Вие сте тук

Америка

 • Екскурзия Еквадор

  Екскурзия Еквадор

  TUI Nr. ТУИ: SAT 13

  Quito – островите Galapagos

  Еквадор- географски това е малка страна, която е уникално надарена с драматична топография и множество климатични зони, растителност, птици и диви животни. За няколко часа се придвижвате от джунглова  растителност, през тропическите гори, високите склонове на Андите и надолу до тихоокеанското крайбрежие, докато наблюдавате спиращата дъха панорамна гледка. По пътя си през най- красивите места на Еквадор ще имате възможност да следвате широки и тесни реки, да почивате по бреговете на девствени езера, да изследвате мистериозни пещери и да се любувате на уникални растителни и животински видове, които са се развили необезпокоявано върху изолирани островчета в Тихия океан- островите Galapagos.

   

  Ден 1: Кито

  Трансфер летище- хотел

  След като пристигнете следва трансфер от летището до хотела.

  Кито е разположен в една кухина в подножието на вулкана

  Pichincha и в допълнение към неговата невероятна природа, той е заобиколен от хълмове и няколко покрити със сняг планини.  Той е известен със своите колониални църкви, манастири, картини, скулптори и дърворезби и великолепна комбинация от испанска, фламандска и мавританска архитектура.

  Ношувка в среден клас хотел: Alameda Hotel Mercure 4* или подобен (стандартна стая)

  Нощувка в комфортен клас хотел: Hotel Hilton Colon 5* или подобен (делукс стая)

   

  Ден 2: Кито

  Закуска

  Полудневен градски тур, включващ Екваториалния паметник (5 часа и 30 мин)

  Насладете се на обиколна разходка в град Кито, която Ви отвежда през историческия център на Кито за разходка през културното многообразие на историята на този град. Тази екскурзия Ви отвежда през интересните улици на Кито, а местната култура Ви приветства с красота. Вашия екскурзовод ще Ви разходи из културното разнообразие на Кито- площадът на независимостта, катедралата, площада San Francisco, църквата La Compañia, която разполага с един от най- красивите и красиво изваяни фасади и интериори. След това ще посетите известния хълм на стария град, Panecillo (“малкия хляб”), където ще видите статуята на ангелите “Virgen de Quito”.

  Продължаваме към Equatorial Line Monument наречен “Middle of the World”, където ще имате невероятната възможност да сте едновременно и в северното и южното полукълбо . Екваториалният паметник бележи мястото, където през 18-ти век френската научна експедиция бележи точната позиция на Екватора. Тази зона е построена като типичен колониален град, с ресторанти, магазини за подаръци и пощенски офис. Посетете паметника и етнографския музей, след което се връщаме към хотела.

  Междинен клас хотел  Alameda Hotel Mercure 4* или подобен (стандартна стая).

  Комфортен клас хотел Hotel Hilton Colon 5* или подобен (делукс стая).

  Ден 3: Кито-Отавало

  Закуска

  Целодневен тур , Индийският пазар Отавало (около 8 ч.)

  Днес ще имате възможността да преоткриете световноизвестния индийски пазар за ръчноизработени стоки Otavalo. Градът се състои най- вече от функционални сгради и Plaza de los Ponchos в центъра. Местните индианци са достигнали икономически просперитет, в резултат на своите умения в тъкачеството и огромното разнообразие в дизайна на колани, гоблени и дъждобрани.

  Посещение на Фондацията "Juvilus" подпомагаща деца болни от СПИН.

  Среден клас: Нощувка  в Hasienda Pinsaqui 3*или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Hotel La Mirage 4* или подобен (стандартна стая)

  Ден 4: Отавало-Папалакта

  Закуска

  Посещение на лагуната Cuicocha и малкото селище Cotacachi.Трансфер към Папалакта известен със своите минерални извори.

  нощувка в Termas de Papalacta Lodge 3*(стандартна стая или стая с джакузи)

  Ден 5: Папалакта-Котопакси

  Закуска,

  Отпътуване по магистралата Panamericana, известна като „Вулканичния булевард” на юг.Посещение на националния парк "Котопакси",пешеходна разходка по лагуната "Limpiopungo" и посещение на цветна плантация.

  нощувка в среден клас хотел Hasienda la Cienega 2-3*

  нощувка в комфортен клас хотел Hasienda Hato Verde 3*

  Ден 6: Котопакси-Риобамба

  Закуска

  Посещение на традиционен местен пазар и на вулканичното езеро Quilotoa.Трансфер до Риобамба

  нощувка в Hasienda Abraspungo 3*(стандартна стая или апартамент)

  Ден 7: Риобамба-Куенка

  закуска,обяд

  Пътуване с влак до " Дяволския нос".Автобусен трансфер до Куенка.Включен е обяд в пакет.По пътя посещавате и руините на Ингапирка.

  нощувка в среден клас hotel San Juan 3-4*

  нощувка в комфортен клас хотел Mansion Alcazar 4*
   

  Ден 8: Куенка

  Закуска

  кратка екскурзия на град Куенка с посещение на парка Калдерон (Calderon), новите и старите Катедрали и красивия парк на „Цветята”.Посещение на фабрика за шапки от панама.

   

  Ден 9: Куенка-Гуаякил

   

  Закуска

  Трансфер до Гуаякил включващ посещение на какаова плантация.Кратка панорамна обиколка на града непосредствено преди пристигане и настаняване.

  нощувка в среден клас хотел Unipark 4*

  нощувка в комфортен клас хотел Verde 5*

  ден 10: Гуаякил

  След закуска трансфер до летището в Гуаякил за полет до дома или допълнителна програма в Еквадор, Перу или други държави по Ваше желание.

