунгловият влак) Ви отвежда до най- впечатляващата част на водопадите- дяволското гърло. След посещение следва трансфер до бразилската част на водопадите.

   Междинен клас хотели: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

   

  Ден 11: Игуасу- Буенос Айрос

  Закуска/ Трансфер хотел- летище /Полет Игуасу- Буенос Айрес/ Трансфер летище- хотел

  Трансфер от хотела до летището за полета до Буенос Айрес. Пристигате в Буенос Айрес и следва трансфер до хотела.

  Буенос Айрес е не само столица на Аржентина. Това е и един от десетте най- важни метрополиса в света и център на политически, икономически и интелектуален живот в страната. Този космополитен град с голямо европейско културно влияние се гордее с изискана кухня, бутици и елегантни жители. Почти 12 милиона жителя живеят тук. Можете да се насладите  на неспиращ нощен живот, посещавайки местните „танго” барове, дискотеки, ресторанти и кабарета. През деня имате множество възможности за атракции: музеи, арт галерии, очарователни антични магазини, огромни зелени площи, паркове, клубове и спортни събития. Най- често срещаното население на този модерен метрополис са италианците и испанците. Почувствайте атмосферата в стария италиански квартал La Boca и по широките му улици, обсипани със старинни кафенета. От Plaza de Mayo и политическият център на града ще започнем нашия тур през вълнуващата столица. Най- широките улици на света, най- известната опера и шопинг улицата „Флорида” превръщат Буенос Айрес в незабравимо място.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel De Las Americas 3* или подобен (стандартна стая).

  Комфортен клас: Нощувка в Hotel Intersur Recoleta 4* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 12: Buenos Aires

  Закуска/ Полудневен градски тур: 3 часа

  След закуска ще посетим едни от най- интересните места в Буенос Айрес. Ще тръгнем към Plaza de Mayo, Casa Rosada, розовата къща, седалището на  правителството, Cabildo (общината), катедралата, дома на архиепископа на Буенос Айрес. Турът продължава към района San Telmo. До 1888 г. тази част от града е била градско пристанище, докато днес San Telmo е едно от най- модерните и желани места за живеене в Buenos Aires. Работническия квартал La Boca е известен със своите цветни метални къщи и като мястото, където италиански мореплаватели и докери са живели през 19 век.

  В гробищния парк Recoleta, можете да видите гробът на Eva Duarte, станала известна по- късно като Evita Perón.  Продължаваме по най- широкия булевард на света- Avenida 9 de Julio  и продължаваме до Plaza Lavalle и федералния съд на  европейските общности with the Federal Court of Justice и Teatro Colón, до Palermo и неговите паркове и градини. Връщаме се обратно в хотела.

  Свободен следобед.

  Среден клас хотел: нощувка в Hotel De Las Americas 3*  или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: нощувка в Hotel Intersur Recoleta 4* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 13: Buenos Aires

  Закуска/ Трансфер от хотела до летището за полета Ви обратно.

  Включени в екскурзията входове: San Francisco Monastery Lima, Larco Herrera Museum Lima, Cusco, Катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Мачу Пикчу, Aguas Calientes-Machu Picchu и шатъл, Racchi, Pucara, Maras, плаващите острови Uros, остров Taquile

  Настаняване в двойна стая/ среден клас хотел: 2339 USD / Настаняване в двойна стая/ комфорт клас хотел: 2699 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.

  Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

   

 • Перу и Амазонка

  Перу и Амазонка

  TUI Nr. ТУИ:SAT 3

  Америка, Перу, Амазонка

  Екскурзия:  Перу и Амазонка

  ТУИ почивки: ТУИ:SAT 3

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

   

  Ден 1: Лима/ Трансфер летище- хотел

  Пристигане на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела и чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Хотел междинен клас: Нощувка в hotel la Hasienda Miraflores 3*+ или подобрен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (сюпириър стая)

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай/ Закуска/ Трансфер хотел- летище

  Полет от Лима до Куско / Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско е южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е едно от най- важните и най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви тук, следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар Чинчеро.. Местните жители тук организират пазар за ръчно изработени занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута. Продължаваме през El Mirador de Racchi  за да се насладим на прекрасната гледка към Свещенната долина.включен е обяд в типична местна гостилница.

  Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

   

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  ден 9: Лима-Икитос

  Закуска, вечеря/ Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Икитос

  Трансфер от хотела до летището Juliaca и полет през Лима до Икитос.

