Вие сте тук

Мавриций

 • Мавриций

  Познат още като звездата на Индийския океан,  Мавриций е островен рай с девствени белоснежни пясъчни плажни ивици, ослепителни кристални морета и километри от непокътнати коралови рифове. Естествената красота на това място се простира и по- навътре в острова, където ще видите вулканични върхове, блестящи езера и тесни полета от захарна тръстика-  един от основните поминъци на местното население. Островът е с много  богата култура и история, които можете да изследвате. Ако пък искате да се отдадете на по- лежерна почивка, тук също можете да намерите  едни от най- луксозните курорти в света с отлични условия, ресторанти, категоризирани с престижните звезди Мишелин и луксозни спа зони, където да поглезите сетивата си.

   

  Какво можете да правите тук?

  Шопинг до припадък в Port Louis

  Столицата на острова- Port Louis е изключително разнообразен град, който е повлиян от всички различни култури, оформили модерен Мавриций. Прекрасно място да започнете вашия шопинг тур  е крайбрежната зона Каудан, където е събрана селекция от ресторанти, барове и магазини. Централният пазар е също много интересно място, което си струва да посетите. Купете си  подаръци и сувенири за спомен от вашата незабравима екскурзия. Местен чай, кафе, ром и подправки можете да намерите на всяка крачка, а тукашните продавачи са напълно отворени за пазарене за цените.

  Посетете божествените ботанически градини

  Освен прекрасните плажове, естествената природа на остров Мавриций и богатото разнообразие от флора и фауна, превръщат острова в прекрасен избор за вашата 5- звездна почивка. Най- доброто място да разгледате някое от местните растения е ботаническата градина Pampelmousses. В центъра и има езеро пълно с водни лилии.  Тези прекрасни цветя разцъфват буквално в рамките на няколко часа и достигат цветове с диаметър до 2 метра. Когато са отворени цветовете им са бели, а на следващия ден, когато се затварят са украсени в червена багра. Тези лилии са едни от най- големите в света и могат да понесат тегло до цели 40 килограма.

  Хапнете като цар

  Храната  на остров Мавриций е повлияна от шарената смесица на множеството култури и всички хора, които за се заселвали тук през годините. Както сами се досещате, в основата на местната кухня е свежата морска храна, която можете да приготвите и сами на плажно барбекю, любувайки се на залеза. Можете също да се насладите на прекрасното изобилие от индийска, азиатска и френска кухня. Задължително трябва да опитате  Dhal Puri- вкусна питка с плънка от жълта леща- обичайната street food, която можете да закупите по улиците тук.
   

  Полезна информация

  Не Ви е нужна виза преди да пристигнете на острова. Виза, валидна  около 3 месеца ще Ви бъде издадена на място.

  Валута: мавританска угия

  Езици: Английски и френски

   

  Най- доброто време за посещение

  Мавриций е с целогодишен топъл и слънчев климат. Температурите могат да достигнат до 35 градуса през летните месеци между ноември и април, но дори и през зимата, която е от април до октомври, температурите се задържат около 22 градуса. Най- доброто време да наблюдавате красивите водни лилии е през летните месеци, особено през януари, когато те са най- красиви.

Съобщение за грешка

Notice: Only variables should be passed by reference in include() (line 18 of /home/travelis/public_html/sites/all/themes/tui/node--destination.tpl.php).