   

  в цената са включени:

   

  -9 нощувки със закуски в съответен клас хотел

  -упоменати екскурзии и изхранване

  -местен екскурзовод на английски език

  -входни такси,различни туристически такси по хотелите,обслужване  на багажа

  цена на човек в двойна стая в среден клас хотел:1 396 usd

  цена на човек в двойна стая в комфортен клас хотел: 1 834 usd

   

   

   

   

   

 • Най- доброто от Перу

  Най- доброто от Перу

  TUI Nr. ТУИ:SAT 2

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima

  Екскурзия: Най- доброто от Перу

  ТУИ: SAT 2

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

  Ден 1: Лима

  Трансфер летище- хотел

  Пристигане на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела и чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в hotel la Hasienda Miraflores 3*+ или подобен хотел (standard room) .

   

  Хотел комфорт клас:Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room).

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет от Лима до Куско.

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е една от най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар в Чинчеро. . Огромен набор от различни ръчно изработени стоки се организира от местните жители, които показват и продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме през  El Mirador de Racchi за да се насладим на прекрасна гледка към Свещенната долина.Включен е и обяд в типична местна гостилница . Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  ден 9: Лима

  Закуска/ Трансфер хотел- летище

  Среден клас хотели/Цена на човек в долари: 1518

  Комфортен клас хотели/ Цена на човек в долари: 1870                                                          

   

  Включени в екскурзията входове: San Francisco Monastery Lima, Larco Herrera Museum Lima, Cusco, Катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Мачу Пикчу, Aguas Calientes-Machu Picchu и шатъл, Andahuaylillas, Racchi, Pucara, плаващите острови Uros, остров Taquile

   

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.

  Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

 • Екскурзия Чили

  Екскурзия Чили

  TUI Nr. ТУИ: SAT 11

  Santiago – San Pedro de Atacama – Santiago – Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago

  Eкскурзия Чили

  Чили се намира между Андите и Тихия океан и представлява уникална брегова линия с дължина от 4. 300 км. За много хора Чили представлява все още една бяла точка на картата. Богатата природа на това място го превръща в изключително атрактивна дестинация. Тук най- сухата пустиня на света граничи с богати гори и фантастични гледчери и фиорди. Европейското влияние може да бъде видяно и в градовете, в хората, в тяхната култура и история. Ето защо Чили днес е една от най- развитите страни на Южна Америка.

   

  Ден 1: Сантяго

  Трансфер летище- хотел

  Полудневен градски тур (4 часа)

  Пристигаме на летище Santiago de Chile. Следва трансфер до хотела Ви.

  Santiago de Chile е град на контрасти между останки от колониалното му минало до ултрамодерните високи сгради на финансовия център. Столицата на Чили определено има с какво да Ви изненада.

  Градската обиколка започва с посещение на църквата San Francisco, която е построена между 1572 и 1618 година. Ще минем през Barrio Paris & Londres- квартал, който е с харалтерна европейска архитектура и тесни павирани улички.

  След това ще минем през Club Hípico- една от най- красивите писти за конна езда, известна със своята архитектура от ранните векове.

  Продължете вашето пътуване през Barrio Concha y Toro. Още от пръв поглед се вижда, че консктрукциите на сградите са много подобни на тези в Barrio Paris y Londres. Докато се разхождате през главната улица, ще можете да видите останки от аристократичното минало на столицата. През 1989 г. този район бил известен като “Zona Tipica”. Ще се впечатлите от готическия, неоколониалния и баухаусовите конструкции.

  След това ще посетите Plaza de Armas и катедралата. На няколко крачки ще видите главната поща, националния исторически музей и кметството на Сантяго. От тук се насочваме към известния Alameda- известно колоритно авеню в Сантяго, водещо към сърцето на града. По пътя ще имате възможността да разгледате “Palacio de la Moneda”- седалището на правителството, различни паметници и публични сгради.

  След това турът продължава през хълма San Cristóbal. От една от главните точки можете да се насладите на едни от най- прекрасните гледки над Сантяго и Андите. Завършваме тура с посещение на оживена търговска част Providencia.

   

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Marina Las Condes 4* или подобен (стандартна стая)

  Ден 2: Сантяго

  Закуска

  Свободен ден

  При желание, днес можете да резервирате допълнителна екскурзия:

  Целодневна екскурзия до Valparaiso и  Viña del Mar

   

  Пристигаме в Valparais. Ще минем през главния площад, където можете да разгледате паметника от военноморската битка през 1879 година. Шофирайки през южната част на града, ще видите старите фуникулери- релсово транспортно средство с въжена тяга за превозване на хора и товари, когато релефа не позволява друг вид транспорт.

  Продължаваме към долната част на града през търговската му част, откъдето по крайбрежната магистрала тръгваме към курортното градче Viña del Mar. Стигаме до плажа Concón, където ще можете да разгледате различни рибни щандове, представящи огромното разнообразие от морска храна. Летните къщички и ресторанти са разпръснати по цялото крайбрежие. Преди да се върнем към Santiago, ще имате възможността да се посетите един от главните площади - Plaza Vergara и търговската улица.

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Providencia 3* или подобен (стандартна стая).

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Atton Vitacura 4* или подобен (стандартна стая).

   

  Ден 3: Santiago – Calama – San Pedro de Atacama

  Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет Сантяго- Калама

  Трансфер до San Pedro de Atacama/ Пешеходна обиколка на San Pedro de Atacama/ Тур из Лунната долина.

  Трансфер до летището за полета ви до Calama (не е включен). Ще бъдете посрещнати от нашия местен представител. Следва трансфер ( час и половина) до San Pedro de Atacama.

