Вие сте тук

 • Turkish Airlines

  Turkish Airlines е турската национална авиокомпания. Седалището и се намира в Истанбул и е създадена през 1933 г. в Анкара. Първият международен полет е изпълнен през 1947 г. по маршрута Анкара - Истанбул - Атина. От декември 2006 г. превозвачът е член на съюза Star Alliance. Търкиш Еърлайнс изпълнява 148 маршрута, предлагайки самолетни билети за полети в самата Турция и между Турция и Европа, Близкия изток, Далечния изток, Северна Америка и Африка. В Полша обслужва международното летище Fryderyk Chopin във Варшава.

 • KLM

  KLM е националната холандска авиокомпания и същевременно една от най-популярните европейски авиокомпании. Седалището на компанията е разположено на летището в Амстердам. Дружеството е основано през 1919 г. През 2004 година заедно с Air France създадоха съвместното дружество Air France-KLM, но продължават да оперират под собствените си имена. Превозвачът е член на авиационния алианс SkyTeam. KLM изпълнява редовни пътнически и товарни полети до над 90 дестинации.

 • Qatar Airways

  Qatar Airways (Катарски Авиолинии) е националният авиопревозвач на Катар. Авиокомпанията е официално регистрирана през 1994 година. Днес 50% от акциите на Qatar Airways са притежание на Правителството на Катар, а останалите 50% от акциите са разпределени между частни акционери. Катарските Авиолинии са базирани в Международното летище на Доха. 

 • Чехословашки държавни авиолинии

  Авиокомпанията „Чехословашки държавни авиолинии“ (ЧСА) (Československé státní aerolinie по-късно преименувани на Československé aerolinie - ČSA) е основана на 6 октомври 1923 г. от чехословашкото правителство. На 29 октомври 1923 г., е осъществен и първият полет със самолет „Аеро А-14“ между Прага и Братислава с 1 пътник и 760 грама поща. В първите си години се развива като вътрешен превозвач и се откриват линии до Кошице, Бърно, Марианске Лазне, Карлови Вари. От 1928 г.

 • Alitalia

  Alitalia е националната авиокомпания на Италия и е на 19-то място сред най-големите авиокомпании в света. Нейно седалище е летище Леонардо да Винчи - Фиумичино. Компанията е основана през 1946 г. под името Alitalia – Linee Aeree Italiane, но през 2008 г. тя достига фалит и група инвеститори я купуват, заедно с нискотарифната италианска авиокомпания Air One. От 13 януари 2009 г. двата авиопревозвача са част от новия холдинг Alitalia – Compagnia Aerea Italiana, а през 2012 г.

 • Air Berlin

  Авиокомпания Air Berlin е втората по големина авиокомпания в Германия и шеста в Европа. Air Berlin е нискотарифна авиокомпания, основана през 1978 година, с база на самолети намираща се на летище Тегел в Берлин. Air Berlin извършва следните полети от и до България:

Страници

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.