  Пристигате в Икитос, където ще имате кратка градска ориентация, 40 км пътуване с лодка по река Амазонка до Ceiba Tops Lodge, където можете да си починете спокойно в частни климатизирани стаи. Следобедно катерене в красивия тропически резерват. След вечеря можете да послушате флейта или китара в бара El Toucan или една от многото легенди за амазонската гора.

  Среден и комфортен клас хотели: Вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

   

  Ден 10: Икитос

  Закуска, обяд, вечеря

  Започваме със сутрешна разходка с лодка, в търсене на делфини, след което следва посещение на малкото селище Yagua Indians, където екскурзоводът ще Ви  разкаже за културата и как тя е повлияна от посещението на европейците с течение на времето. Ще имате възможност да разгледате някои от местните ръчно изработени стоки и да разгледате оръжията, които някои от по- възрастните хора тук използват за лов. Следва следобедна разходка до съседния град Индиана. Градът се е разрастнал до огромна речна общност със собствен пазар, гимназия и малка болница.

  Закуска, вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

  Ден 11: Икитос

  Закуска, обяд, вечеря

  Рано сутринта тръгваме от Ceiba Tops с лодка. Стигаме до тясно речно кръстовище, свързващо реките Амазонка и Напо, където ще поспрем и за закуска. Изкачваме се до зрелищния Canopy Walkway (въжен мост), разпростиращ се на над 500 м, свързан от три платформи, достигащ до височина от над 35 м, но достижим без каквато и да била екипировка. След обяд посещаваме етноботаническата градина "ReNuPeRu", където местен шаман култивира над 240 растения и билки, които се използват за медицински цели. Той ще Ви запознае с естествения начин за  амазонско изцеление, чрез използването на различни растения.   Връщаме се към Ceiba Tops навреме, така че да се насладим на басейна и хамаците преди вечеря.

  Среден или комфортен клас:Обяд, вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

   

  Ден 12: Икитос- Лима

  Закуска/ Трансфер хижа- летище/ Полет от Икитос до Лима

  В зависимост от полета Ви обратно до Лима можете да изберете сутрешна разходка с лодка, за да се насладите на красотата на тропическите гори и река Амазонка. Трансфер до Икитос и до летището  IQT. Полет обратно до Лима. Включени са входове за: Манастира San Francisco в Lima, Музея Larco Herrera  в Lima, туристическа такса за Cusco, катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Machu Picchu, Aguas Calientes, Мачу Пикчу, Andahuaylillas, Racchi, Pucara, плаващите острови Uros, остров Taquile.

  Цена на човек при настаняване в среден клас хотел: 2 176 USD                               

  Цена на човек при настаняване в хотел клас комфорт: 2 558 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация. Двупосочните самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

 • Екскурзия Перу и Бразилия

  Екскурзия Перу и Бразилия

  TUI Nr. TUI: SAT 4

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima – Iguassu – Rio de Janeiro

  Екскурзия: Перу и Бразилия

  ТУИ почивки: TUI: SAT 4

   

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

   

   

  Бразилия- безкрайна амазонска джунгла, прекрасни плажове, Рио де Женейро, карнавали и самба. И това не е всичко, Бразилия е много повече. Със своите огромни площи и контрасти, Бразилия е привлекателна сила за множество хора. С площ от 8, 5 милиона квадратни километра, Бразилия е може би голяма колкото Европа и покрива половината от южноамериканския континент. Климатът се променя от постоянна горещина към тропичен на север, през всички субтропични варианти до умерен на юг. От 16 век, след като португалците са започнали да се заселват в страната, Бразилия се е превърнала в магическа атракция за чужденците. Започвайки от златото, през гумата и кафето до  днес, когато всичко в Бразилия се върти около ритъма и екзотиката, привличащи туристите. Хората в Браилия показват много щастие, доброта и спонтанност.

   

  Ден 1: Лима

  Трансфер от летището до хотела

  Пристигате на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод, който ще Ви заведе до хотела за чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel La Hasienda Miraflores 3*+ или подобен хотел (standard room)

  Хотел комфорт клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room)

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Меню: Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет от Лима до Куско

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley

  Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е едно от най- важните и най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар в Чинчеро.- Огромен набор от различни ръчно изработени стоки се организира от местните жители, които показват и продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме El Mirador de Racchi за да се насладим на прекрасната гледка към Свещенната долина.Включен е обяд в типична местна гостилница. Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел:

  Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт:

  Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

   

  Ден 9: Лима- Игуасу

  Закуска/Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Игуасу

  Трансфер летище- хотел/ Трансфер от хотела до летището в Лима. Полет до Игуасу и трансфер до хотела.