  San Pedro de Atacama и най- важния археологически център в Чили, разположен на около 2438 метра над морското равнище, обграден от зелен оазис. Това място е било центъра на палеолитната цивилизация. Със своите тесни улици, пазещи усещането за старинност и със своята колониална църква, построена през далечната 1577 година, селището е център на индианската култура в пустинята Атакама.

  В късния следобед тръгваме за Лунната долина- точно навреме, за да хванем красивия залез. Това място ще Ви очарова със своята тишина, лунният пейзаж и покритите със снег вулкани, които се виждат на заден фон. Последните слънчеви лъчи оцветяват долината с красиви оранжеви, червени и розови багри. Не пропускайте това уникално изживяване!

   

  Междинен клас хотел: нощувка в Hosteria San Pedro 3*  или подобен (сюпириър стая).

  Комфортен клас хотел: Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая).

   

  Ден 4: San Pedro de Atacama

  Закуска, Обяд

  Целодневен тур до Salar de Atacama, Miscanti и лагуните  Meniques и Toconao, включващ обяд.

   

  Днес ще посетите огромното езеро Atacama Salt Lake- вътрешно море, датиращо от милиони години.  Насладете се на уникално приключение, с посещение на несъмнено най- сухата пустиня на света. По пътя към Аржентина, ще посетите лагуните Miscanti & Meñiques, разположени между два големи вулкана. 

  След това продължаваме към малкото индианско селище Toconao. Жителите на Toconao правят красиви малки скулптури от белите вулканични камъни, които могат да бъдат намерени в кариерата до селището. Обядът е включен. Връщаме се до хотела.

  Нощувка в междинен клас хотел: Hosteria San Pedro 3* или подобен (сюпириър стая)

  Нощувка в комфортен клас хотел: Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 5: San Pedro de Atacama

  Закуска

  Свободен ден

  Можете да добавите екскурзия по избор до гейзерите El Tatio

  Рано сутринта (около 4 часа) ще тръгнете североизточно, за да посетите впечатляващите гейзери  Tatio с височина от 4321 метра. Димящите гейзери  са в своя пик между 6:30 и 8:30 часа.

  Осигурени са кутии със закуска, които ще бъдат раздадени на гейзерите.

  Междинен клас хотел:

  Нощувка в Hosteria San Pedro 3* или подобен (сюпириър стая)

  Конфортен клас хотел:

  Нощувка в Hotel Casa Atacama 4* или подобен (стандартна стая)

  Ден 6: San Pedro – Calama – Santiago de Chile

  Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет до Santiago de Chile

  Трансфер летище- хотел

  Полудневен винен тур до Undurraga

  Трансфер от хотела в San Pedro до летище Calama. Полет до Santiago de Chile. Пристигате на летището в Santiago de Chile, след което следва трансфер до хотела. Винарната е основана от Don Francisco Undurraga през 1885 г. Той бил един от пионерите във винопроизводството в Чили. Много млад, той пътувал до Европа, където изучавал право и рисуване. Когато се върнал в Чили, той донесъл вина от Франция (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir) и от Германия (Riesling и  Gewürztraminer). В памет на своята съпруга, той нарекъл винарната „Санта Ана”. Под наблюдението на френски експерт в производството на вино, той засадил първите си лозя. Те лесно се адаптирали към климата на Чили. Viña Undurraga много внимателно отглежда своите лозови насаждения. Селскостопанската дейност е рзпределена в четири площи от около 2500 дка. Винарната е заобиколена от парк, създаден от френски художник. Посещение на старите изби и красивата Casona. Накрая ще имате възможност и да дегустирате някои от вината. 

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Marina las Condes 4* или подобен (стандартна стая)

  Ден 7: Santiago – Punta Arenas – Puerto Natales

  Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет Santiago – Punta Arenas

  Полудневен градски тур

  С автобус от Punta Arenas до Puerto Natales

  Трансфер от автобусната спирка до хотела.

  Трансфер до летището Santiago за полета до Punta Arenas. На пристигане обратно следва полудневен тур от Punta Arenas.

  Пунта Аренас, който е един от най- южния континентален град на Южна Америка, основан през 1848 г. на брега на магелановия проток. Ще видите авенюто на независимостта с множеството паметници, разположени тук и Cerro La Cruz- точка, предлагаща прекрасен изглед към цветните покриви на Punta Arenas’, проходът Магелан и островът Tierra del Fuego в далечината.

  Следва трансфер  до автобусния терминал, откъдето ще вземете автобус до Puerto Natales- началната точка за екскурзии до очарователния национален парк Torres del Paine, минавайки през дивите патагонски степи с неговите огромни ферми за овце и букови гори, контрастиращи с предимно гладкия пейзаж.

  На пристигане в Puerto Natales ще ВИ трансферират от автобусната спирка до хотела.

  Нощувка в : Hotel Martin Guslinde 3* или подобен- стандартна стая.

  Нощувка в: Hotel Costaustralis 4* или подобен-градски изглед.

  Ден 8: Puerto Natales – Torres del Paine

  Закуска

  Целодневна екскурзия до националния парк Torres del Paine

  Днес ще видите един от районите с най- красивите гледки. Той покрива зона от 113,000 хектара и е наречен биосферен резерват от ЮНЕСКО през 1978 г. Спускащи се водопади, бучащи поточета, блестящи езера и назъбени планини са само част от това, което Paine може да Ви предложи. По пътя Ви наобратно ще посетите легендарната пещера Milodon. В тази впечатляваща естестетвена пещера е открит един от най- големите праисторически фосили. Насладете се на разходка по езерото Grey Lake и впечатляващи гледки към гледчера Grey.

