Вие сте тук

Колумбия

Екскурзия Колумбия: Най- доброто

TUI Nr. ТУИ:SAT 12

на човек, с полети Богота-Армения-Богота-Картагена-Богота

от 2009 лв. Запитване

Когато чуете "Колумбия" в съзнанието Ви изникват две неща: кафе и разнообразна култура. Започвайки от зелените хълмове на Андите, карибското крайбрежие с красивите низини, през Тихия океан с неговите лавови плажове, та чак до районите на Амазонка и Ориноко- Колумбия има какво да Ви предложи.

Ден 1: Богота

Трансфер летище- хотел.

Ще Ви посрещнат на летището в Богота и ще Ви трансферират до хотела Ви.

Богота е столицата на Колумбия и е основана през 1538 г. от испанеца Gonzalo de Quesada Jiménez под името Santa Fe. Тук величието на разпадащата се колония се среща с жизнеността на модерния метрополис. Чистият въздух, свежите утрини, топлите следобеди и прохладните вечери Ви карат да забравите, че тук не съществуват сезони. Античните сгради са разположени в тихи, старинни отдалечени квартали.

Нощувка в срeден клас Hotel Augusta 3*+  или подобен хотел (стандартна стая).

Нощувка в комфортен клас Hotel De la Opera 4*+  или подобен хотел (стандартна стая).

 

Ден 2: Богота

Закуска.

Полудневен градски тур.

Посещение на катедралата Zipaquirá.

Сутринта започва с разходка из колониалната част на града La Candelaria, за да разгледаме площада Bolivar, капитолията, съдебната палата, кметството и да се насладим на добре запазената испанска архитектура. След това ще посетим златния музей, където можете да се насладите на голямо разнообразие от златни и сребърни изделия, изработени от различните пре-колумбийски култури. Тръгваме към подземната солна катедрала в Zipaquirá. Всичко започва преди повече от 200 години, когато немският учен Humboldt установил, че планините около Zipaquirá са богати на сол и препоръчал на колумбийците да изкопаят тунели около склоновете. Ще се разходим през солната гробница, през 14-те зали, които са свързани от система от тунели. Потопени в тъмно синя, сива или сребриста светлина, те напомнят за страданията на Христос по пътя към неговото разпятие. В 12-тата камера се намираме на около 80 метра под земята. Това е и най- ниската географска точка. На няколко крачки разстояние  е най- важната част от това място- 16- метров осветен кръст, направен от сол блести  и осветява 120- метровата катедрала.Следва опознавателно посещение на  фамилна ферма и запознаване с местните порядки и начин на живот.Включен е обяд.

 

Ден 3: Bogota-Armenia

Закуска.

Трансфер хотел- летище.

Полет от Богота до Armenia.

Трансфер от летището до хотела.

Ще Ви посрещнат в Armenia и ще Ви трансферират до хотела.Следва следобедна среща със специалисти в обработка  на кафе.Можете по желание да наберете и изпечете зърна кафе,а също така да си приготвите и се насладите на собственоръчно направено кафе.

Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая).

Ден 5: Tриъгълникът на кафето

Закуска.

Целодневна екскурзия до долините Cocora, Salento, Filandia.

Днес маршрутът ни минава през омайната природа на кафеената зона в долината Cocora. Тази част е покрита с множество „восъчни” палми, с височина над 60 метра. След обяд (не е включен в цената) ще посетим Salento, идилично селище с типична архитектура. Най- накрая стигаме до Filandia. Това място е разположено върху един хълм, чиято най- главна точка предоставя прекрасен изглед към Cordillera. В ясни дни можете да видите  покритите със сняг върхове в близкия национален парк.

Трансфер до хотела.

Нощувка в Hotel Bosque de Salman 3* или подобен (стандартна стая)

 

Ден 6: Armenia- Bogotá- Cartagena

Закуска.

Трансфер от хотела до летището.

Полет Armenia – Bogotá/ Полет Bogotá – Cartagena/ Трансфер летище- хотел.

Трансфер до летище Armenia и полет до Cartagena през Богота. Островните вериги и плажовете около града, го превръщат в известна туристическа дестинация.

Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

Ден 7: Cartagena

Закуска.

Полудневен градски тур включващ посещение на крепостта Сан Фелипе,разходка по прекрасния исторически център и разглеждане на манастира Сан Педро.

Нощувка в среден клас Hotel Don Pedro de Heredia 3* или подобен (стандартна стая).

Нощувка в комфортен клас Hotel Bantu 4* или подобен (стандартна стая).

Ден 8: Cartagena

Закуска.

Трансфер хотел- летище. Полет Cartagena – Bogotá..

 

 

Следните входни такси са включени в нашето пакетно предложение: Gold Museum, катедралата Zipaquira, фосилите, девическият манастир Ecce Homo, археологическият център “Infiernito”, Filandia, кафе плантация “San Alberto” и дегустация на кафе, манастира La Popa и манастира San Pedro.

Цена на човек в двойна стая в среден клас хотел:2009 лева

цена на човек в двойна стая в комфортен клас хотел:2186 лева

Присъединявате се към международна група с екскурзовод на английски език.

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.