   

  Игуасу- една от най- известните забележителности в района несъмнено са магнетичните водопади Игуасу, формирани от река Игуасу, която се издига в Куритиба на изток и се извива на запад през 1320 километровия щат Парана. Петнадесет километра преди да се свърже в река Парана минава през рязко неравен терен, буйна гора и се разделя на 275 водопада, падащи над U-образна пропаст широка 2700 м, от средна височина около 60 метра. На другата страна на Бразилия  ще видите водопади с височина осемстотин метра. И от двете страни гледката е превъзходна по всяко време на годината.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

  Ден 10: Игуасу

  Закуска/ Посещение на Бразилската и Аржентинската страна на водопадите.

   

  Ще тръгнете от хотела си от бразилската страна с моторна лодка и пресечете националния парк Игуасу към бразилските водопади. Тръгвате по пътеките, водещи до каскадите и след това по пътеката, водеща близо до дъното на дяволското гърло. Ще можете да се насладите на прекрасни изгледи. След това вземате асансьор, за да се върнете обратно на пътя и след това се качвате на моторна лодка, която ще Ви отведе до аржентинската страна на водопадите.

  Следва кратка спирка в посетителския център и продължавате към Inferior Circuit, водопадите ниско долу по реката…стигате до Superior Circuit, каскадите по горната част на реката. Ecological Jungle Train (джунгловият влак) Ви отвежда до най- впечатляващата част на водопадите- дяволското гърло. След посещение следва трансфер до бразилската част на водопадите.

   Междинен клас хотели: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

   

   

  Ден 11: Игуасу- Рио де Жанейро

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Игуасу- Рио де Жанейро / Трансфер летище- хотел

   

  Трансфер от хотела до летището за полета до Рио де Жанейро. Пристигане в Рио и трансфер до хотела, чек- ин и посещение на плажа Копакабана.

   

  Рио де Жанейро е основан през 1556 г., градът на Свети Себастиян от Рио де Жанейро се превърнал в столицата на бразилската колония през 1776 година. През 1808 кралското португалско семейство се заселило в Рио. Това довело до прогрес и градът се превърнал в главна културна, политическа и икономическа точка на португалската империя. През 1889 г., когато републиката е провъзгласена, Рио се превърнал в столица на страната, какъвто и останал до 1960 г., когато конструкцията на новата столица, Бразилия. Рио е разположен на ивица с дължина 15 мили, между планина и море. Само тридесет мили делят центъра на Фламенго от обширния Recreio, обграден от сини морета от една страна и от красиви хълмове от другата.  Между тях лежи колоритната CARIOCA, с почти 8 милиона местни хора, танцуващи „живота си” в ритъма на самбата. Точна така и би следвало да бъде в Рио, който е обграден от естествена красота от всички страни.

  Екскурзия по избор: Рио през нощта- вечерно шоу

  Посетете фолклорно фестивално шоу, където ще можете да се насладите на представленията на опитни танцьори, артисти, самба групи с невероятно красиви костюми.

   

  Среден клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (superior room).

   

   

  Ден 12: Rio de Janeiro

  Закуска/ Полудневен градски тур включващ планината Sugarloaf

  Следобедът започва с полудневен тур, включващ посещение на Sugarloaf.

  Центърът на Рио е и сърцето на неговия бизнес. Той е и тази част от града, където колониалния Рио се среща с модерните небостъргачи. Минавайки край Rio Branco авеню, ще видите църквата Candelaria, построена през 1898 година. Седалищата на най- важните бразилски банки и търговски предприятия са разположени на това авеню. Ще имате възможността да видите и операта, площадът Carioca, църквата Santo Antonio, построена през 17 век. Ще усетите и контраста между модерните сгради като Petrobras и катедралата. Нещо повече- ще имате възможността да видите акведукта на Рио, построен през 18 век, който в днешно време свързва центъра на Santa Teresa и старата жилищна част. След това ще шофирате през една от най- важните точки от този тур: паркът Flamengo, откъдето имате възможността да видите Sugar Loaf.

  Това място ще Ви даде възможност за приключение, което никога няма да забравите- поглеждайки надолу към Рио от върха на Sugar Loaf , се намира една от най- красивите гледки на света.

   

   

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 13: Rio de Janeiro

  Закуска/ Трансфер хотел- летище и полет обратно.

  Цена на човек в двойна стая/ Междинен клас хотел: 2213 USD

  Цена на човек в двойна стая/ Хотел комфорт клас: 2657 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.