  Междинен клас хотел: Hotel Martin Guslinde 3* или подобен / стандартна стая

  Комфортен клас хотел: Hotel Costaustralis 4* или подобен /стая с градски изглед

   

  Ден 9: Puerto Natales – Punta Arenas

  Закуска

  Хотел- автобусна спирка

  Публичен автобус от Puerto Natales до  Punta Arenas (без местен екскурзовод)

  Трансфер автобусна спирка- хотел

  Трансфер от хотела до местния автобусен терминал, откъдето ще се качите  на публичен автобус до Пунта Аренас. Следва трансфер до вашия хотел. Свободен следобяд.

  Нощувка в Hotel Rey Don Felipe 3* или подобен (стандартна стая)

  Нощувка в Hotel Cabo de Hornos 4* или подобен (стандартна стая)

  Ден 10: Punta Arenas – Santiago de Chile

  Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет Punta Arenas – Santiago

  Трансфер летище- хотел

  Трансфер до летище Punta Arenas. Полет обратно до Santiago, пристигате в Santiago и следва трансфер до хотела.

  Нощувка в Hotel Principado Express 3* или подобен (стандартна стая).

  Нощувка в Hotel Marina las Condes 4* или подобен (стандартна стая).

   

  Ден 11: Santiago de Chile

  Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Трансфер до летище Сантяго и полет обратно

  Ценова информация:

  От януари до март 2018 г.

  Междинен клас хотел: 2569 USD/ на човек, в двойна стая

  Комфортен клас хотел: 2871 USD/ на човек, в двойна стая

  От октомври до ноември 2018 г.

  Междинен клас хотел:  2474 USD/ на човек, в двойна стая

  Комфортен клас хотел: 2871 USD/ на човек, в двойна стая

   

   

 • Екскурзия Перу и Аржентина

  Екскурзия Перу и Аржентина

  TUI Nr. TUI: SAT 5

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima – Iguassu – Buenos Aires

  Екскурзия: Най-доброто от Перу и Аржентина

  13 дни от Лима до Буенос Айрес

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, в луда треска за злато. Най- желаното от тях съкровище, обаче бил изгубеният град на инките- Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

  Аржентина е вторият най- голям щат на южна Америка и е с площ над 2.8 милиона квадратни километра. Страната разполага с 33 милиона жителя и около половината от тях живеят в покрайнините на Буенос Айрес, един от най- космополитните градове в света. Аржентина е прекрасна земя на контрасти, където изключителното за други места е почти банално тук. Тя е дом на много диви животни, има уникална култура и кипи от разнообразие от пейзажи. Три големи области формират страната: Андите на запад, северната и западната част, както и широките равнини на Патагония на юг. Страната, разпростираща се по дължина има три климатични зони: тропична на север, умерена в центъра и полярна на юг. Индианските аборигени живеят в района на Андите в северозападната и в североизточната част на провинция Misiones. Останалата част от населението се състои главно от европейски имигранти. Официалният език е испански, но в по- големите градове говорят и английски.

   

  Ден 1: Лима

  Трансфер летище- хотел

   

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона души, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен хотел (standard room).

  Хотел комфорт клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room).

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет от Лима до Куско (не е включен в цената)

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

   

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е една от най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то  е запазило своето културно наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат видени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей. След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите типичния пазар Picas в град Пикас. Тук всеки вторник, четвъртък и неделя се провежда традиционен местен пазар. Местните жители организират пазар, на който продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме през руините на Ollantaytambo и ще посетим града с неговите останки, светилища и стълби, построени към небосклона. Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

   

  Ден 3: Юкай- Мачу Пикчу- Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу.

   

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, където започва Вашата обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познато още като изгубения град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се на тур с екскурзовод, продължаващ около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

   

  Ден 4: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

   

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това ще посетим  близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

   

  Среден клас:Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт:Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

  Ден 5: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

   

  Целодневен тур от Куско до Пуно Ви отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 м над морското равнище. След това продължаваме към Пуно, който е в дясно от езерото Титикака. По пътя си ще посетим град Andahuaylillas, руините на Racchi и малкото градче Pucara.

  Обяд в типичен местен ресторант по пътя (включен в цената). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно е езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина и комбинира красиви гледки, култура и история.

   

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 6: Пуно

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд.

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, където ще можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй терасовидни руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд на остров Такуиле е включен в офертата.

   

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет Джулиака- Лима (не е включен в цената)

  Трансфер летище- хотел/ Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)/ Трансфер от хотела до летището в Juliaca.

  Полет до Лима и трансфер до хотела.

   

  Следобед ще изследвате града. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата са все още едни от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава. Залите на музея са организирани и тематично разделени. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

  Закуска/ Свободен ден/ Междинен клас хотел:

  Нощувка в хотел Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Свободен ден.

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Конфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4 или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 9: Лима- Игуасу

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Игуасу (не е включен в цената)

  Трансфер летище- хотел/ Трансфер от хотела до летището в Лима. Полет до Игуасу и трансфер до хотела.

  Игуасу- една от най- известните забележителности в района несъмнено са магнетичните водопади Игуасу, формирани от река Игуасу, която се извива на запад през 1320 километровия щат Парана. Петнадесет километра преди да се влее в река Парана, Игуасу минава през силно неравен терен, буйна гора и се разделя на 275 водопада, падащи над U-образна пропаст широка 2700 м, от средна височина около 60 метра. На другата страна на Бразилия  ще видите водопади с височина осемстотин метра. И от двете страни гледката е превъзходна по всяко време на годината.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая).

  Конфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая).

   

  Ден 10: Игуасу

  Закуска/ Посещение на Бразилската и Аржентинската страна на водопадите

  Ще тръгнете от хотела си от бразилската страна с моторна лодка и ще пресечете националния парк Игуасу към бразилските водопади. Тръгвате по пътеките, водещи до каскадите и след това по пътеката, водеща близо до дъното на дяволското гърло. Ще можете да се насладите на прекрасни изгледи. След това  с лифт ще се върнете обратно на пътя и след това се качите на моторна лодка, която ще Ви отведе до аржентинската страна на водопадите.

