Вие сте тук

Камбоджа

Екскурзия Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд

TUI Nr. VCMT-BG

на човек за 21-дневна екскурзия Индокитай с полет от България

от 5750 лв. Запитване

Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд

Ханой, Дананг, Хой Ан, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Май Ту, Сием Реп, Анкор Том, Пномпен, Банкок, Аютая, Банг Па, Шанг Май, Лампун, Лампанг, Сукотай, Баган, Янгон, Мианкабар, Мандалай

 

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 21 дни

Цена: 2940 евро (в лева по курса на БНБ)

Допълнителни разходи: летищни такси, визи, такса обслужване за обработка визи, застраховка

 

1 ДЕН София- Москва- Ханой

Сборен пункт на летище София в 11.00 ч., Терминал 2. Самолетен полет София - Москва в 12.55 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва - Ханой в 19.50 ч.

 

2 ДЕН Ханой

Пристигане в Ханой в 08.55 ч. сутринта.  Посрещане, трансфер до хотела и по възможност - настаняване. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой - градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят:

- Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус;

- Храма на литературата, построен през 1070 г. от Император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите;

- Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой;

- впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители

Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание -  посещение на най-известното шоу във Виетнам - „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

 

3 ДЕН Ханой-Халонг Бей

Закуска. От 08.00 ч. - екскурзия с автобус до известния залив Халонг, до където се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на кораба „Емералд” за круиз. По време на разходката ще имате възможност да се насладите на невероятната природа, като ще минете покрай островите Тронг, Май, Ам, Чен и Сонг Троп, известен като “Небесният остров”. Обяд в местен ресторант на един от островите. Връщане в Ханой и нощувка.

 

4 ДЕН Ханой-Дананг-Хюе

Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Ханой - Дананг. Пристигане в Дананг - четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния Музей „Чам”, където могат да бъдат видяни едни от най - фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на  града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р.Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр.Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай „Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря и нощувка в Хюе.

 

5 ДЕН Хюе-Сайгон

 - 26.03.2014  Закуска. Сутринта - разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата “Тиен Му” и гробницата на Император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр.Хюе. Следва обиколка на гр.Хюе, столица на Виетнам, за повече от 140 години подслонилa древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите:

- Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, Библиотека и музей;

- Двореца на Император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на Императора, построена през 1864г.-1867г. Трансфер до летището и вътрешен полет Хюе - Сайгон (Хо Ши Мин). Пристигане в Сайгон. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

6 ДЕН Сайгон

Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин (Сайгон) и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

7 ДЕН Сайгон- Май Ту-Сайгон

 Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. С автобус ще пътувате до гр. Май Ту – столица на провинция Тиен Гианг, известна с риболова и отглеждането на ориз, кокосови орехи, банани, манго и цитрусови плодове, откъдето ще вземете корабче и ще направите разходка, като ще имате възможност да разгледате Плаващия пазар „Кай Би”, често особено оживен около 06.00 ч. сутринта. Така че тръгването от Сайгон този ден ще бъде рано сутринта. След разглеждането на пазара ще продължите към град Май Ту, където ще посетите фабрика за кокосови сладкиши, ще имате възможност да се запознаете с бита на местните хора – да поговорите с тях, да опитате плодовете от плодните им градини и да се насладите на кратко музикално шоу с фолклорна музика. Ще имате възможност да направите разходка с лодка по естествения канал Бао Дин, да видите наколните къщи и плантациите за плодове по бреговете на реката. Продължавате с разходка с лодка под сянката на кокосовите палми по естествения канал Тан Тах в Бен Тре към Острова на Костенурката. Посещение на местно семейство, където ще научите какъв е земеделския бит на местните хора. Разходка из плантацията за плодове на остров Той Сон. На връщане към Сайгон ще посетите храма „Кай Дай”. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

8 ДЕН Сайгон- Сием Реап-Анкор Ват

 Закуска. Трансфер до летището и в 08.35 ч. - полет Сайгон - Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в 09.55 ч. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на Император Сър­­вар­мен, управлявал от 1112 г.-1152 г. и др. Този ден ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

 

9 ДЕН Сием Реап-Анкор Ват

Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма Тарчом. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реап.

 

10 ДЕН Сием Реап- Пном Пен

След закуска с експресен кораб ще пътуваме до Пном Пен.  След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец, Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

 

11 ДЕН Пном Пен- Банкок

Закуска. Трансфер до летището и в 08.40 ч. - полет Пном Пен - Банкок. Пристигане в Банкок в 10.50 ч. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Свободно време. Вечерта, по желание - вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.

 

12 ДЕН Банкок- Аютая- Банг Па-Банкок

Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р.Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 - 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. Връщане в Банкок с автобус. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим храма на Зората. На връщане ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта - свободно време или по желание - посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити - кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.

 

13 ДЕН Банкок- Чианг Май- Чианг Рай- Чианг Май

 Закуска. Трансфер до летището и в 10.30 ч. - полет Банкок - Чианг Май. В 12.00 ч. - кацане в Чианг Май. Следва разглеждане на красивият град, разположен на 300 м надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна.

(Историята на създаването на Чианг Май отвежда на север, към град Чианг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Чианг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Чианг Май - “новият град”).

Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание - разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря - кантоке - традиционна тайландска храна и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка.


14 ДЕН Чианг Май  - Лампанг

След закуска тръгваме от Чианг Май  към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчи, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към изоставения пазар на Tунг  Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Пристигаме в провинция Лампанг около обяд. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Отправяме се към Питсанулок и посещаваме главния храм на града Ват Махатарт – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарай. В края на деня се настаняваме в града в хотел. Нощувка.

 

15 ДЕН Лампанг- Банкок

 След закуска продължаваме към историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Трансфер до летището и полет Чианг Май - Банкок. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Банкок.

