Вие сте тук

Мексико

 • Пътуване Мексико

  Мексико е пленителна дестинация, с богат ландшафт, култура и наследство. Пътувайки през нея, посетителите срещат жаркото слънце на пустините, буйни гори, дълбоки канйони, пленителни плажове и тюркоазени морета. Историята е навсякъде, а страната е дом на някои от най- енигматичните цивилизации- ацтеките, маите и толтеките. Империите може и да са изчезнали, но техните руини пазят духа на миналото. Във високопланинските селца местните хора все още носят  традиционните носии в ежедневието си и се кланят на древните божества. В градовете , влиянието на 500 годишната испанска окупация се усеща силно. Кастилската архитектура, калдъръмените улици и бароковите катедрали създават усещането за европейския колониален дух, констрастиращо на аромата на мексиканска храна и завладяващите ритми на традиционната музика. Всичко това плюс хилядите километри красиви крайбрежни линии предоставят богат избор от приключения.

   

  Мексико Сити

  Един от най- големите метрополиси в света , столицата на Мексико е микс от древни руини, колониални сгради и модерни небостъргачи. В сърцето му се намира широкия площ Зикало, който граничи с колониалните сгради. Днес мексиканския флаг тържествено се развява тук,а площадът често привлича тълпи,  готови да празнуват при всеки повод. Мексико сити се гордее с две световни наследства на ЮНЕСКО. Първото е исторически център, където се намират някои красиви старинни сгради, сред които Архиепископната катедрала , националния дворец със своята колекция от впечатлителните стенописи Диего Ривера и двореца на изящните изкуства. Втория е плаващите градини на Хочимилко- зона с останки от обширно езеро и система от канали, която в миналото е свързвала повечето от най- страите испански селища на централната долина. Посетители и местни жители идват до тук, за да се повозят на красивите разноцветни гондоли, откъдето идва и името на мястото- Мексиканска Венеция.

   

  Теотихуакан

  Проучвания предполагат, че Теотихуакан, разположен на 90 минути северно от Мексико сити е изграждан над две десетилетия, през което време се е превърнал в най- големия гъсто населен център в новия свят. Архитектурнии археологически останки като керамика и скулптура, могат да бъдат намерени в Мексико и Гватемала. Някои от най- инетересните забележителности на този район са пирамидите на слънцето и луната, които се конкурират по размери с тези на Гиза в Египет.

   

  Пуебла

  Източно от Мексико сити, след грандиозния вулкан Попоцатепетл, се намира колониалното скъпоценно наследство на Пуебла.  Архитектурните наследства включват неокласическата катедрала, параклиса Светата броеница в бароков стил, а също и множество музеи и колониални къщи.  Градът е известен със своята отлична кухня, която трябва да бъде опитана. Тук се прави и сосът „мол поблано”- пикантен сос с шоколад, канела, ядки и люти чушки, най- често сервиран с пиле.Можете да съчетаете пътуването си до Мексико сити  с посещение на Пуебла или пък да посетите това място, ако пътувате между столицата и Оаксака.

   

  Колониалните градове

  По време на колониалната ера на Мексико, мините в сърцевината му произвеждали по- голяма част  от световното сребро, злато и скъпоценни камъни. Много от  градовете процъфтяват тогава поради този факт.  В днешно време са важни индустриални центрове, но са запазили своите исторически ядра, поради което са познати като колониални градове. Колоритна испанска архитектура, калдъръмени улички и покритите с листа площади са най- обичайните гледки за тези места. Има множество места за изследване във всеки град , всеки с уникални качества, но с еднаква лежерна атмосфера. Интересни места включват  общността Патзкуаро, разположена по бреговете на езеро, пъстро облечени

  Сан Мигел де Аленде- спокойния, арт град с кълдъръмени улици, изкачващи стръмните хълмове. В центъра на Морелиа стои впечатляваща катедрала, заобиколена от улици, които почти не са се променили през вековете. Колониалните градове са на няколко часа път шофиране един от друг, така че са необходими поне няколко дни, за да можете да ги разгледате.

   

  Каньонът Копър

  Северно от Мексико се намира отдалечения, скалист ландшафт познат като каньонът Копър. Най- големите дефилета са Урикю, Синфороса и Батопилас, които са с дълбочина от 1800 метра- по- дълбоки и от Грандканьон.  Метсността е леснодостъпна с полет от Мексико сити, а най- добрия начин да разгледате наоколо е с един от известните Ел Чепе влак, който се движи между Лос Мочис и Чихуаха, правейки множество спирки по пътя си.

   

  Баха Калифорниа

  Известна със своя слънчев климат , отсечката между Сан Хосе дел Кабо и Кабо Сан Лукас е обсипана с красиви плажове. От януари до средата на март могат да бъдат видени калифорнийските сиви китове. Заради своята близост до САЩ и географско  разделение от останалата част на Мексико, Баха има много по- западна атмосфера. През последните години, се е превърнала в място за богати и известни хора с множество луксозни места за отсядане. Малко по- далеч на север се намира град Ла Паз, който също предоставя голям набор от прекрасни места за настаняване на много добри цени, където можете да отседнете, за да разгледате района.

   

   Оаксака

  Оксака е един от най- възхитителните градове на Мексико. След падането под властта на конкистадорите през 1533, той придобил испански привкус, изразяващ се в красиво орнамирани сгради, църкви и очарователни площади. Въпреки европейското влияние, градът си остава мексикански, в което всъщност  лежи и чарът му. На традиционните пазари могат да бъдат намерени стоки от всички райони на щата Оаксака. Тук е и мястото, където можете да изпробвате и типичните мексикански ястия- тамалес- царевична питка пълна с месо, сирена, плодове и зеленчуци или ястия с моле- сос с чили привкус, сервиран по най- различни начини. Друг фаворит е известния мезкал- местна алкохолна напитка, направена от американско алое вера. В близост се намира и впечатляващата местност Монте Албон, с удивително разположение на върха на планината и прекрасен изглед към долината. Монте Албон е смятана за люлката на цивилизацията Запотек.

Съобщение за грешка

Notice: Only variables should be passed by reference in include() (line 18 of /home/travelis/public_html/sites/all/themes/tui/node--destination.tpl.php).