  Следва кратка спирка в туристическия център и продължавате към Inferior Circuit- водопадите ниско долу по реката…стигате до Superior Circuit- каскадите по горната част на реката. Ecological Jungle Train (джунгловият влак) Ви отвежда до най- впечатляващата част на водопадите- дяволското гърло. След посещение следва трансфер до бразилската част на водопадите.

   Междинен клас хотели: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

   

  Ден 11: Игуасу- Буенос Айрос

  Закуска/ Трансфер хотел- летище /Полет Игуасу- Буенос Айрес/ Трансфер летище- хотел

  Трансфер от хотела до летището за полета до Буенос Айрес. Пристигате в Буенос Айрес и следва трансфер до хотела.

  Буенос Айрес е не само столица на Аржентина. Това е и един от десетте най- важни метрополиса в света и център на политически, икономически и интелектуален живот в страната. Този космополитен град с голямо европейско културно влияние се гордее с изискана кухня, бутици и елегантни жители. Почти 12 милиона жителя живеят тук. Можете да се насладите  на неспиращ нощен живот, посещавайки местните „танго” барове, дискотеки, ресторанти и кабарета. През деня имате множество възможности за атракции: музеи, арт галерии, очарователни антични магазини, огромни зелени площи, паркове, клубове и спортни събития. Най- често срещаното население на този модерен метрополис са италианците и испанците. Почувствайте атмосферата в стария италиански квартал La Boca и по широките му улици, обсипани със старинни кафенета. От Plaza de Mayo и политическият център на града ще започнем нашия тур през вълнуващата столица. Най- широките улици на света, най- известната опера и шопинг улицата „Флорида” превръщат Буенос Айрес в незабравимо място.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel De Las Americas 3* или подобен (стандартна стая).

  Комфортен клас: Нощувка в Hotel Intersur Recoleta 4* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 12: Buenos Aires

  Закуска/ Полудневен градски тур: 3 часа

  След закуска ще посетим едни от най- интересните места в Буенос Айрес. Ще тръгнем към Plaza de Mayo, Casa Rosada, розовата къща, седалището на  правителството, Cabildo (общината), катедралата, дома на архиепископа на Буенос Айрес. Турът продължава към района San Telmo. До 1888 г. тази част от града е била градско пристанище, докато днес San Telmo е едно от най- модерните и желани места за живеене в Buenos Aires. Работническия квартал La Boca е известен със своите цветни метални къщи и като мястото, където италиански мореплаватели и докери са живели през 19 век.

  В гробищния парк Recoleta, можете да видите гробът на Eva Duarte, станала известна по- късно като Evita Perón.  Продължаваме по най- широкия булевард на света- Avenida 9 de Julio  и продължаваме до Plaza Lavalle и федералния съд на  европейските общности with the Federal Court of Justice и Teatro Colón, до Palermo и неговите паркове и градини. Връщаме се обратно в хотела.

  Свободен следобед.

  Среден клас хотел: нощувка в Hotel De Las Americas 3*  или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: нощувка в Hotel Intersur Recoleta 4* или подобен (стандартна стая)

   

  Ден 13: Buenos Aires

  Закуска/ Трансфер от хотела до летището за полета Ви обратно.

  Включени в екскурзията входове: San Francisco Monastery Lima, Larco Herrera Museum Lima, Cusco, Катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Мачу Пикчу, Aguas Calientes-Machu Picchu и шатъл, Racchi, Pucara, Maras, плаващите острови Uros, остров Taquile

  Настаняване в двойна стая/ среден клас хотел: 2339 USD / Настаняване в двойна стая/ комфорт клас хотел: 2699 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.

  Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

   

 • Перу и Амазонка

  Перу и Амазонка

  TUI Nr. ТУИ:SAT 3

  Америка, Перу, Амазонка

  Екскурзия:  Перу и Амазонка

  ТУИ почивки: ТУИ:SAT 3

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

   

  Ден 1: Лима/ Трансфер летище- хотел

  Пристигане на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела и чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Хотел междинен клас: Нощувка в hotel la Hasienda Miraflores 3*+ или подобрен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (сюпириър стая)

   

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай/ Закуска/ Трансфер хотел- летище

  Полет от Лима до Куско / Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley/ Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско е южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е едно от най- важните и най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви тук, следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар Чинчеро.. Местните жители тук организират пазар за ръчно изработени занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута. Продължаваме през El Mirador de Racchi  за да се насладим на прекрасната гледка към Свещенната долина.включен е обяд в типична местна гостилница.

  Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

   

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

  ден 9: Лима-Икитос

  Закуска, вечеря/ Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Икитос

  Трансфер от хотела до летището Juliaca и полет през Лима до Икитос.

  Пристигате в Икитос, където ще имате кратка градска ориентация, 40 км пътуване с лодка по река Амазонка до Ceiba Tops Lodge, където можете да си починете спокойно в частни климатизирани стаи. Следобедно катерене в красивия тропически резерват. След вечеря можете да послушате флейта или китара в бара El Toucan или една от многото легенди за амазонската гора.

  Среден и комфортен клас хотели: Вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

   

  Ден 10: Икитос

  Закуска, обяд, вечеря

  Започваме със сутрешна разходка с лодка, в търсене на делфини, след което следва посещение на малкото селище Yagua Indians, където екскурзоводът ще Ви  разкаже за културата и как тя е повлияна от посещението на европейците с течение на времето. Ще имате възможност да разгледате някои от местните ръчно изработени стоки и да разгледате оръжията, които някои от по- възрастните хора тук използват за лов. Следва следобедна разходка до съседния град Индиана. Градът се е разрастнал до огромна речна общност със собствен пазар, гимназия и малка болница.