 

16 ДЕН Банкок-Ягон

 След закуска - полет Банкок - Янгон. Пристигане в Янгон. Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Янгон.

 

17 ДЕН Ягон- Баган

 Закуска. Трансфер до летището и полет Янгон - Баган. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. Следва трансфер до хотела и настаняване. След обяд -  туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

 

18 ДЕН Баган- Мандалай

След закуска - посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Мандалай.

 

19 ДЕН Мандалай- Янгон

 Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на  туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Вечерта - трансфер от хотела до летището за обратния полет Баган -  Янгон. Пристигане в Янгон, трансфер до хотела и настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Янгон.

 

20 ДЕН Янгон-Банкок

След закуска - трансфер до летището в Янгон и в 08.45 ч. – самолетен полет Янгон - Банкок. Пристигане в Банкок в 10.20 ч.  Трансфер до хотела в Банкок и настаняване.Свободно време в Банкок с възможност за разглеждане на града. Нощувка в Банкок.

 

21 ДЕН Банкок-Москва-София

 Закуска. Трансфер до летището и в 10.15 ч. - полет Банкок - Москва. Кацане на летище Шереметиево в Москва в 16.35 ч. Полет Москва – София в 20.05 ч. Пристигане на летище София в 22.00 ч. 

 

ПОЯСНЕНИЯ:

1. В цената са включени:

 • самолетни билети за международните полети: София – Москва – Ханой и Банкок – Москва – София с „Аерофлот”;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Ханой- Дананг, Хюе-Сайгон и Сайгон-Сием Реп;
 • самолетни билети за полетите: Пномпен–Банкок; Банкок–Шанг Май; Шанг Май–Банкок; Банкок–Янгон (Мианмар); Янгон–Баган; Баган–Янгон; Янгон–Банкок;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 19 нощувки, 19 закуски и 11 вечери в хотели  3* и 4*;
 • 2 обяда в местен ресторант (3-ти и 12-ти ден);
 • 1 обяд преди полета до Банкок (15-ти ден);
 • 1 вечеря - кантоке (традиционна тайландска храна) - 13-ти ден;
 • 1 вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (17-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • екскурзия с автобус до залива Халонг (3-ти ден);
 • корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) - 3-ти ден;
 • разходка с корабче по р.Хуонг Гианг в гр.Хюe (5-ти ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг (7-ми ден);
 • разходка с лодка в делтата на р. Меконг (7-ми ден);
 • експресно корабче от Сием Реп до Пномпен (10-ти ден);
 • екскурзия с автобус до Аютая (12-ти ден);
 • разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от фирма „2М-КО”, който превежда на местния екскурзовод);
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;

2. В цената не се включват:

 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 445 евро (към 08.10.2012 г.);
 • виза за Виетнам – 80 щ.долара;
 • виза за Камбоджа – 20 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • виза за Мианмар – 50 щ.долара;
 • виза за Тайланд – 60 евро (2 бр.- двукратно влизане);              
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45 лв - за лица до 65 год., за лица от 65 год. до 80 год. - 90 лв;
 • всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на туристическия агент):

 - посещение на „Куклено шоу във вода” - 9 щ.долара (2-ри ден);

 - посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (6-ти ден)

 - вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (11-ти ден);   

 -  посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) - 12-ти ден;                                                         

        - с вечеря    -  45 евро

        - без вечеря -  30 евро   

 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­57 щ.долара (плаща се в офиса на ТА). 

       *Забележки:

             1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.10.2013 г.

             2. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се  плащат в офиса на ТА

            3. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

               4. Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Тайланд не   съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

 

3. Цената 2 940 евро е за турист в двойна стая. За единична стая се  доплащат 690 евро.

4.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА)

             - по банков път

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 2 снимки (паспортен формат - актуални) - за визата за Виетнам
 • 2 снимки (паспортен формат - актуални) -  да се носят на летището (за виза за Камбоджа)
 • 1 снимка (паспортен формат - актуална) - за визата за Тайланд
 • 3 снимки - за виза за Мианмар (паспортен формат - 35 мм/45 мм, снимките да са на бял фон, на матова висококачествена фотохартия; лицето да заема 70%-80%; снимките да са в анфас; ако се носят очила - да няма отблясъци и да се виждат очите; снимките да са от последните 6 месеца);
 • служебна бележка от местоработата или документ от пенсионното; ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата;
 • За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 

Дати за провеждане 15.11.2014, 21.03.2015, 14.11.2015

ЦЕНАТА 2940 евро Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

 

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТАЙЛАНДСКА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА

 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 евро

(или в лева по курса на БНБ за деня)

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Ханой - Viet Hotel

Хюе - Hue Asia Hotel

Сием Реп - Casa Angkor Hotel   http://www.casaangkorhotel.com/

Пном Пен - Juliana Hotel   http://www.julianahotels.com/phnompenh/

Банкок - Baiyoke sky hotel  4*    www.baiyokehotel.com

Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.

Мандалай - Nadi Myanmar Hotel  3*

Баган - Mianmar Treasure Resort  4*   www.myanmartreasureresorts.com/index-bagan.html

Янгон - Queens Park Hotel”   3*    www.qpyangon.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ТУРОПЕРАТОРЪТ сключва застраховка “медицински разходи при акутно заболяване и злополука на туриста” със Застрахователно Акционерно Дружество “БУЛСТРАД-ЖИВОТ Виена Иншуранс Груп”, адрес: ул.”Св.София” № 6, София 1000.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключена задължителна  туристическа застраховка „Отговорност на Туроператора” в застрахователна компания „ЗД ЕВРОИНС” АД, адрес: бул.”Христофор Колумб” № 43, г.София, застрахователна полица № 03700100000379 от 28.01.2014 г.

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.