  Закуска, вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

  Ден 11: Икитос

  Закуска, обяд, вечеря

  Рано сутринта тръгваме от Ceiba Tops с лодка. Стигаме до тясно речно кръстовище, свързващо реките Амазонка и Напо, където ще поспрем и за закуска. Изкачваме се до зрелищния Canopy Walkway (въжен мост), разпростиращ се на над 500 м, свързан от три платформи, достигащ до височина от над 35 м, но достижим без каквато и да била екипировка. След обяд посещаваме етноботаническата градина "ReNuPeRu", където местен шаман култивира над 240 растения и билки, които се използват за медицински цели. Той ще Ви запознае с естествения начин за  амазонско изцеление, чрез използването на различни растения.   Връщаме се към Ceiba Tops навреме, така че да се насладим на басейна и хамаците преди вечеря.

  Среден или комфортен клас:Обяд, вечеря и нощувка в Ceiba Tops Lodge (стандартна стая)

   

  Ден 12: Икитос- Лима

  Закуска/ Трансфер хижа- летище/ Полет от Икитос до Лима

  В зависимост от полета Ви обратно до Лима можете да изберете сутрешна разходка с лодка, за да се насладите на красотата на тропическите гори и река Амазонка. Трансфер до Икитос и до летището  IQT. Полет обратно до Лима. Включени са входове за: Манастира San Francisco в Lima, Музея Larco Herrera  в Lima, туристическа такса за Cusco, катедралата и Koricancha, Vistadome Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta, вход за Machu Picchu, Aguas Calientes, Мачу Пикчу, Andahuaylillas, Racchi, Pucara, плаващите острови Uros, остров Taquile.

  Цена на човек при настаняване в среден клас хотел: 2 176 USD                               

  Цена на човек при настаняване в хотел клас комфорт: 2 558 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация. Двупосочните самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.

 • Екскурзия Перу и Бразилия

  Екскурзия Перу и Бразилия

  TUI Nr. TUI: SAT 4

  Lima – Yucay – Cusco – Puno – Lima – Iguassu – Rio de Janeiro

  Екскурзия: Перу и Бразилия

  ТУИ почивки: TUI: SAT 4

   

  Познат още като царството на слънцето, Перу е една от най- представителните страни от Латинска Америка, заради микса си от местни индиански, афро- американски и европейски култури. Перу е страна, в която местните навици са се запазили през годините и сега са в основата на тукашния начин на живот. Контрастът между различните пейзажи и хора е причината, поради която Перу е толкова привлекателно място за туристите.  Градът на Кралете някога е бил сцената на войната срещу испанските завоеватели, които пристигали тук, търсейки злато. Най- желаното от тях съкровище обаче бил изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, който те така и не успели да открият.

   

   

  Бразилия- безкрайна амазонска джунгла, прекрасни плажове, Рио де Женейро, карнавали и самба. И това не е всичко, Бразилия е много повече. Със своите огромни площи и контрасти, Бразилия е привлекателна сила за множество хора. С площ от 8, 5 милиона квадратни километра, Бразилия е може би голяма колкото Европа и покрива половината от южноамериканския континент. Климатът се променя от постоянна горещина към тропичен на север, през всички субтропични варианти до умерен на юг. От 16 век, след като португалците са започнали да се заселват в страната, Бразилия се е превърнала в магическа атракция за чужденците. Започвайки от златото, през гумата и кафето до  днес, когато всичко в Бразилия се върти около ритъма и екзотиката, привличащи туристите. Хората в Браилия показват много щастие, доброта и спонтанност.

   

  Ден 1: Лима

  Трансфер от летището до хотела

  Пристигате на летището в Лима, където ще бъдете посрещнати от англоговорящ екскурзовод, който ще Ви заведе до хотела за чекин.

  Лима е основан през 1535 г. от испанския завоевател Франциско Пизаро. Той е познат като „градът на кралете” и се е превърнал в столица  на испанското кралство. Днес Лима е все още най- известният град в Перу и приютява над 9 милиона човека, повече от 30 % от които са от местното население. Историческият център на Лима е с прекрасна колониална архитектура, широки площади като Plaza de Armas (или  Plaza Mayor) и величествени църкви, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Тук можете да намерите съвременна архитектура, множество възможности за активитети и огромен брой първокласни хотели и ресторанти. Перуанската кухня се отличава с прекрасни вкусови качества и става все по- известна в световен мащаб, а перуанците се гордеят изключително много със своите традиционни ястия.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel La Hasienda Miraflores 3*+ или подобен хотел (standard room)

  Хотел комфорт клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен хотел (superior room)

  Ден 2: Лима- Куско- Юкай

  Меню: Закуска

  Трансфер хотел- летище

  Полет от Лима до Куско

  Трансфер от летището до хотела Ви в Urubamba Valley

  Трансфер до летището за полета ви до Куско.

  Куско- южноамериканската археологическа столица  и най- старият населен град. Това място е едно от най- важните и най- често посещаваните туристически атракции. Въпреки това, то все още пази живо своето наследство като център на империята на Инките. „Кечуа”- говорещите наследници на Инките могат да бъдат намерени в многобройните многовековни каменни  улици на града. Куско се гордее със своите великолепни хранилища на колониална архитектура- прекрасни примери са катедралата и археологическият музей.

  След пристигането Ви следва трансфер до хотела, разположен в свещената долина на инките. По пътя си ще посетите неделния пазар в Чинчеро.- Огромен набор от различни ръчно изработени стоки се организира от местните жители, които показват и продават голям набор от занаятчийски стоки като килими, гоблени, скулптури и бижута.

  Продължаваме El Mirador de Racchi за да се насладим на прекрасната гледка към Свещенната долина.Включен е обяд в типична местна гостилница. Следва трансфер до хотела в Юкай, разположен в долината Urubamba.

  Среден клас хотел:

  Нощувка в Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3* или подобен (стандартна стая).

  Хотел комфорт:

  Нощувка в Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness 5* или подобен (колониална стая).

  Ден3:Юкай

  полудневни екскурзии по желание:

  -екскурзия до Морай и солните мини на Марас

  -рафтинг по река Урубамба

  -колоездачен тур  Янахуара  в Свещенната долина

  -планински пешеходен преход от Олянтайтамбо до Качиката

  Следобеда-посещение на руините на Олянтайтамбо.

  Ден 4: Юкай- Мачу Пикчу-Куско

  Закуска/ Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу

  Трансфер с автобус до гарата в Ollantaytambo, откъдето започва обиколка с влак през плодородните земи на долината Urubamba до Aguas Calientes. От там малки автобуси ще Ви отведат през стръмната планинска верига до разрушения град Machu Picchu.

  Познат още като изгубеният град на Инките, това културно наследство на човечеството е с невероятна за онези времена, а и за съвремието архитектура. Камък върху камък, перфектно захванати без никаква мазилка с внушително внимание към детайла и изтънченост, достойна за най- великите палати в света. Има хиляди теории за това как точно е построен Мачу Пикчу, но едно е вярно със сигурност- той е едно от най- впечатляващите световни наследства.

  Насладете се екскурзоводна обиколка продължаваща около 2 часа из руините и се върнете с автобус или влак до гарата в Ollantaytambo. Трансфер до хотела ви в Cusco. 

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (стандартна стая)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (класическа стая)

  Ден 5: Куско

  Закуска/ Полудневен градски тур из руините.

  Полудневният тур започва сутринта. Ще можете да разгледате центъра на империята на Инките, Plaza de Armas. Тук можете да видите катедралата, построена върху руините на древното място на Инките. Катедралата граничи с другите църкви от двете си страни. Следващата ни спирка ще бъде старият град с неговите реновирани колониални сгради, някои от които са използвани като хотели. След това продължаваме към Sacsayhuaman, руина разположена на около 3 км над Куско. Sacsayhuaman също предлага прекрасен изглед към града. След това посетете близките руини.

  Следобедът е свободен за дейности по Ваш избор.

  Среден клас: Нощувка в Hotel Eco Inn 3* или подобен (standard room)

  Клас комфорт: Нощувка в Hotel Aranwa Cusco Boutique 5* или подобен (classic room)

   

   

  Ден 6: Куско- Пуно

  Закуска, Обяд/ Трансфер от Куско до Пуно

  Целодневен тур от Куско до Пуно, отвежда през високопланинските перуански пътеки до покритите със сняг върхове, намиращи се на около 4300 метра над морското равнище. След това този път слиза до Пуно и езерото Титикака.

  Обяд в типичен ресторант по пътя (включен). След като пристигнем в Пуно, следва трансфер до вашия хотел.

  Красотата и очарованието на  град Пуно се дължат на благия нрав на местните жители и на микса от типична егейска архитектура, която може да бъде видяна по  склоновете на хълмовете, та чак до брега на езерото Титикака. Богатото архитектурно, културно и археологическо разнообразие се дължи на факта, че Пуно някога е бил населен от 3 различни цивилизации: Аймара, Куенчуа и испанската. Сега това място е „фолклорната столица на Перу”. Но все пак най- голямата атракция на Пуно си осташа езерото Титикака- място, което задължително трябва да се види. Свещеното езеро на инките е едно от най- енигматичните места в света. То е и плавателното езеро, разположено на най- голяма надморска височина. Комбинира красиви гледки, култура и история.

  Middle Class: Нощувка в Hotel Jose Antonio Puno 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Comfort Class: Нощувка в Hotel Libertador Lago Titicaca 4* или подобен (сюпириър стая)

  Ден 7: Пуно-Лима

  Закуска, Обяд/ Целодневна екскурзия Uros & Taquile, включваща и обяд,пакетирана вечеря

  Целодневна екскурзия по езерото Титикака, за да можете да посетите плаващите острови Урос. Индианците аймара строят къщите си върху плаващи изкуствени острови, построени върху водите на Титикака.

  Продължаваме към остров Taquile, където ще намерите безброй руини. Островът е  с широчина само около 1 км, но е с дължина от около 6-7 км. Хората тук все още носят своите традиционни дрехи, а на площада има кооперативен магазин, от който можете да закупите ръчно изработени тъкани платове с много високо качество.Типичен обяд.Следва трансфер до летище Юлиака и полет до Лима

  Среден клас: Нощувка в Hotel Jose Antonio 3*+ или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас: Нощувка в Casa Andina Private Collection Miraflores 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 8: Лима

   Градски тур, включващ манастира Сан Франциско и музея Larco Herrera (4 часа)

  Следобеда ще изследвате града в тур до Лима. Plaza de Armas, със своите красиви сгради, сградата на правителството, двореца на архиепископа и катедралата  са все още ени от най- известните места в града. След това ще посетите красивия манастир San Francisco, който представя най- голямата колекция от религиозни изкуства в Америка.  Гвоздеят на програмата е посещение на подземните трезори, познати като “catacumbas” или катакомби.

  Продължаваме през модерния район на San Isidro и Miraflores, наслаждавайки се на изгледа над плажовете на Лима и Тихия океан.

  След това се насладете на посещение на едни от най- известните музеи в Лима- Rafael Larco Herrera Archaeological Museum, където се намира една от най- големите частни колекции на перуанско, пре- колумбианско изкуство. Господин Rafael Larco Hoyle открива музея на 28 юли, 1926 г. През 1958 г. той премества колекцията в Лима, премествайки музея в колониална къща в района на Pueblo Libre, където той функционира и в момента. Това място е адаптирано към характерния стил на колониалните къщи от 18 век. Около 45 000 обекта от колекцията са изложени за публично разглеждане от тогава.  Залите на музея са организирани по предмети. Металната, керамичната, културната, текстилната зала подчертават аспектите  на пре- колумбианската култура.

   

  Ден 9: Лима- Игуасу

  Закуска/Трансфер хотел- летище/ Полет Лима- Игуасу

  Трансфер летище- хотел/ Трансфер от хотела до летището в Лима. Полет до Игуасу и трансфер до хотела.

   

  Игуасу- една от най- известните забележителности в района несъмнено са магнетичните водопади Игуасу, формирани от река Игуасу, която се издига в Куритиба на изток и се извива на запад през 1320 километровия щат Парана. Петнадесет километра преди да се свърже в река Парана минава през рязко неравен терен, буйна гора и се разделя на 275 водопада, падащи над U-образна пропаст широка 2700 м, от средна височина около 60 метра. На другата страна на Бразилия  ще видите водопади с височина осемстотин метра. И от двете страни гледката е превъзходна по всяко време на годината.

  Среден клас хотел: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

  Ден 10: Игуасу

  Закуска/ Посещение на Бразилската и Аржентинската страна на водопадите.

   

  Ще тръгнете от хотела си от бразилската страна с моторна лодка и пресечете националния парк Игуасу към бразилските водопади. Тръгвате по пътеките, водещи до каскадите и след това по пътеката, водеща близо до дъното на дяволското гърло. Ще можете да се насладите на прекрасни изгледи. След това вземате асансьор, за да се върнете обратно на пътя и след това се качвате на моторна лодка, която ще Ви отведе до аржентинската страна на водопадите.

  Следва кратка спирка в посетителския център и продължавате към Inferior Circuit, водопадите ниско долу по реката…стигате до Superior Circuit, каскадите по горната част на реката. Ecological Jungle Train (джунгловият влак) Ви отвежда до най- впечатляващата част на водопадите- дяволското гърло. След посещение следва трансфер до бразилската част на водопадите.

   Междинен клас хотели: Нощувка в Hotel Recanto Park 3* или подобен (стандартна стая)

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Mabu Foz 4* или подобен (master стая)

   

   

  Ден 11: Игуасу- Рио де Жанейро

  Закуска/ Трансфер хотел- летище/ Игуасу- Рио де Жанейро / Трансфер летище- хотел

   

  Трансфер от хотела до летището за полета до Рио де Жанейро. Пристигане в Рио и трансфер до хотела, чек- ин и посещение на плажа Копакабана.

   

  Рио де Жанейро е основан през 1556 г., градът на Свети Себастиян от Рио де Жанейро се превърнал в столицата на бразилската колония през 1776 година. През 1808 кралското португалско семейство се заселило в Рио. Това довело до прогрес и градът се превърнал в главна културна, политическа и икономическа точка на португалската империя. През 1889 г., когато републиката е провъзгласена, Рио се превърнал в столица на страната, какъвто и останал до 1960 г., когато конструкцията на новата столица, Бразилия. Рио е разположен на ивица с дължина 15 мили, между планина и море. Само тридесет мили делят центъра на Фламенго от обширния Recreio, обграден от сини морета от една страна и от красиви хълмове от другата.  Между тях лежи колоритната CARIOCA, с почти 8 милиона местни хора, танцуващи „живота си” в ритъма на самбата. Точна така и би следвало да бъде в Рио, който е обграден от естествена красота от всички страни.

  Екскурзия по избор: Рио през нощта- вечерно шоу

  Посетете фолклорно фестивално шоу, където ще можете да се насладите на представленията на опитни танцьори, артисти, самба групи с невероятно красиви костюми.

   

  Среден клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Комфортен клас хотели: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (superior room).

   

   

  Ден 12: Rio de Janeiro

  Закуска/ Полудневен градски тур включващ планината Sugarloaf

  Следобедът започва с полудневен тур, включващ посещение на Sugarloaf.

  Центърът на Рио е и сърцето на неговия бизнес. Той е и тази част от града, където колониалния Рио се среща с модерните небостъргачи. Минавайки край Rio Branco авеню, ще видите църквата Candelaria, построена през 1898 година. Седалищата на най- важните бразилски банки и търговски предприятия са разположени на това авеню. Ще имате възможността да видите и операта, площадът Carioca, църквата Santo Antonio, построена през 17 век. Ще усетите и контраста между модерните сгради като Petrobras и катедралата. Нещо повече- ще имате възможността да видите акведукта на Рио, построен през 18 век, който в днешно време свързва центъра на Santa Teresa и старата жилищна част. След това ще шофирате през една от най- важните точки от този тур: паркът Flamengo, откъдето имате възможността да видите Sugar Loaf.

  Това място ще Ви даде възможност за приключение, което никога няма да забравите- поглеждайки надолу към Рио от върха на Sugar Loaf , се намира една от най- красивите гледки на света.

   

   

  Междинен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Plaza Copacabana 3-4* или подобен (сюпириър стая)

  Комфортен клас хотел: Нощувка в Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен (сюпириър стая)

   

  Ден 13: Rio de Janeiro

  Закуска/ Трансфер хотел- летище и полет обратно.

  Цена на човек в двойна стая/ Междинен клас хотел: 2213 USD

  Цена на човек в двойна стая/ Хотел комфорт клас: 2657 USD

  *Цените се изчисляват в лева по курса на БНБ за деня и подлежат на препотвърждение  в момента на резервация.Цените на двупосочни самолетни билети от София до Лима започват от 1200 евро на човек.